peugeot 206 XR 2000 model kullanıyorum hiçte ses gelmiyor ön takımdan o arabalar biraz alcak oldugu için o arabaları hassat kullanacaksın. Ön takım yere yakın olunca dikkatli kullanıcan
+ Bende dizel almayı düşünmüştüm ama para durumu ve uygun araba bulamadım. biraz arştırdım tamam dizel yakıt olarak tasaruflu ama tamiri benzine göre 2 kata daha pahalı örnek : benzinli bir aracın motor arızası 250 ytl ise dizelin aynı arıza 500 dediler.
Dizel araç don ve karlı havalarda kullanılcakca dizelin donma riski ve hava yapma riski var dizel araç kullanan depeo sürekli mzot bulundurcak bir seviye.
suan kullandıgım peugeot 206 XR normal şehir içi 180-200 yakıyor şehirler arası 150 yakıyor yani mazonla aynı sayılır sonuçta enjeksiyonlu arabalar yakıtı ufluyor.
Bende x5 dizel Kullanıcısıyım
Dizel için söylediğin olaylar
Dizelin Donması
Artık dizel yakıtlar donmayan bir teknoloji de yapılıyor Euro dizel gibi
Hava Yapması
Depolarda özel bir sistem var ve yeni nesil araçlar hava yapmıyor
Benzinliye göre iki kat fazla olması
Mazot pompası vardı önce den ve pahalıydı ama artık ne pahalı ne de mazot pompası var yeni nesillerde CommonRail sistemi kullanılıyor.
CommonRail: Ortak bir hattan mazotun direk yanma odasına püskürtülmesi olayıdır. BU da araca Tork ve HP sağlıyor.
Turbo olayı ise kullanım ile doğru orantılı turbo aracınız varsa MUTLAKA VE MUTLAKA turbo timer alınız. Turbo motorlarda araç eğer 2 saatin üzerinde çalışmış ise aracınızı hemen durdurmayınız (Stop Etmeyiniz) en az 45 saniye turbo nun kendini yağlamasını bekleyiniz. Turbo timer alırsanız zaten bunu o kendisi yapıyor siz arabayı durdursanız bile (Stop etseniz bile) turbo timer aracı durdurmaz siz inip arabadan giderbilirsiniz arabanız 45 saniye ile 1.5 dak çalışır.. Birde BlowOff var turbo ile alakalı onu başka zaman anlatırım

CommonRail sistemine geçmeyen araçların zaten dizel olarak noktayı koymuş motorlar örnek: BMW,Volkswagen