İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Siyah Ekran Sorunu

Big Nugget

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2009
Mesajlar
30
Reaction score
0
Selam arkadaşlar. Bilgisayarım dünden beri açılmıyor açarken simsiyah bir ekran geliyor öylece duruyor. Önceleri "DMi event log space full" hatası veriyordu onu giderdim Bios'dan ancak sorun düzelmedi.



Ayrıca bu durumla bir bağlantısı var mı bilmiyorum ancak "Num lock" ışığı sönmüyor.



Sorun ve çözüm hakkında fikri olan var mı? Teşekkürler şimdiden..
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
DMI hata kayıtları için yeterli alan yokmuş (örneğin KLAVYE takılmadı gibi hataların kayıtları) - DISABLE ederek kurtulmuşsun. Soruna gelince :

Büyük ihtimalle ekran kartın bozulmuş. Başka bir yerden ekran kartı alarak deneme imkanın varsa dene. Direk ekran kartı almanı önermem - yani arıza onda değilse elinde kalmasın.
 

raincu

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mart 2008
Mesajlar
1,005
Reaction score
1
Konum
Anadolu
bios pilini kontrol et bitmiş olabilir. eğer onda değilse, biosa reset atmanın yollarına bak..
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
Bios pilin bittiyse, pc her fişten çekildiğin de tarih ve saat default konuma gelir, bios ayarların sıfırlanır.

Senin sorunun bence bilgisayarının donması. Ram kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Eğer 2 parça ram varsa birini söküp deneme yanılma yapabilirsin.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Eğer bilgisayarın power düğmesine bastığında sadece siyah ekranda kalıyorsa biosu önce sıfırlamayı denemelisin anakartında bios sıfırlamak için bir jumper vardır muhtemelen ekran kartına yakın bölgelerdedir, sıfırladığında yine aynı şekilde kalıyorsa bios gitmiş demektir tekrardan biosu flashlamalısın. Sorun bu şekilde büyük ihtimalle çözülecektir. Eğer bios ekranı geliyor fakat windowsa girerken siyah ekran kalıyorsa bu işletim sistemi ile ilgili problemdir onun içinse sistemle ilgili uğraşman yada formatlaman gerekebilir.
DMI event logs space full hatası ileride de almaman için DMI loglarını biosdan devre dışı bırakabilir yada zaman zaman temizleyebilirsin. Bunun haricinde anakartta başka bir problem varmı yada anakartın doğru çalışmasını engelleyen arızalı bir parça varmı diye de arkadaşlarında söylediği gibi ram, bios pili testlerini gerçekleştirebilirsin
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Öncelikle hata seslerini verebilecek bir ses aygıtı anakarta bağlımı onu kontrol edermisin?
Bu ses aygıtın kabloları anakart üzerinde power switch ve reset butonlarının bağlandığı bölgede speaker pinlerine bağlıdır. Sistem neden açılmadığını bir sinyal ile bildiriyor olabilir.

Eğer bir speaker sisteme bağlıysa ve hata sinyali veriyorsa, anakartının marka - modelini ve sinyal şeklini (2 uzun 1 kısa bip) bize bildir.

Speaker takılı olduğu halde hiç ses vermiyorsa osahin'in dediği gibi yanında kücük harflerle "cmos jumper" veya "cmos" yazan genellikle bios piline yakın bir yerde pinler bulacaksın (2 veya 3 pin), eğer 2 tane pin varsa uzerindeki jumperi çıkarıp power butona bas eğer 3 pin varsa jumperı boşta kalan pinin üstüne gelecek şekilde tak ve power butona bas.. Power butona bastıktan sonra Jumper'ı eski konumuna getirip bilgisayarını açmayı dene.
 

Big Nugget

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2009
Mesajlar
30
Reaction score
0
arkadaşlar hemen yazamadım kusura bakmayın..

Sorunun ne olduğunu anlayamadım,ancak bir format attım halloldu halbuki donanim ile ilgili bir sorun gibi duruyordu :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst