İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Smsnet.com.tr den mail

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar 3 gün önce bir cep telefonu sitesi yayınladım : www.polifonix.com

Diğer bir sitemden bir günlük reklam yaptım ve ertesi gün kaldırdım. Ama hit günlük tekil 1500 e ulaştı. Tabi site 3. gününde böyle bir hite ulaşınca hemen SMSNET.com.tr yetkililerinin dikkatini çekmiş ve bana aşağıdaki maili göndermişler :
..............

Sitenizde bulunan hem işitsel hemde görsel içerikler sahiplerinin onayı olmadan kullanılamaz. Bu bağlamda SMSNET firması telif ücretini yapımcı firmalara ödemek kaydıyla yaptığı anlaşmalar sayesinde sitenizdeki bir çok melodi ve duvarkağıdını kullanabilmektedir.

Sizlerin hak ve eser sahibi firmalar ile böyle bir anlaşmanız yoksa bu içerikleri sitenizden kaldırmanızı, aksi durumda gerekli yasal işlemlerin yapılabileceğini hatırlatmak isteriz. Bilgilerinize.

Saygılarımla,

..............

Şimdi bu konuyla ilgili yasal prosedürü aslında siteyi açmadan önce şirket avukatına danışacaktım ancak kendi bilgilerime dayanarak vazgeçtim.

Midi dediğimiz dosyaların herhangi bir telif hakkı olduğunu sanmıyorum. Artı müzikte 8 oktava kadar alınabilir, telif hakkı yoktur. Olsa bile bu midilerin yarısı türkçe yarısı yabancı. Bu midileri yapan kim bilen var mı? Smsnet kime para ödemiş acaba bu midiler için?

Görsel dedikleri öğeler zaten internetten derlenmiş gifler ya. Başka birşey değil :) Ne telifi ne hakkı?

Mesajın başlığı wap siteniz. Şimdi burada çok ilginç bir konu var. Adamların hedefi wap sitesi. Direk melodiler değil. Bu adamlar yarın birgün wap sitesi açmayın da der. Wap sitesi özgür bir platform değil midir? Ertesi gün internet sitesini de açmayın diyen çıkar bu ne ya?

Smsnet 3 günde tekil hiti 1500 ü geçen siteden korkmuş olmasın :) Ne de olsa her tarafta gel vatandaş beleşşş melodiii diye bağırıyor smsnet ortağı siteler, giriyorsunuz bir melodi 12-24 kontor.

Bu konu ile ilgili ben şirket avukatı ile görüşeceğim. Bu tarzda siteleri olanlar da her an bu firmadan böyle bir mail alabilirler.

Üzerinde konuşulması gereken bir konu olduğu için buraya yazma gereği duydum. Görüşlerinizi bekliyorum

mp3arsivi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mp3 ne kadar yasaksa böyle melodi logo wapta dağıtımıda bence aynı olaya giriyor yanlış anlamayın kesinlikle yapmayın demiyorum ve smsneti savunmuyorum sende yerine göre haklısın sonuçta çok kısa bi bölümünü alıyorsun parçaların ama bu olay dinletmek için smsnet bunu kontörle veriyor ve seninkinin aynısı melodi bakımından söz ediyorum melodi konusunda sanırım farklı bi kanun var biraz araştırırsanız ulaşabilirsiniz belki yasal işlemler mp3 sitelerine oldugu gibi değildir başka şekildedir çünkü gerçekten cok büyük telif hakları ödeniyor sanatçılara bu konuda ve siz gidiyorsunuz bu hakları ihlal edip bedava dagıtıp smsnetin işini baltalıyorsunuz onlara göre bi nevide haklılar

kayzer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benden tavsiye asla smsnet ile anlaşma yoksa hitin çok hızlı bir düşüşle karşılaşır...
Bak buda benim wap sitelerim www.wapturk.net www.cepmaster.org banada hem cepmaster.com hemde smsnet benzer uyarıda bulundu bende hangi şarkıların telifi varsa elinizde söyleyin onlatrı çıkartiym dedim toplam 20 parça filan söylediler çıkarttım onları sustu kaldılar :p
Yani adamlar bazen 15-20 parça için sizden tüm melodiler bölümünü kaldırmanızı istiyolar buna kanmayın ok??

T

Turkyurdu.org

Misafir
Smsnet.com.tr alaninda bir tekeldir. Hakli olduguna inanirsan -ki telif konusunda SMSnet.com.tr'da kanimca yetersizdir- biz kendi halindeki site sahipleri bir olur link degisimi yaptigimiz yerlerin altina Protesto icerikli bir icerikle birlik olur kendi capimizda bir kamuoyu yaratabiliriz. Ben bu tarz seylere gelmiyorum. Atalarimizin bir gun kendi aralarinda konusurken dedikleri gibi
"Dinime kufreden musluman olsa."

Iyi calismalar Chatturk

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bilgi edinme hakkını var yaw.mail at.hangi şarkının telif hakkını ödediniz ve ödeme belgesini görmek istiyorum de.Ben nereden bilecem kardeşim ödediginizi.
Kendini küçümseme.Ödenmeyen telif haklarını ödenemiş gibi gösterim kamu oyunu yanıltmaya çalışıyorsanız benim Avukatlarımla size küçük bir görüşme ayarlarım yakında gibisinden bir mail at
Allah bilir 20-30 parçanın ödemesini yapmışlardır oysa ellerinde 10binden fazla midi var :p

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
valla ben 7 aydır smsnet.com.tr ile çalışıyorum benmi wap.sanalkeyif.com free hizmet veriyordu ve yaklaşık günkük sadece wap girişi 4000 yükselmişti web giriş degil söylüorum waptan girişi 4000 ve kimsede olmayan arşive sahiptim melodi(1500) Resim(500) Oyun(190) vs.. evet acıkcası bana böyle bir uyarı gelmedi direk bizimle çalışmak istemisiniz diye teklif geldi evet bir ay onalrın sistemlerini dedeim tabiki satışları düşük oldu oda benim free hizmetim devam ettiği için sonra 1 aylık denem sürem bitti ve tabiki onalrda süremin bittiğini free hizmeti kaldırmalarını bizizm hizmeti kullanmalarını söylediler.. bende yaptım evet paralı hizmete girdim 2 ay hitte düşüş olmadı ve günlük satışlar süperdii 3 ay biraz düştü 4 yada derken 7 aya girdim evet hitimn düştü ama belirlir kaliteli müşteri sahibi oldum ve günlük satışım orta derece yani paralı olsa bile belirli abonem oldu.. ve kullanamyı devam edicem..

Sözün kısası free hizmet verirsen sadece hit sahibi oluyorsun sana bir kazanc olmuyor. en azından paralı yaparsan kazancın olur ama önce isim yap derim sonra paralı yap derim direk paralı acarsan kimse girmez ilk önce free osnra belirli potansiyelei ulaşınca paralıya dön. derimm..

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yorumlarınız için teşekkür ederim, biraz yoğundum yazamadım.

Permission : Amaçları zaten bu sanırım. Bize engel olma, bizimle çalış! Hiti yüksek siteleri kendi bünyelerine katarak devam etmek istiyorlar.
Yoktur'un dediği çok mantıklı : Bu adamlarda binlerce midi var ve bunların tamamının telif haklarını ödemiş olmaları imkansız. Adamlar piyasada tekel gibiler, iyi pazarlama yapıp büyüdüler.

Gün içi kendilerine uygun dille bir e-mail atıldı. Ayrıca gönderdikleri mailin bir kopyasını avukat arkadaşıma gönderdim, inceleyip konuyla ilgili bana kısa zamanda bilgi verecek.

Burada sorun smsnet.com.tr den çok wap sitesi yayınlamakla ilgili. Bu iş de Türk usülü devam ediyor. İşin içinde parasal çıkarlar varsa, bu memlekette internet bile yasaklanır. Bugün smsnet.com.tr nin rahatsız olduğu site yarın Turkcell'i de rahatsız edecektir, çünkü onlar da melodi başına 12-24 kontor alıyor ve Turkcell'inde kimseye telif hakkı ödediğini sanmıyorum. Sadece wap konusunda o da TEKEL! Bu adamlar işlerine geldiği gibi hareket ediyor. Bir süre sonra bu tarz wap sitelerine Turkcell'den ban gelecektir.

Özetle avukat arkadaşımın direktifleri konusunda gerekiyorsa sitenin wap kısmında düzenleme yaparak yoluma devam edeceğim.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yani bu şirket turkcell ile çalıştıgı için free siteleri banlatmaları hiç sorun olmaz yani buda baya bir ziyaretci düşüşne neden olur yani bunu en başta turkcell kendi yapıyor yani free hizmetşlere paralı hizlere dönsünşer bizden satış oldun diye..

vall suan ben mumnum arkadaşım aylık bir geliri var oda iyi yani en azanında yaptıgım emegin karşılıgını veriyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.