İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SMM 2011'in yükselen SEO Trendi

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
SEO modasını takip ediyor musunuz? İnternetin gelişim hızına bağlı olarak bazı optimizasyon yöntemleri geçerliliğini yitirip, bazıları fazla önem kazanmaya başladı. Bundan yıllar sonra ise neler olacağını kestirmek gerçekten zor.

Google optimizasyon üzerine konuşuyorsak yapılan son algoritma değişikliklerinden sonra bazı SEO taktiklerinin modasının geçtiği, eskiden önemli olan 2011 de ise özel öneme sahip olmaya başlayan SEO taktiklerinin olduğunu kabul etmemiz gerekir. Uzmanlara göre yükselen öneme sahip olan SEO tekniklerinin başında;

1. Sayfa hızı

2. Inbound linking

3. SMM

gelmektedir. İlk ikisi hakkında çok fazla yazılıp çizilen olduğu için bu yazımda SMM üzerinde durmaya karar verdim. Daha önce "SMO nedir" isimli yazımda sayfa içi Sosyal medya optimizasyonu için yapılması gerekenleri anlatmıştım. Bu yazıda spamcı değil SMM uzmanı olmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağım.

Spamcı değil SMM uzmanı olun.

Öncelikle SMM derken kastedilen şeyin Social Media Marketing, yani sitenizde yayınladığınız bilgilerin, verdiğiniz hizmetlerin, sattığınız ürünlerin sosyal ağlar kullanarak tanıtımının yapılmasıdır.

Bir çok internet kullanıcısı SMO kavramı ile barışık değildir. Bu yöntemi ukalaca, küstahça bulmaktadır. Gerçekte ise SMM'nin "siyah" ve "beyaz" yöntemleri olduğu bilinmektedir.

Elbette insanları gizlice kendi sayfanıza yönlendirebilirsiniz, hileyle de insanları çekebilirsiniz. Yapmayın! Çünkü çalışıp insanlara ilgilerini çeken bilgiler sunarsanız bu tür yollara ihtiyacınızın kalmayacağı ve daha fazla kişi çekebileceğiniz şüphesizdir.

İnsanlara yararlı bilgiler sunarsanız sitenizi memnuniyetle takip edeceklerdir.

1-Blog ve forumlardaki SMM ve spam arasındaki fark doğrudan e-posta kutunuza gelen spam maillerle gerçek mailler arasındaki ayırıma benzer. SMM durumunda topluluğun saygın olan üyesi reklam yapmış olmuyor, tematik duyular yapıyor.

2-Sosyal ortamda ilerileme hedef kitleye gereksiz bir sürü bağlantı ve bilgi sunmakla gerçekleşmez. Bir çok webmaster bu hataya düşmektedir.

3-İnsanların ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz yazıyı kendi sitenizde yayınladıktan sonra konunun topluma tanıtımını yaparak bir çalışma başlatabilirsiniz. Bu sadece bir başlangıçtır, çünkü işiniz duyuruyu yapmakla son bulmuyor, gelen yorumları cevaplama, insanların ilgilerini çeken konuları analiz etme vb. şeklinde devam ediyor.

4-Farklı ortamlarda insanların ilgilerini çeken konular farklıdır, bunu dikkate almak gerekir.

5-İyi bir SMM uzmanı insanları kendi bağlantılarına yönlendirmekten ziyade onlara yararlı bilgiler sunar. Toplum içinde sitenin ilerilemesi için - siteyi insanların beğenecekleri şekilde değiştirin, insanları sitenize uydurmaya çalışmayın. Bu modaya uyan site yapmak gerektiği anlamına gelmez, ama siteyi ziyaret eden en uzman kişileri bu konuda tatmin edecek yüksek standartlara uyan kaliteli siteler yapmak önemlidir.

Siteniz SMO kriterlerine uygunsa başarılı olur, içerik, okuyucular ve içinde bulunduğunuz toplum sitenizin popülerliğini artıracaktır.

Hile ve spam, okuyucaların görüşlerinin görmezden gelme başarısızlığa götüren yoldur.

Açık ve samimi olun, içeriğinizi oluşturun ve topluluğa sunun.

İnternette SEO'nun içeriği öldürdüğü, bir süre sonra arama motorlarının stratejilerini geliştirmeleri ile SEO adına bir şey kalmayacağı ve bu anlamda tek önemli şeyin yine içerik olacağı konusunda çeşitli tahminler ve tartışmalar yapılmaktadır...

[ONAY]Eif[/ONAY]

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
SEO modasını takip ediyor musunuz? İnternetin gelişim hızına bağlı olarak bazı optimizasyon yöntemleri geçerliliğini yitirip, bazıları fazla önem kazanmaya başladı. Bundan yıllar sonra ise neler olacağını kestirmek gerçekten zor.

Son zamanlarda hep duyuyoruz; " Google'nin yeni algoritması "

Bu algoritmayla beraber bilinen bazı seo tekniklerinin değerlerinde yükselme yaşanırken bazılarında ise düşüşler gerçekleşmiştir.

Bunun yanında googlenin yeni felsefesini anlamayan ve kalıplaşmış seo mitlerine göre hareket eden birçok site sahibi de filtreye girmiştir.

Sanırım bu makalede sizi desteklemişim. :)

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Kesinlikle. :harika: Geçmişten gelen destek burada.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Konumuz SEO ama bu başlıkla biraz alakasız olacak. Müsaadenizle bir soru sorayım:
Sadece backlink çalışması yaparak xxxxx kelimesinde yükselebilir miyiz? Site içerisinde hiç xxxxx kelimesi geçmediği halde...

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
Dostum ozanTi;

Google'de netice de yapay bir sistem. Seni sitende hiç bir alakası olmayan bir kelimede bir anlık lider koltuğuna oturtabilir. Ama dediğim gibi "bir süre"

Örnek vererek açıklayım: Anahtar kelimemiz saç dökülmesi

Ben: www.xxx.com
Sen: www.yyy.com/sac-dokulmesi/

İkimizde aynı an başladık backlink kasmaya. Ben PR değeri yüksek bir kaç yerden backlink aldığım için senden önde gözükeceğim bir süre. Ama olay bundan sonra başlıyor! Site içi değerlendirme. Google site içi değerlendirmeyi ışık hızıyla yapıyor olabilir, fakat bunun değerlendirme sonucu 1 veya 2 hafta arasında yeri geldiğinde 1 ayı bulan bir süre sonra sonuca ulaşabiliyor.

Yani senin anahtar kelimen, h tagların v.s v.s geç süzgeçten geçiyor.
Sayın Matt her zaman der ki; "Varolmayan bir şeyi bize sunmayın".

En basit ifade ile anlatıyım, sen hiç içinde "chat" kelimesi görmediğin bir siteyi ilk 10'da gördün mü?

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Görmedim ama benim derdim de o değil. 1 ay sonra istediğim kelimede ilk sırada 2 gün duruyum yeter :D Ondan sordum. Yeterli bir cevaptı teşekkür ederim.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Belirttiğiniz kavram yakında kötü anılmaya başlancak çünkü cılkını çıkardılar.Örneğin facein yakında baya ağır yaptırımlar yapmasını bekliyorum açıkcası.

rep veremiyorum borcum olsun ;)

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
Görmedim ama benim derdim de o değil. 1 ay sonra istediğim kelimede ilk sırada 2 gün duruyum yeter :D Ondan sordum. Yeterli bir cevaptı teşekkür ederim.

Bir ay'a 10 gün kala istediğin kelimede bir makale yaz. Digg'ten twittere ve faceye. Ping.Fm'den diğer tüm sosyal imlere gönderme yap. Anahtar kelimeni titlede: "kelime" , descte: 'kelime' olarak belirt. wp tag girme sadece keyword kullan +anahtar kelime+ diye. Descte güncelleme tarihinin yayımlandığından emin ol. Hedefe ulaşırsın :)

4 sitemden sana backlinkte hediye. Yeter ki dostumuz hit alsın :)

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Konumuz SEO ama bu başlıkla biraz alakasız olacak. Müsaadenizle bir soru sorayım:
Sadece backlink çalışması yaparak xxxxx kelimesinde yükselebilir miyiz? Site içerisinde hiç xxxxx kelimesi geçmediği halde...

Evet bu mümkün. Eskiden sitede geçmeyen bir kelime ile sitenin rank almasını doğru bulmuyordum. Daha sonradan konu ile ilgili görüşlerim değişti.

Colorado'dan birisi bu soruyu bir kaç ay önce optimizasyon konusunda uzman olan Google mühendislerine sormuştu.

Matt Cutts bu soruyu üniversiteleri örnek vererek cevaplamıştı. California Universitesi'ni Cal olarak arayanlar var (bu şekilde bilinmektedir) Berkeley Cal diye arıyorlar, üniversite sayfası çıkıyor, ama sayfanın hiç bir yerinde Berkeley Cal geçmiyor. Bu olması gereken bir sonuçtur. "anchor text" burada önem kazanıyor. Sayfada gizli kelimeler yok, cloaking söz konusu değil, bu nedenle sayfada geçmeyen kelime ile sitenin rank alması mümkündür.

Olması gereken bir sonuçtur.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Bir ay'a 10 gün kala istediğin kelimede bir makale yaz. Digg'ten twittere ve faceye. Ping.Fm'den diğer tüm sosyal imlere gönderme yap. Anahtar kelimeni titlede: "kelime" , descte: 'kelime' olarak belirt. wp tag girme sadece keyword kullan +anahtar kelime+ diye. Descte güncelleme tarihinin yayımlandığından emin ol. Hedefe ulaşırsın :)

4 sitemden sana backlinkte hediye. Yeter ki dostumuz hit alsın :)

Amacım hit değil, sadece 1 gün orada kalıp bir şeyleri birilerine göstermek istiyorum. Hani al kapak, hediyem olsun deriz ya... O durum işte :)

Evet bu mümkün. Eskiden sitede geçmeyen bir kelime ile sitenin rank almasını doğru bulmuyordum. Daha sonradan konu ile ilgili görüşlerim değişti.

Colorado'dan birisi bu soruyu bir kaç ay önce optimizasyon konusunda uzman olan Google mühendislerine sormuştu.

Matt Cutts bu soruyu üniversiteleri örnek vererek cevaplamıştı. California Universitesi'ni Cal olarak arayanlar var (bu şekilde bilinmektedir) Berkeley Cal diye arıyorlar, üniversite sayfası çıkıyor, ama sayfanın hiç bir yerinde Berkeley Cal geçmiyor. Bu olması gereken bir sonuçtur. "anchor text" burada önem kazanıyor. Sayfada gizli kelimeler yok, cloaking söz konusu değil, bu nedenle sayfada geçmeyen kelime ile sitenin rank alması mümkündür.

Olması gereken bir sonuçtur.

Süpersin tam istediğim sonuçtur. Ben biraz backlink kasayım gidip :D:D

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
Dediklerimi yapmadan boş backlink seni 1. yapmaz kardeşim bunu unutma.

Neticede aldığın linklerin indexlenmesi 2 ayda sürebilir :)

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Dediklerine dikkat edeceğim zaten. Ama önce backlink olayını bir halledeyim. Onlar benim de aklımda zaten. Olacak olacak... Sağolun hepiniz, desteğiniz için :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.