İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sizlerin Önerilerine İhtiyacımız Var

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Selamlar,

Bir konuda siz değerli arkadaşlardan öneri almak istedik umarım isteğimize ulaşabiliriz.
Kısa ve öz olarak hemen söylemek gerekirse; online genel video izleme sitemiz var bu sitenizde hemen çıkma oranı düşük derecede bazı uğraşlar sonrasıda 4dk gibi bir orana çıkarabildik fakat bir video sitesi için bu oran oldukça düşük.

-Video Kalitelerinizi Artırın.
-Ek servisler ekleyin( chat v.b)
-Yarışmalar

Gibilerin dışında neler yapılabilir ?

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Yüksek hitli facebook sayfalarında (200k+) video reklamı vererek ciddi şekilde geri dönüş olduğunu biliyorum.Videoların açıklama kısmına Örneğin Daha fazlası için >> xx.com şeklinde.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Yüksek hitli facebook sayfalarında (200k+) video reklamı vererek ciddi şekilde geri dönüş olduğunu biliyorum.Videoların açıklama kısmına Örneğin Daha fazlası için >> xx.com şeklinde.

Belirtmiş olduğunuz öneri hiti artırmaya yönelik değil mi ve kısa süreli hit diyelim yoksa yanlış mı anladım ?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
embed kodu ile videolarınızı dağıtın. Facebook ta direk yayınlana bilsin oradan çıkmadan izlenebilsin. Face te grup kurun sayfa açın en son eklenenler oraya gelsin bunlar tabi pek etkili olmaz.

MTV deki gibi dünyadaki en hit 50 parça sırası ile çalsın adam gelip sürekli ileri demesin. 50 şarıka nerden baksan 150dk eder.

Aynı şekilde en hit müzikler, Türkçe müzikler, Slow lar, 90 lar eskiler yeniler poplar repler diye gruplandırın 50 li 100 lü sürekli çalsın. görsel videolar insanların ilgisini çekmeli mesela köpeklerle ilgili bir video izledi ve bitti ise hemen köpek ile ilgili 3-5 video gelsin önüne . Videoların içeriklerini çok iyi süzüp etiketlerseniz daha mantıklı olur birbirleri ile bağlı kalırlar.

Ben mtv yi bir açıyorum :) artık bıkana kadar devam ediyor. En iyi 50 tekno vs. gibi devam edebilirsin.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
embed kodu ile videolarınızı dağıtın. Facebook ta direk yayınlana bilsin oradan çıkmadan izlenebilsin. Face te grup kurun sayfa açın en son eklenenler oraya gelsin bunlar tabi pek etkili olmaz.

MTV deki gibi dünyadaki en hit 50 parça sırası ile çalsın adam gelip sürekli ileri demesin. 50 şarıka nerden baksan 150dk eder.

Aynı şekilde en hit müzikler, Türkçe müzikler, Slow lar, 90 lar eskiler yeniler poplar repler diye gruplandırın 50 li 100 lü sürekli çalsın. görsel videolar insanların ilgisini çekmeli mesela köpeklerle ilgili bir video izledi ve bitti ise hemen köpek ile ilgili 3-5 video gelsin önüne . Videoların içeriklerini çok iyi süzüp etiketlerseniz daha mantıklı olur birbirleri ile bağlı kalırlar.

Ben mtv yi bir açıyorum :) artık bıkana kadar devam ediyor. En iyi 50 tekno vs. gibi devam edebilirsin.

Öncelikle gecenin bu saatinde böylesine uzun cevap yazdığınız için teşekkürler.

Embed olayını aştığımıza inanıyorum fakat facebook üzerinde orjinal playerımızda oynatmıyoruz çünki hite hiç katkısı yok direk linke tıklayıp sitemize geliyorlar..

2. kısımda ise sanırım en iyi parça listeleri bölümü yapmamızı öneriyorsunuz.Bu önerinizide dikkate alacağız.

3.kısımda söylediğiniz zaten kategoriler halinde mevcut önemli noktaya burada değnmişsiniz izlesene-vidivodo gibi sitelerdeki gibi video bitiminin ardından benzer videları player alanına getirmeyi söylüyorsunuz sanırım onuda hemen yaptıracağız not aldım.

Bu şekilde yapıcı önerileriniz varsa duymaktan zevk alırım, tekrardan teşekkürler..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bounce Rate'den bahsediyorsan, siteyi görmekte fayda var birşeyler söyleyebilmek için.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Herkes bounce rate ile alakasiz ornekler verince ben mi yanlis anladim dedim. Acik ve kolay kullanilabilir navigasyon, birbiriyle alakali baglanmis icerikler, sitenizin ne sunduguna dair net mesajin sayfada diger ogelerden daha goze batacak sekilde gosterilmesi ilk basta dusunulebilecek seyler. Bunun disinda alt sayfalara gelen organik hitlerin geldigi kelimelere gore kullanici ile interaktif olacak programlamalar yapilabilir. Armut videolarini mi ariyordunuz, buradan elma videolarini da izleyebilirsiniz vb. Konu ile ilgili cok fazla ingilizce kaynak da var yararlanabilecegin.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Herkes bounce rate ile alakasiz ornekler verince ben mi yanlis anladim dedim. Acik ve kolay kullanilabilir navigasyon, birbiriyle alakali baglanmis icerikler, sitenizin ne sunduguna dair net mesajin sayfada diger ogelerden daha goze batacak sekilde gosterilmesi ilk basta dusunulebilecek seyler. Bunun disinda alt sayfalara gelen organik hitlerin geldigi kelimelere gore kullanici ile interaktif olacak programlamalar yapilabilir. Armut videolarini mi ariyordunuz, buradan elma videolarini da izleyebilirsiniz vb. Konu ile ilgili cok fazla ingilizce kaynak da var yararlanabilecegin.

En net açıklamalar olmuş.
Tabi bunları sitede nasıl uygulandığı da önemli olmalı. Özet olarak tasarım.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18

Teşekkürler video alanının sağ kısımda kategorinin en hitleri/aynı tür videoları gibi sekmeler var zaten sanırım birbiri ile alakalı içerikten kastınız bu.

Alt sayfalara gelen organik hitin ne gibi programlaması yapılabilir? Misal googlede daha önceden xyz videosu aramış sitede ona benzer içerikleri direk önüne mi getirilmesinden bahsediyorsunuz ?

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Yapılan önerileri aktif hale getireceğiz bu şekilde yapıcı önerileriniz varsa duymaktan zevk alırız.

bilemezsinki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4 banner + popup reklam bulunuyor aynı içerikteki sitemde, 4.1 dakika ortlama...

Aklıma gelenler;

- Rahatsız edici reklam var ise kaldır. ( Pop, splash kayan banner )
- Videoların açılma yüklenme hızını ve kalitesini arttırın ( flv ise mp4 yapın )

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
4 banner + popup reklam bulunuyor aynı içerikteki sitemde, 4.1 dakika ortlama...

Aklıma gelenler;

- Rahatsız edici reklam var ise kaldır. ( Pop, splash kayan banner )
- Videoların açılma yüklenme hızını ve kalitesini arttırın ( flv ise mp4 yapın )

Popup splash v.s kesinlikle yok ayrıca kullanıcıyı rahatsız eden bir reklam türümüzde yoktur sizin oranınız normal evet.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
kullanıcılar kendi kanallarını açabiliyor mu eğer açamıyorsa açmalarını sağlayın açıyorlarsa da kendi kanallarını daha çok kullanmalarına teşfik edin.webmasterlar hariç üyeler sitelerde kendilerine "özel" bir bölüm görürlerse daha çok ilgi gösteriyorlar.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
kullanıcılar kendi kanallarını açabiliyor mu eğer açamıyorsa açmalarını sağlayın açıyorlarsa da kendi kanallarını daha çok kullanmalarına teşfik edin.webmasterlar hariç üyeler sitelerde kendilerine "özel" bir bölüm görürlerse daha çok ilgi gösteriyorlar.

Kendi kanallarını derken anlamadım ? Üyelik sistemi v.s var ama..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.