İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sohbet siteleri

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar geçenlerde bir yabancı directory'e kayıt yapmıştım. Site onaylanmadığı gibi red de gelmedi, genelde hep onaylandığı için nedendir diye site adminine mail attım, gelen cevap şu:

From : <[email protected]>
Sent : Wednesday, December 27, 2006 1:13 AM
Subject : Re: About directory submission status

Hello yourself,

I apologise for the meanwhile you have spent waiting but i am sorry to tell that Turkish region ip's are banned from directory submissions till announced otherwise. The reason is; we used to receive over 20 websites titled as "Sohbet" -per day- for a long while which absolutely had no content within besides countless toplist and directory submission links on the start page, simply whole spam..

We either enjoy to mark all your region as spammer or lose quality content websites such as yours maybe, however we have no time to waste when we already have thousands of submissioms waiting for approval so we had to ban your region ip's from submissions. I am not sure if these Sohbet guys are absürts but they certainly do not act so, submitting over and over again despite countless rejections.

Regards

Steven

Adam diyor ki özetle; içinde hiçbir içeriği olmayan Sohbet başlıklı siteler günde en az 20 defa kayıt yolluyordu, red edilenler de ısrarla yollamaya devam ediyordu bu yüzden Turk ip'lerini banlamak zorunda kaldık. Bu arkadaşların yaşı kaç bilmiyorum ama çocuk gibi davranıyorlar, banlama meselesinden haz etmiyoruz ama bunlara ayıracak zamanımız yok diyor.

Başka birçok yabancı forumda ve dizinde de buna benzer olaylar gördüm ama bu artık direk Sohbet yüzünden ülkenizi banladım diyince buraya yazayım dedim.

Bu Sohbet sitesi sahibi arkadaşların amacı nedir? Yani bu olay ben biliyorum ki Turk düşmanlığıyla falan alakası yok uzun süredir işin içinde olan biri olarak ben de bu spam'i fazlasıyla gördüm, NASA ile ilgili bloglarda bile altta sohbet url girip thanks diye comment yazan veyaüstte yazılanlardan birini paste etmiş postlar görüyorum.

Forumumuzda sohbet sitesi sahibi olan ve 15 yaşın üzerinde bir arkadaş varsa bu konuda yorum yapabilir mi? Bu arkadaşların derdi nedir özellikle sohbet konusunda heryere çöp atıyorlar. Ben ülke ip sinin bu tip adamlar yüzünden banlanmasını bir utanç vesilesi olarak görüyorum. Tüm Sohbet sitesi sahiplerini suçlamıyorum ama şikayetler bu siteler üzerinde yoğunlaşıyor ve gerçekten çok sinir bozucu.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
herkesin bildiği gibi google'ın sıralama mantığının başında backlinkler gelir. bu yüzdendir ki forumdada pr link değişimi diye bir bölüm var...

sohbet sitesi sahipleri, "sohbet" aramasında ilk sayfada olabilmek için diğer sitelerle link değişimi yapıyor ve bu yetmediği için buldukları tüm site bankalarına sohbet başlığı ile kayıt oluyorlar.

eğer olmazlarsa, "sohbet" aramasında ilk sayfada çıkmak çok zor bir durum.

aslında bunu "arz-talep" ilişkisine benzetebiliriz, eğer rakiplerin birşey yapıp seni geçiyorsa ve sende onları geçmek istiyorsan ve tek çaren onların yaptığını yapmaksa, yapmak zorunda kalıyorsun istesende istemesende.

webmastar'ın suçu yok, sorun bizim insanımızda, insanımız hala sohbet etmek için site ararken, google'a girip sohbet diye arattıkça bu rekabet devam edecektir.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Backlink olayını biliyorum tabi ki de bu farklı bir durum.
Üzerinde rekabet olan tek kelime Sohbet kelimesi değil, tonla kelime var.

Webmaster'ın suçu yok derken, bunca kelime arasında özellikle belli bir tanesi fişleniyorsa burda bir suç herhalde. Herkesin backlinke ihtiyacı var, herkes spamle backlink almaya kasabilir ama neden Sohbet? Neden bu adamlar böyle olayın cılkını çıkarmış insanları Türklerden nefret ettirir banlar hale getirmiş, sohbet sitesi açmak için 15 yaşından küçük olmak mı gerekiyor.

Ben anlamıyorum bu olayı yani...

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
ilk sayfaya çıktığın zaman günde 2000 tekil civarı hit yollayan başka kelimeler biliyorsan emin ol onlardada rekabet vardır.

işin özü çok basit, ilk sayfaya çıkmak istiyorsan kurallara uyacaksın, uymam diyorsan sağa sola sohbet başlığı ile sitemi eklemem diyorsan çıkamayacaksın.

webmaster'da çıkmak istediği için oyunu kuralına göre oynuyor.

ne kadar etik olduğu tartışılır. insanların derdi nedir diye merak ettiğin için bilgilendirme amaçlı yazdım :)

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yorumların için teşekkürler ben de bana ünlü kaliteliteli bir yabancı dizinin yöneticisinden gelen bir mail'i paylaşmak istedim, bu işe arama motorlarının toptan bir çözüm bulması lazım. Ben bu tip bir mail görünce üzüldüm açıkçası, ülke insanının böyle bilinmesi üzüntü verici, maile üzülmemin sebebi de adamın haklı olması..

Çünkü malumdur ki ilk sayfaya çıkınca günde 2k+ hit yollayan 1.000 lerce kelime vardır(yerli-yabancı), ama ben "webhosting, online dating, domain register" gibi 2k hiti bırak milletin zengin olduğu elinde çekle resim yolladığı kelimelerde bile bu denli hayasızca bir spam görmüyorum, spam konusunda odaklanma, dikkat çekecek noktaya gelme meselesi çok rahatsız edici.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
daha önce bir reklam sponsorunun sitesine girdiğimdede "bölgenizde çok fazla dolandırıcı olduğu için giriş yasaklanmış" gibi birşey yazıyordu ingilizce.

genel olarak türk insanının internette yaptıkları güzel şeyler değil ama bunun altında hep farklı şeyler var, türkçe reklamdan para kazanılmıyor adam gibi tık başına 1 alırken elin yabancısı 5 alıyor. geçim sıkıntısı içinde olan türk insanıda nete girdiğinde "nerden para bulsamda şu kredi kartı borcumu kapatsam" diye tırım tırım aranıyor, bilgisi yok, tecrübesi yok. ne yapacak, üçkağıtçılık...

herşey birbirine bağlı yani, sanmıyorum kimse böyle şeyleri zevk için yapsın.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
daha önce bir reklam sponsorunun sitesine girdiğimdede "bölgenizde çok fazla dolandırıcı olduğu için giriş yasaklanmış" gibi birşey yazıyordu ingilizce.

genel olarak türk insanının internette yaptıkları güzel şeyler değil ama bunun altında hep farklı şeyler var, türkçe reklamdan para kazanılmıyor adam gibi tık başına 1 alırken elin yabancısı 5 alıyor. geçim sıkıntısı içinde olan türk insanıda nete girdiğinde "nerden para bulsamda şu kredi kartı borcumu kapatsam" diye tırım tırım aranıyor, bilgisi yok, tecrübesi yok. ne yapacak, üçkağıtçılık...

herşey birbirine bağlı yani, sanmıyorum kimse böyle şeyleri zevk için yapsın.

Google adsense veya diğer reklam sistemlerinden webmasterların yararlanmadığı yıllarda da, dal net kullanıcıları sürekli rahatsız edildiği için neredeyse 1 seneye yakın bir zaman türkiye ip leri banlanmıştı.

Çünkü türkiyeden girenler belden aşağı konulardaki birkaç kelime ile her yabancıyı potansiyel bir kişi olarak görüp rahatsız ediyorlardı.

Biraz türk insanının şöyle kendine bir bakıp, çeki düzen vermesi lazım, herşeye başka kulplar buluyoruz. Sorunu kendimizde hiç aramıyoruz.

Bugün bu sitedeki kullanıcılardan birisi türkiye deki birçok siteye zarar verme eğiliminde olanlara hizmet verdiği bir siteye sahip veya ortağı (paypal ödeme mailinden dolayı bunu biliyorum). Geçmişte bu sitede birçok kredi kartı bilgisi paylaşıldı, server kiraları ödendi bu kredi kartları ile paypal a para transfer edildi. Bunları hiç yapmamış gibi kabul etmek çok mantıklı değil. Bunların ceremelerini de herkes çekiyor.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
türkçe dizin sahibi arkadaşlar da bunu yapmalı. kesinlikle tek sayfadan oluşan ya da diğer trilyonlarca örneği olduğu gibi forum sitelerini onaylamayayıp katkıda bulunmalılar. site kontrol için giriyorum bi tane sayfa yapmış java chat koymuş altına üstüne doldurmuş randevumdur adsensedir odur budur bi ton reklam ve banner en altta da toplistlerin hitlistlerin bannerları title desen uzayıp gidiyo sohbet ve türevi kelimelerle gizli spam keyleri söylemiyorum bile.

çoğunu ben de engelledim açıkçası. bu kadar abartılı bi kalitesiz gelişime işime gelmese de katkıda bulunmicam. diğerleri de böyle yaparsa biraz etkimiz olur.

atay dediğin doğru ama fazla da abartmamak gerekebilir. en azından yabancı listelere ya da siteleri doğru düzgün sitelerimizi eklersek geri dönüşüü daha iyi olur. ben çok beğendiğim bazı siteleri gidip kendim ekliyorum mesela arada sırada.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Google'da sohbet diye aratıp çıkan sitelerin altındaki toplist'lere bakarsanız Mailin doğruluk payını anlamış olursunuz. Her siteye onay veren toplist, dizin, site sahipleri oldukcada bu olay devam edecektir. Tabi günümüzde sohbet etmek için bile google'a sohbet yazıp site aratan insanımızın aklında sohbet edeceği siteyi tutamamasıda başka bir olay. Maili yazan kişiyi tebrik edip, bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Herşeyin b.kunu çıkarmakta üstümüze yok. Sohbet'de Jenerik bir domain bunu yapıyorsa diğerlerinin yapmasını yadırgayamıyoruz tabiki.

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Su akar yolunu bulur önce kalitesizlik olur sonra kaliteliler gelir ve kalitesizler eskisi gibi devam edemeyeceğini gördüğünde ya gelişirler yada silinirler ve su yolunu bulmuş zaman kaliteyi hayatta bırakmış olur.O zaman kadar bu tip şeyler olacaktır.Hataya uğramadan doğru bulunmaz bulunsada sebat edilemez.Paniğe gerek yok. Bu milletin parası yok olsa oda 3 kuruş için birsürü isteye uğrayıp ad yazmaz oda ya tutarsa deyip projeler üretebilir ve içlerinden harika şeyler çıkabilir ama şimdilik öncelikle karın doyurma derdinde.Ama gelecekte güzel şeyler olacaktır.Olmaya başlamıştır.Bugün belki 1 sene evvel tartışılmayan bir kalite gereksinimi konuşuluyor olması da bir göstergesidir.

saygılar...

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isin özünde ddos ve sayfa kilitleme var. sohbet siteleri sahipleri scriptlerinde ya da sitelerinde bunları yayacak dosyaları yayınlıyorlar. bu yüzden sohbet kelimesi önemli. ne kadar önde olurlarsa o kadar sayfa kilitleyip, ddos gücüne erisirler :cool:

N

NRT

Misafir
ploop birde botnet için :)

Tüm link degişimlerinde sohbet ile ilgili tüm sitelerin hep linklerimi kaldırdıgını gördüm. Ondan dolayı asla sohbet ile ilgili sitelerle link degişimi yapmıyacagım.

Sohbet sitelerinin sahipleri genelde öyle.

Mehmet senin gibileride cogunluk yüzünden gidiyor. İnşallah zamanla düzelir.

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir Sitede görmüştüm, Yani Yabancı bie webmaster forumunda. Türk webmasterların Bu tür yabancı toplistlere üye olup kodları gizlediğini bu sayede dizinde en üstte olduklarını söylemişti. ve istatistiklerinden bu sitelerin adreslerini göstermişti. Bu siteleri asla kabul etmeyin spam yapıyorlar demişti. türk siteleri kabul etmeyin diyordu. Türklerin hepsi spamcı diyordu. Ne yalan söyleyeyim utandım. gerçekten bir çok yabancı toplist'e girdiğimde daha çok sohbet kelimesiyle onlarca türk sitesi görüyorum ve hepsi en üstte ve hepte bilindik siteler. Tamam belki sitelerine backlink katmak istiyorlar. ama bari bunu düzgün yollarla yapsınlar tüm sitelerine iframe açıp kodları gizlemesin.. Utandım..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.