İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Solda Menü Sağda İçerik

kazandibi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar Php Site yapmaya başlayacağımda.. Solda menüye tıklayınca sağda nasıl açılıyor?? Bunu bilen varmı acaba?? Frame değil ama.. Yani

div=menu div=icerik
makale Tıklayınca = Makale Sayfam
resimler

sanırım anlatabildim:)

T

trgy

Misafir
Örnek verirsen daha iyi olur ya da paint üzerinde falan görsel bir şekilde anlatırsan yardımcı olabilirim.

Sanırım php değil de jquery işini görecek gibime geliyor senin.

BordoMavi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
<div style="width:800px;height:600px;">
<div style="float:left;width:200px;height:600px;">
<a href="index.php?menu=hakkimda">Hakkımda</a>
<a href="index.php?menu=iletisim">İletişim</a>
</div>
<div style="float:left;width:600px;height:600px;"></div>
<?
switch($_GET[menu]){
case "hakkimda":
echo 'hakkımda sayfasındayız';
break;

case "iletisim":
echo 'iletişim sayfasındayız';
break;
}
?>
</div>

yukarda verdiğim biçimde yapabilirsin. burda get ile aynı sayfadaki switch ifadesine verileri gönderip buna göre switchde yer alan caseleri çalıştırıyoruz. caseleri ise gösterdiğim gibi sağ tarafa gelecek olan div in içerisinde yazdığımızdan işlem orada gerçekleşir. aynı işlemi if ilede yapabilirsin ama switch ilw yapmak daha sağlıklıdır. takıldığın birşey olursa sorabilirsin.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Sanırım arkadaş,ajax load olayını soruyor.
Dostum eğer Birinci linke tıklayınca,birinci sayfa yüklensin.İkinci sayfa tıklayınca ikinci sayfa yüklensin.Sol sabit kalıp sadece sağ değişsin diyorsan ajax load diye aratırsan çok örnekler çıkar.Örnekleri anlayamazsan bana değil turgaya sor o iyi biliyor :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.