İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sizce bu etik mi?

Kahramankentli

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2007
Mesajlar
277
Reaction score
0
Kardeş o forum kimin tanımıyorum.Ben oraya bişey kopyalamadım. Ben senin sitenden bişey almadım. Ama yinede senin linkini ekleyecegim konulara..
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
1. Ben hırsız demedim, onu siz kendiniz söylediniz hocam.

2. İyinet forumuda yılların forumu ve bugüne kadar site incelemeleri bölümünde 2 site incelenmiş, bu haftaki benim sitem, ve iyinetten bir arakdaş bunu yapıyor, başkası yapsa koymaz.

http://forum.iyinet.com/site-incelemeleri/

3. Şaka yapıyorsunuz galiba? En üstte sizin siteniz çıkıyor, allta bi tane foruma konu açarak aynılarını kopyala yapıştır yaptığınız, forum çıkıyor.

http://www.simseklergrubu.com/26-ma...en-gazeteler-t61069.0.html;msg61341;topicseen

Diğer site sizin sitenizi kaynak gösteriyor, link çalışması var.

http://www.kimnasilnezaman.com/haber-yorum-video/26-mart-hediye-veren-gazete

Bide birsürü yapan var diyosunuz.

Tamam konu kapansın lütfen, kırıcı olduysam özür dilerim herkesten.


*************************



O kadar basit olsaydı, vede bu hafta iyinette sitem incelenmeseydi emin olun konuyu açmazdım. Çocuk değiliz.



Kardeş o forum kimin tanımıyorum.Ben oraya bişey kopyalamadım. Ben senin sitenden bişey almadım. Ama yinede senin linkini ekleyecegim konulara..

Teşekkür ederim hocam. Ben o forumdada kahramankentli ismiyle aynı yazının kopyala yapıştır yapıldığını gördüm, alakam yok diyosanız inanıyorum size.

Link koymanızada gerek yok, kolay gelsin çalışmalarınızda. Mail yoluyla ulaştım size, derdimi anlattım, cevabınızada 2. maili attım az önce, ordan devam edebiliriz isterseniz.
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Google'da o kadar site içerisinde bir tek bu arkadaşın sitesi mi dikkatinizi çekti?

Üstadım yazının üstünüde oku lütfen, senide kırmayı isteyerek yazmadım hiçbirini, o kadar hukukumuz var iyinette.

3. madde olarak yazdığım yer (arkadaş yaptı açıklamayı, bende inanıyorum)
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
çalıntı alıntı

daniel1336 arkadaşım diğer siteyi inceleme fırsatım olmadı, bu nedenle o konu ile ilgili bir şey diyemeyeceğim.

Ama inan bana web üzerinde bir internet siten varsa ve siten aktifse içeriğini çalan çok olacaktır. 10 seneden beridir yayınlanan bir sitem var, sitenin noktasına parantezine kadar çalmışlar. Onlarca site. HTML dersleri moda olduğu dönemde dersler yayınlamıştım, mail to olayını anlatırken hangi akla hizmet ederek bilmiyorum kendi mailimi vermişim. Şimdi bir sürü sitede mailim çıkıyor. Adamlar bazen mail atıyorlar "hocam şu siteden link satıyormusun" şeklinde. Girip bakıyorum benim sitem değil. Admin iletişim bilgilerini vermemiş, geçen whoisden mail adresini bulup mail attım sonunda kendisine "Sitemi çalmışın tamam da mail adresini değiştir bari" diye :)

Yasal yaptırımlar var evet, her site iletişim bilgisini bulundurmak zorunda, içeriğinizi çalana mail atıp içeriği kaldırmasını istiyorsun, kaldırmazsa bir süresi var sanırım yasal yaptırım uyguluyorsun. Ama kim uğraşacak hangi birisi ile. Paranoyak olur insan.

Google eğer içeriğin sana ait olduğunu ıspatlayabiliyorsan mail at diyor. (Öyle bir form var) En sinir olduğum, içeriği çalıp bir de adres belirtmeden alıntıdır diyorlar. Bazen çıldıracak duruma gelip mail attığım oldu, ama açıkcası pek geri dönüşünü görmedim. Teşekkürler diye gerü dönüldü o kadar.

Kendince bazı önlemler al, sağ tuş kilidi falan, tam olarak çözüm olmasa da caydırıcı etkisi olur. Böyle şeyleri kafana takma, siten güzel, geliştirmeye bak.
 
T

trgy

Misafir
Kimse bu konuda birşey yapamaz. Siz en iyisi olun kopyalanın kopyalanmaya da devam edin onlar hep 2. planda olacaklardır zaten. İşini iyi yapan her zaman üstte olur.

Arkadaş sadece etiket ekliyor, google'a spam şikayetinde bulunun illaki er ya da geç sonuçlanır ve filtreye alırlar.
 
X

Xman

Misafir
Ben sağ tık engelleme, yazıya gizli link kodu ekleme vs. hiç bir önlem almıyorum, isteyen istesiği gibi çalıyor. Botla çekende var c/p yapanda :) umrumda bile değil valla. Link satıyorum diye şikayet edip pr değerimi sıfırlattılar 2 senedir pr yok sitemde, adsenseye tıklayıp banlatmaya çalıştılar, dmoza eklendi aynı gün sildirdiler vs.vs.... İnternet ortamı kim kime dum duma, sen kendi işine bak yeter. Etme bulma dünyası bu dünyada bulmazlarsa da ahirette Allah'tan bulurlar....
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
http://www.kah******tli.com/30-mart-carsamba-hediye-veren-gazeteler (Site sahibiyle uzlaşma sonucu linki siliyorum izninizle)

http://matematikdersanesi.net/yazilar/5796/30-mart-carsamba-hediye-veren-gazeteler/

Üstadlar şüphesiz siz benden daha bilgilisiniz, ne yapmam lazım filtreye girmesi için şikayet ediyim mi arkadaşı?

Kendisi sağolsun benim linkimi ekliyor ama ondan görüp, daha öncede adını verdiğim siteler bukez hem onun etiketlerini kullanıyor, sonrada benim siteme ulaşıp, içeriğimi çalıp, kaynak göstermeden önümde çıkıyor google da... Gerçekten dahada can sıkıcı bir hal aldı durum...

Sağ tuş kilidi ekledim ama bukez site içi arama bölümünde sıkıntı oldu, orasıda engellendi.

Var mı bildiğiniz, güzel sağ tuş kilidi acaba? Uyarı yazısı çıkmasın sadece engellesin istiyorum. Benim şuan kullandığımın, arama motorunu engellemeyenini yani.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst