İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Size Göre Başarı Nedir

X

Xman

Misafir
Bir webmaster olarak sizce başarı nedir, yaptığınız bir sitenin başarılı olduğuna nasıl karar verirsiniz. çok fazla hit sağlamakmı, yüksek pr değerlerine ulaşmakmı, iyi gelir elde etmekmi yoksa markalaşmakmı, hangisi?

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
bana göre;

url nin adres çubuğuna yazılıp enter a basılması

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
İçinize sinen bir site oluşturursunuz...
PR10 olsa ve size maddi bir katkısı yoksa; başarılıyım diyebilir misiniz?
Günlük tekil 1M olsa ve sunucu harcamalarınızı bile zar zor karşılıyor olsanız başarılıyım diyebilir misiniz?
Ya da uyduruktan sayılabilecek, günlük 30-40 kişinin anca geldiği, doğru düzgün bir PR değeri olmayan ama her nasılsa çok kazandıran bir site yapmışsanız başarılıyım der misiniz?

Başarı ölçütü = para, kıdemdir benim gözümde.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Başarı amaçları gerçekleştirmekle ilgili bir kavramsa her sitenin kendine özgü bir hikayesi vardır. Genelde amaç para kazanmak olduğu için başarı da parayla özdeşleştiriliyor. Bu işte para olmasa, hatta sadece AdSense olmasa, bugün hemen herşey baştan aşağı farklı olurdu, bu bir gerçek. Bana göre birilerinin işine yarayan bir site yapıp o siteden para kazanmak başarıdır, bu ikisinden biri olmasa başarılı olduğunu düşünmem, zaten devamlılığı da olmaz. Spam yaparak para kazanmak başarı değildir örneğin bence, kredi kartı çalan websitesi yapmanın daha kuralı uygunudur, nihayetinde bir açığı suistimal ederek birilerini dolandırmaktır.

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kullanıcının sevdiği bir site ile ayda 10.000$ kazanmaktır. Tabi bir webmaster olarak ;)

Bence başarı bu. Yoksa sadece fantazi olsun diye kolay kolay kimse uğraşmaz diye düşünüyorum.

X

Xman

Misafir
bana göre sitem ne kadar çok ziyaret edilirse o derece başarılıyımdır, para kazanmak yada pagerank 2.planda benim için, emek verdiğim şeyin insanlarca kabul görüp benimsenmesinden daha önemli birşey yoktur diye düşünüyorum.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ne zaman şirketlerden (Arçelik, bilyoner, superonline vs...) sitem ile alakalı olarak reklam, sponsorluk gibi anlaşma teklifleri gelir işte o zaman anlarım ki başarılı olabilmişim... Tabi bu site için büyük hedeflerimin olduğu bir site ise.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bana göre sitem ne kadar çok ziyaret edilirse o derece başarılıyımdır, para kazanmak yada pagerank 2.planda benim için, emek verdiğim şeyin insanlarca kabul görüp benimsenmesinden daha önemli birşey yoktur diye düşünüyorum.

hitin % kaçı google harici geliyor ?

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Para ile alâkası yok, ancak adsense reklamıma tıklayan ziyaretçi kitlesi benim başarımı ortaya koyar. Şöyle ki; adsense reklamının ne olduğunu artık webmaster olmayanlarda biliyor. Yanlışlıkla tıklanma durumu çok düşük. Bu düşünceden yola çıkaraktan; benim reklamıma tıklayan kişi, benim içeriğimden memnun kalmıştır ve bu yüzden reklamıma tıklamıştır. Ben gelen tekil ziyaretçi ile reklamıma tıklanma oranını kıyaslarım hep. Benim için gerçek başarı budur.

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15

zaten hit gelirse geriside Çorap Sökügü Gibi Gelir..

Sabir + Azim = Hit

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence ...

1- Orjinal bir fikir olmalı (yani tek olmalı. pekte mümkün değil :) )
2- İyi bir pazarlama tekniği (reklam veya diğer web ile ilgili pazarlama teknikleri)
3- Güzel bir site tasarımı (ama şablon falan değil. kendi tasarımın. bloglar şablon olabilir. o ayrı konu.)
4- İyi bir sonuç (para, üye, hit, ilgi görme falan filan ... )

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hit ve kazanılan parada önemli tabi ama en büyük başarı duygusu sokakta facebook v.s gibi senin siteni konuşmaları , arkadaşlarına önermeleri en büyük başarıdır bence...

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Hit ve kazanılan parada önemli tabi ama en büyük başarı duygusu sokakta facebook v.s gibi senin siteni konuşmaları , arkadaşlarına önermeleri en büyük başarıdır bence...

öyle birşeyin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. facebook un youtube un nasıl Türkiye'de ünlü yapıldığınıda hepimiz biliyoruz. ben Türkiye'de tek site biliyorum tavsiye edilen o da absürt :D

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Robert Orben'in dediği gibi:
Hergün Forbes’ın Amerika’nın en zenginleri listesine bakıyorum. Eğer orada değilsem, işe gidiyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.