İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Şivrilik.!

catlakcocuk

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Şubat 2008
Mesajlar
601
Reaction score
37
Konum
Gonya
Bugün şivrilikmiş dükkanı çocuklar bastı :) Bizde çok toplardık çocukken ama yıkardık ortalığı şivriiiiiiiiiiliiiik diye :)

Ben sizlere şeker aldım bende isterim şivriliğimi :D

seker.jpg


Herkez 1'er tane alsın... :p
 

Hugo

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
332
Reaction score
10
Anlamadım birşey ve merak ettim. Nedir bu olay ?
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
konya yöresinde hala sürdürülen bir regaib kandili geleneği. regaib kandili günü sabahı, sabah namazından sonra mahalledeki üç ile on beş yaş arasındaki kız erkek çocukları sokak başlarında toplanarak ilk kapıdan başlamak üzere kapıları birer birer çalarak açılmasını beklerler, kapı açılması biraz gecikti mi hep bir ağızdan ve tempo ile şu maniyi söylemeye başlarlar:
şivli şivli şişirmiş
erken kalkan pişirmiş
iki çörek bir börek
bize namazlık gerek.
şivlilik...
çocukların sesini duyan ev sahibi bayan, elindeki tabak dolusu üzüm veya ne verecekse (çerez, gofret, çikolata, şeker, meyve vs.) onunla gelerek kapıyı açar ve sıra ile çocukların avucuna veya ekseriyetle boyunlarına takmış oldukları keselere birar avuç vermek suretiyle onları sevindirir, çocuklar bu kapıdan kısmetlerini aldılar mı diğer kapıya topluca koşmaya başlar, öğleye kadar bütün mahalle dolaşılmış olur.
Ekşiden...
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
Hani bişiler söylemeler olunca cadılar bayramına benzettim .Şeker bayramında gider el öper şekerimizi alırdık burda vermeyene gönderme yapılıyomuş:D
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst