Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

Siteyi kople yeniden degişince, eski içerik silinmelimi

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba, Bir siteyi, kople içerik tasarım olarak degiştim. Eski içerikleri zamanlamı silmem gerekli, yoksa kople şimdiden silmemi gerekli?
Ben kople eskiyi silmeyi düşünüyorum... Ama google yeni içerikleri yeni okumaya başladı... Siz olsanız bu durumda ne yapardınız, yada fikriniz nedir?

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Yeni içerik eklendikten sonra eski içeriği bulundurmana gerek yok google açısından bir sorun olmaz ilk güncellemede yeni linklerin yayınlanmaya başlanıyor.Eski linklerin silinmesi biraz geç oluyor google da bu nedenle hit kaybı yaşamamak için eski linkkleri sildikten sonra 404 hata kodu sayfasında anasayfaya yönlendirin..

W

wapekiz.com

Misafir
Şahsen,eski içerikleri silmezdim,eski içerikler üzerine sürekli yenilik yaparak güncellemeniz daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

eski içerikleri siliyorsanız da arkadaşın dediği gibi 404 hatasını ayarlayın ve içerikleri siteden kaldırın ama serverdan silmeyin.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eski içerikleri kople yok etmek istiyorum. Dediginiz 404 yapınca nasıl olcak denemeliyim. Peki 404 ve hiç birşeyde yapmazsam, ve yeni içerikleri okudukdan sonra eski dosyaları kople silsem, bir sorun olmaz degilmi?

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Eski içerikleri kople yok etmek istiyorum. Dediginiz 404 yapınca nasıl olcak denemeliyim. Peki 404 ve hiç birşeyde yapmazsam, ve yeni içerikleri okudukdan sonra eski dosyaları kople silsem, bir sorun olmaz degilmi?

bir şey olmaz ama googledan eski linkler silininceye kadar 404 yapmanızı öneririm gelecek hiti kaybedersiniz.

W

wapekiz.com

Misafir
o zaman eski içerikleri siteden sileceksin ama serverdan içerikleri silmeyeceksin,google eski içerik linklerini sildiği zaman serverdan da silebilirsin.
hem siteden hem serverdan sildiğin zaman googledan o linklerle gelen kişiler 404 ile karşılaşırlar ve siteye ulaşamazlar.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet dediklerniz mantıklı. Öyle yapıyım. 2 nizede, bilgileriniz için teşekür ederim.