İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sizin düşünceniz nedir?

S

SatlikDomain

Misafir
mesala oyun sitesi açacaksınız ama oyun.com net filan dolu, oyun.gen.tr domaini boş ise alırmıydınız yoksa oyun.us , oyun.ws gibi diğer domainlere yönelirdiniz.

Diğer domainlere yönelirken amac ne olurdu ilk başta?

Fıyatımı ?
Daha akılda kalıcımı ?
O domaini satan şirketin güvenilirliğimi?
Ödeme kolaylığımı ?

Mesala gen.tc domainleri satılcaktı bir ara, yonlendir.com almıştı ve dns hizmetli bir domain satış işlemi başlatcaktı, hatta ön rezerveler başlamıştı galiba projeyi tamamlayamadılar.

Aynı projede mynet de com.tc yanlış hatırlamıyorsam işlemlerine başlıyacaktı.

Kayıt ücretleri 5 ytl gibi makul olsa sizlerde gen.tc , com.tc gibi domain alırmıydınız?

Almaz iseniz neden?

Not: yönlendirme hizmetinden bahsetmiyorum, normal domain hizmetidir bunlar alan adı kayıt ve dns yönlendirme gibi hizmetleri var. Normal domain gibi işlemler yapabilme özelliği.

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Bence net com ve org gerisi hikaye...

BabaPanter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bırakın gen.tr yi com.tr yi bile tercih etmem.Benim için önemli olan kısa ve sade olanıdır.
Tabi bide uzantının yaptığı çağrışımlarda benim için önemli.Örneğin .us gördümmü A.B.D. aklıma geliyor ve de sinir oluyorum.
Bence com,net,org en ideali.

caper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben şahsım adına gen,web, tr, tc vs. almam bir kere aldım pişman oldum. Kullanıcılar zaten üşengeç site ismi yazdıktan sonra o kadar uzantı yazmazlar/yazmıyorlar.

cc, ws vs. alırım onların yerine.

S

SatlikDomain

Misafir
BabaPanter' Alıntı:
Bırakın gen.tr yi com.tr yi bile tercih etmem.Benim için önemli olan kısa ve sade olanıdır.
Tabi bide uzantının yaptığı çağrışımlarda benim için önemli.Örneğin .us gördümmü A.B.D. aklıma geliyor ve de sinir oluyorum.
Bence com,net,org en ideali.

Bende onu soruyorum işde, .com .net .org dolu ise alternatifin ne olurdu?

oyun sitesi açsaydın ve oyun.gen.tr boş olsaydı almazmıydın?

timsah

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
com.tr olabilirdi hem aramalarda en on siralarda cikarsin...

konu acilmisken bisey sorucam benim merak ettigim, diyelim almanya hollanda da www.siteadi.nl www.siteadi.de domaini alabiliyorsunuz peki neden ulkemizde www.siteadi.tr gibi domainler yoktur mutlaka mantikli aciklamasi vardir.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
timsah' Alıntı:
com.tr olabilirdi hem aramalarda en on siralarda cikarsin...

konu acilmisken bisey sorucam benim merak ettigim, diyelim almanya hollanda da www.siteadi.nl www.siteadi.de domaini alabiliyorsunuz peki neden ulkemizde www.siteadi.tr gibi domainler yoktur mutlaka mantikli aciklamasi vardir.

ODTU .tr değil de com.tr uzantısını uygun gördüğünden .tr uzantılı domain sadece www.nic.tr adresinde mevcuttur.

Bir domain alırken uzun bir çalışma yaparım. Bu çalışma özellikle arama motorları ve marka yaratma üzerine olur. İstisnalar dışında .com birinci sıradadır , .net ise bazen tercih edilebilir.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ne yapar ne eder gerekirse oyunoynamayicokseverimben com net org alirim hatta org bile değil com ve net. aklımda bi tane bile cc ya da ww domain kalmamış mesela.

BabaPanter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SatlikDomain' Alıntı:
Bende onu soruyorum işde, .com .net .org dolu ise alternatifin ne olurdu?

oyun sitesi açsaydın ve oyun.gen.tr boş olsaydı almazmıydın?
Yine almazdım çünkü,gen.tr yada web.tr benim için bi anlam ifade etmiyor.
Onunu yerine oyuntr.com... gibi bi domain alırdım.

SaTuRN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
oyun.gen.tr boş olsa alırdım elbet.. ama bu dediğim gen.tr için geçerli.. diğeleri için değil zaten oyun kelimesinin gen.tr side diğerleride doludur.. o yüzden oyun kelimesine bi ek koyup .com veya .net almanı tavsiye ederim.

Wishmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence bir domanin .com .net .com.tr gen.tr olması hiç önemli değil ayrıca gen.tr com.tr hayatta almam diyen arkadaşların sebebi zor yazılması diyorlar bence alakası yoktur. Siteyi site yapan bence ismi değildir ama arama motorları kayıtları için gerekbilir. Ona bişey dediğim yok yani çok da alakasız bir isim olmaması lazım ama önemli olan sitenin ismi değil sitenin içeriği ve kullanabilirliğidir. Bu siteyi bilenler vardır bir örnek ne zamandır girmiyodum. Aklımda kalmış 2 sefderde yazdım inşallah demek istediğimi anlatabilmişimdir. http://www.aloiyigunlerbenvahitoglumubulupgetirenetam100binlira.com/

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.