İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sizce Barack Obama Nasıl Bir Başkan Olur?

Sizce Barack Obama Nasıl Başkan Olur?

• Kullanılan toplam oy
    23

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam İyinetciler,

Amerika Birleşik Devletlerinde başkanlık seçimini kazanan ilk siyahi başkan özelliğini kazanan Barack Obama'nın önünde birçok sorun var. Ve 20 Ocak tarihinden itibaren bu sorunlar üzerinde yoğunlaşacak.

Bizlerinde yakından takip ettiği en önemli sorunlardan biri Gazze. Bu insanlık dramına müdahale edeceğini söylemişti. Sizce müdahale eder mi? Ve etkisi ne olur?

Bir diğer önemli sorun ise ekonomik durgunluk. Bunu herkes az çok hissetmiştir. Başbakan piyasayı karamsal havaya sokmak istemediği için kabul etmesede tabiki az çok Türkiye yaşıyor ve yaşayacağada devam edecek gibi. Bu sorunu sizece küresel boyutta çözebilecek biri mi yeni başkan?

Ve diğer birçok konu başlığı var. Yorumlarınızda zaten belirtirsiniz. Anketimize katılmanızı istiyoruz. Bakalım düşünceler ne kadar gerçekleşecek.

Umarım Bush gibi bir başkan olmaz ve diğer ülkelerin işlerine burnunu sokmaz!

NOT: Mod arkadaşlar eğer bunu çok siyasi bir konu olduğunu düşünüyorlarsa tabiki silebilirler. Teşekkürler.

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Başarılı goreceli bir kavramdır ama bush a gore basarılı olacağından hiç suphem yok.Obama gelişi itibariyle zor bir donemde devraldı.ve aslında dunya genelinden inanılmaz bir destek ile geldi.Clinton donemi abd nin Dunyada ki prestiji bakımından en saygın donemlerinden biriydi.clinton turkiyeyi de ayrı severdi hani :) bush donemi zaten 11 eylul afganistan ırak kriz derken amerika kendini bitirdi.
Ama şu var ki Abd büyük bir ülke ve yonetimi bir kişiye kesinlikle bağlı değildir.mesela gazze konusunda insanlar ondan yumrugunu masaya koymasını beklerken o israilin savunma hakkı dedi..neyi savunuyorsa ?
hayal kırıklığı oluşturdu acabalar geldi kafamıza !ama ne olursa olsun bush tan iyi olacaktır zaten olmadı abd dağılır birkaç yıla ...clinton ların kabinede olması bir nebze türkiye acısından avantajdır diye umid ediyorum.24 nisanda ermeni soykırımı ! konusması oluyor amerikada bundan once soykırım yerine katliam kelimesini kullanıyordu başkanlar ama obanın seçilmek için ermeni lobisine sozler verdiği konusuluyor umarım husyin kardeşimiz bize yamuk yapmaz!
Herkese hayırlı olsun hayırlısı olsun diyelim :d

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet bencede Bush yönetimi tarihte kara bir leke olacak Amerikalılara. Ekonomik krizi bence Bush hatıra olarak bıraktı. Baktıkça beni hazırlayın dedi sanırsam ama inşallah, ümit ediyorum ki Hüseyin bu hatırayı alıp Bush'un eline geri verecektir :)

Kıbrıs konusunda gerçekten karamsal bir hava var. Ermeni sorunu da bir ara unutulabilir de. Bu sorun gündeme geldiğinde pek sanmıyorum ermeni sorununun konuşulacağını.

Başarılar Hüsin :) İlklerin adamı ol!

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Obamanın popülerliğinin tek sebebi zenci olması, bunu kendi sözlerinden de anlayabiliriz

"Bugün özgürlüğümüzün ve inancımızın günü. Nitekim her ırktan ve her inançtan herkes bu meydanda toplandı, 60 yıl önce lokantalarda babasına yemek bile verilmeyen bir adamın çocuğunun yemin töreni için bir araya geldi."

Ona ne rol biçilmişse onu oynayacaktır, dolar 3 tl olur.

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
doalr niye 3 tl oluyor ? ekonomik olarak merak ediyorum da?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
İsrail'in Gazze'yi işgalini; "israilliler kendilerini savunuyor" diyen bir başkandan Türkiyemiz açısından zerre kadar olumlu bir hareket bekleyemiyorum...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Gelen gideni aratır !

Birçok ülkede olduğu gibi burada da diğer adaylara göre daha kariyersiz birisi seçildi !

Sizce ilginç değil mi ?

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnşallah gelen gideni aratmaz. Valla Bush'un üstü ne olabilir bilemem. Bize karışmadıkları sürece birbirlerini yiyebilirler :) Hüseyin'e kariyersiz dememek lazım. Senatörlük yapmış birisi. Direk halktan gelipte kimse oraya seçilemiyor.

Bence ilginç olan PKK üyesi diye tutuklanan ve seçimlerde milletvekili seçilendir. Hukuk dışı eylemlerinden dolayı tutuklanmış, hüküm yemiş birine seçme ve seçilme hakkı neden verilir anlamış değilim.

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
arkadaşlar, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, bazı devletler vardır gelen giden hükümetlerin durumu, düşünceleri vs vs . si o ülkenin hedefleri açısından bir değişiklik göstermez. abd ninde dünya üzerindeki hedefleri malumdur zaten. yani ha barak ha marak farketmez hepsi aynı kapıya çıkar. derin mevzular yani :)

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
arkadaşlar, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, bazı devletler vardır gelen giden hükümetlerin durumu, düşünceleri vs vs . si o ülkenin hedefleri açısından bir değişiklik göstermez. abd ninde dünya üzerindeki hedefleri malumdur zaten. yani ha barak ha marak farketmez hepsi aynı kapıya çıkar. derin mevzular yani :)

+1 aynen katılıyorum ;)

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
ankette hata var 1 olumlu şık 9 olumsuz şık mevcut. Haliyle olumsuz fikirde olanların oyları 9 a bölüneceği için olumlu şık daha fazla oy almış gibi görülebilir.

Bence başarısız bir dönem geçirecek ülkeyle paralel olarak.

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaş yukarda çok güzel demiş.Değişen sadece başkan ülkenin tutumu ve hedefleri aynı.O doğrultada yol alır...

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Valla zaman gösterecek. İllada Bush gibi olacak diye birşey yok. Clinton döneminde ABD Bush'tan çok farklıydı. Bunuda belirtmek isterim.

blade78

0
Yasakli Uye
Reaction score
7
Bizlerinde yakından takip ettiği en önemli sorunlardan biri Gazze. Bu insanlık dramına müdahale edeceğini söylemişti. Sizce müdahale eder mi? Ve etkisi ne olur?
Barack ismi yahudi ismi olarak biliyorum işler dahada arap saçına döner bence..

birde abd başkanı seçilmek uğruna babasının dinini kabul etmeyen biri ne kadar ahkam kesse benim için hava civa dır..

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
birşey söylemek yanlış olur konuşmaları ve sözleri iyi gözüküyor ama zaman gösterir..bizim temennimiz .. Kimsesizlerin kimsesi sessiz yığınların sesi olmasıdır ;)

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Barack ismi yahudi ismi olarak biliyorum

Valla bizimde Hüseyin, Ali diye arkadaşlarımız var ama Arap milliyetçiliği yapmıyor. Bence isimlerle analiz etmemek lazım. Yoksa etnik kökenden sonra isim kökeni sorunu çıkar. Zaten millet sorun çıkarmak için çabalıyor. Bahane yaratmayalım :)

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Valla bizimde Hüseyin, Ali diye arkadaşlarımız var ama Arap milliyetçiliği yapmıyor. Bence isimlerle analiz etmemek lazım. Yoksa etnik kökenden sonra isim kökeni sorunu çıkar. Zaten millet sorun çıkarmak için çabalıyor. Bahane yaratmayalım :)

katılıyorum..geçen haberleri izliyorum vatandaşa soruyolar obama dedikleri nasıl buluyorsunuz diye 2 3 kişi adam sırf müslüman ülkelerle iyi geçiniz lafı için adamı şeriatçi yaptılar :)

kutlama törenlerine baktım adamlar 45 dkka dua ettiler..aynısı bizim türkiyede olsa yarın hemen mitingler olur türkiye laiktir,mollalar iran'a,dincileri istemiyoruz diye.. :)

işte ABD bu yüzden dünyanın en büyük gücü adamlar tüm dinlere hoşgörü ile yaklaşıyor sevgi saygı çerçevesinde toplumun içinde kargaşa yaratıcak insanlar yok..bölünmelere yer vermiyolar.ve toplumlarında cahillik yok kadar az..o yüzdende dünyanın en büyük 10 şirketinin 6'sı ABD'li..

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
B17489AE205286448B346575s.jpg

melih413ki.gif

2014944839056c982094ax1.jpg

2009 BBG Amerika'yı kazanan Hüso'nun aldığı 13 milyar dolarlık ödülü nasıl harcayacağı merak edilirken, Hüso Fotoşopspor ekibine yaptığı açıklamada önce aileme kaloriferli ev alcam üstüne de para artarsa orta doğuda bir ülkeye dalarım şeklinde beyanda bulundu. Yarışmada ikinci olan 05 Edi ise Hüso'nun Nobre'ye benzediği için Beşiktaşlı taraftarlardan bolca SMS topladığını, kendisinin hakkının yendiğini iddia ederken yarışmada 3.ncü olan BBG Melih ise sürekli kameranın karşısına gelip kamerayla ilgilenmiyormuş gibi yaptı ve göbeğini kaşıyarak karanlıkta kayboldu.

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mehmet süper düşünmüşsün valla. Tam anlattığın gibi. Mizahi yaklaşmakta gerek :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.