İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Siteniz neden banlanır, neden pr düşer, neden hit almaz

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
1,058
Reaction score
14
Konum
iStanbuL
Merhaba arkadaşlar ;

Sizler için olumlu gördüğüm bu makaleyi paylaşıyorum merak edenler sabırla okursa faydalı olucaktır.

Dengelere elleşmemeye çalışacağım... uzunca bir yazı olacak, umarım faydalı olur. (Türkçem pek hoş değildir, idare edin)

Optimizasyon, ön bilgiyi gerektirir. Bazı mantıksal konularda belli bir temel olmadıktan sonra yapılan optimize işlemleri başarısızlıkla sonuçlanır. Spekülatif hareketin ne olduğunu bilmeden yapılan optimize işlemleri, siteleri zarara uğratır.

Sosyal medyada yer alan bir sayfayı takip edenlerin, belli bir birim zamanda ve belli bir birimde artışı vardır, bunun dışındaki artışlar spekülatif hareketlerdir.

Sosyal medyada yer alan sayfalardaki takipçilerin, bir linke tıklamalarınında bir yüzdesi vardır. Her paylaşılan linke hurraaa diye bir çok insan asla tıklamaz. Eğer tıklanıyorsa, ya sıradışı bir haber vardır ya da spekülatif harekettir.

Bir siteye belli bir anahtar kelimeden gelebilecek insanların sayısı, belli bir trend oluşturacak şekilde bellidir. Belli uygulamalar kullanarak yapılan tıklatmalarda yapılan en büyük hata, ilgili anahtar kelimenin 1 ay içindeki toplam tıklanma oranının üzerine çıkmasıdır ve bu da spekülatif hareketlerdendir.

Bir insan tek başına asla aynı anda bir kaç yüz (veya bin) farklı sitede account oluşturamaz (profil link, forum mesajları, sosyal medya vb.). Bunların tamamı spekülatif hareketler sınıfına girer. Bu yüzden açılan 3 link bazen 300 taneden daha sağlıklıdır.

Bir insanın bir sayfada kalma, bir makaleyi okuma, okuduktan sonraki davranışlarının tamamının bir oranı vardır. Eğer otomasyon yazılımları vb. yöntemlerle sitenizin sayfada kalırlık oranlarını artırıyorsanız, merak etmeyin, arama motorları yemiyor. Spekülatif hareketler sınıfındandır. (Yani ziyaretçilerin sayfanızdaki kalma süreleri, olması gerektiğinden fazla ise, bu bir sorundur)

Google tabiki backlinki, backlink satın almayı destekliyorum demiyor, demez, diyemez. Ama herkesin bildiğini oda biliyor... bu bir pazar ve bundan kendide kazanıyor... yeterki üslubuna uygun yapılsın.

Bir uygulama ile belli bir seviyeye getirilen tüm sitelerin arkasında, ya o siteyi ya birilerine şişelemek vardır ya da reklam almak için reklamvereni kandırmak vardır... Bunu akıldan çıkarmamak, ocağımızdan haramı uzak tutmakta fayda var...

Olumsuz söylemlerin aksine, arama motorları otomasyona karşı değildir. Pek ala aynı anda birden fazla sosyal medyada kaydım olup, bunların hepsine tek bir tuşla yayımladığım mesajın gitmesini istemeye hakkımız vardır. Ama spam ayracına dikkat etmek kaydıyla... zira ince bir sınır vardır, bunu aşmak sıkıntı yaratabilir.

Optimizasyon meselesi, teknik konuların belli bir armoni ile harmanlanmasından ibarettir... herkes doğru ya da yanlış bir şeyler bilebilir... sazan gibi her yazılana atlayıp muhalefet olmak bilgimizi değil egomuzu doyurmaktan ileriye gitmez... yemişim optimizasyonu, yeterki tanışmasak bile dost kalalım.

Özel teknikler, deneme yamulmalalar ile bulunur... Sizi temin ederimki, dünyanın hiç bir yerinde özel tekniklerini kimse paylaşmaş... Hiç kimse bindiği dalı kesmez... Ama inanın, satır aralarından çok şey çıkartabilirsiniz. Bu bağlamda bu forum (iyinet.com) bulunmaz nimettir, sömürmeye bakın... Ama en azından 1 alıp 1 vererek.... Aslında Altın bilezik takmak çok kolaydır, yemeyin içmeyin, 40 gün boyunca bu forumdan günde 10 saat boyunca gelen tüm mesajları sadece okuyun... inanın hayal bile edemeyeceğiniz kadar ilerlersiniz... birde analitik düşünmek ve sosyal insan olmak istiyorum derseniz, sadece bir tane haber sitesi takip edin yeter... denemesi bedava

Adsense meselesi; Hiç kimse reklamlara tıklama meraklısı değildir. Ünlü bir söz; "İnsanlar reklamlara bakmazlar, okumazlar, dinlemezler... İnsanlar ilgisini çeken şeylere bakarlar, okurlar, dinlerler... Buda bazen reklamdır"... etme bulma dünyasıdır, kimsenin 1 kuruşu ile ilgilenmeyin... göz koymayacağınız her kuruş, inanın size 10 kuruş olarak geri döner... teknik vardır, ama çakallığa gerek yok.

Bunlar kesmez beni derseniz "anlamsal ağ" hakkında bilgi edinin... herkesin kaldırabileceği bir bilgi değildir, ama işin sırrı buradan başlar... doğru ve yanlış olan her türlü bilginin ciğerine ulaşırsınız.

Satır aralarını mıncıklayıp muhalefet olupta keyif kaçırmayın... birileri beklentisiz bir paylaşımda bulunuyor... başlık için söylenebilecek teknik anlamdada bir çok başlık var, onlarıda başka bir topicte yazarım bir gün inşAllah.

Para kazanmak için Bir projeye başlamak meselesi;
Çok çok çok kolay olan bölümleri;
domain, host ve temanızı seçmektir.

Zor zor zor olan bölümü;
Ne yapacağınıza karar vermektir.

Eeeeen zor bölümü;
Yapacağınız şeye başlamadan önce pazarı incelemek, fikir ve bilgi sahibi olmaktır.

Ultra Mega zor olan bölümü;
Başlattığınız şeyin arkasında durmak.

ve asla başkasının şeyiyle gerdeğe girmeyin.

Bu Makale ALINTIDIR.
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
Bu yaziyi daha once r10.net'te okumustum. Bu arada sanirim r10.net'e referans vermek dogru olacak centilmenlik acisindan. Yaziyi okudugumda hem sasirdim hem de sevindim. Spam yakalama konusunda bu metedolojiye hakim bir arkadasi gormek hosuma gitti. Ozetlemek gerekirse bu yaklasim yuksek sayida elemanlardan olusan bir gurubun davranislarinin degismeyecegi gerceginden yola cikar. Grup icinde cok ucta davranis sergileyen bir eleman dahi olsa onu notrleyen bir baska eleman her zaman vardir ancak tum elemanlar durup duruken extreme davranislarda bulunmazlar. Baska bir ifadeyle grup icinde bir birey rastgele davraniyor gibi gorunse dahi aslinda grubun ortalama davranisi degismez. Bunu evrende mikro duzeyden makro duzeye kadar izleyebilirsiniz. Yani kuantum fizigi boyutundan daha kompleks daha buyuk boyutlara kadar. Ingilizce'de buna "Wisdom of The Crowd" denilir. Bu bilimle hisse senetlerinin hareketleri hesaplanir, 100bin insanin stattan nasil cikacagi modellenir, hava durumu tahmini yapilir vs.: http://www.youtube.com/watch?v=iOucwX7Z1HU

Ayni yaklasim web spame uygulandiginda bilinen davranis disina cikanlar direkt tespit edilirler. Mesela 1000 web sitesi icin backlink buyumesi, content olusturma, reklam tiklama oranlari yan yana geldiginde modelde uclarda kalanlar kirmizi bayragi havalandiranlardir. Bu adamlar yakindan incelendiginde neyin yanlis oldugu rahatlikla gorulebilir.
 

nakliyatbulorg

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Şubat 2013
Mesajlar
12
Reaction score
0
verdiğiniz emek için teşekkür ederiz güzel bir paylaşım dikkate almak gerekiyor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst