Yardımlar olmasın demiyorum ancak bir anda topyekün başlatılan -yardım amaçlı dahi olsa- her hareketin altında siyasi bir amaç vardır. Kaldı ki bunu malum şahsiyetler büyük oranda destekliyorsa... Bu aç olan ülkeler önceden de açken ve bu hareket sadece tek bir ülkenin adı ile birden bire gündeme getiriliyorsa...
Hazır dünyanın gözü madenlerle, verimli tarım arazileriyle, su kaynakları ile çevrili Somaliye çevrilmişken "Yardım paketlerine islamcı teröristler tarafından el konuldu ve insanlar öldürüldü..." vb. denilerek Amerika Somaliye girecek demek istiyorum sadece.
Sıkıntıda burada işte. Yardımların malum şahsiyetler tarafından yapılması vs. yardım mı sonuçta yardım çok güzel birşey. Bu insanlar bu işi siyasi veya reklam amaçlı yapmıyorlar. Sen oraya insanlara ve Müslüman bir halka yardım etmek için çabalıyorsun. Yani sana dininin yapmayı söylediği şeyi yapıyorsun. İnsanlar zekat , fitre , sadaka gibi yardımlarını oraya yolluyor.
Doğuş vs. gibi firmaların çoğu büyük ihtimalle oralara vermeleri gereken zekatları yolluyor.
Yardım paketlerine islamcı teröristler tarafından el konuldu ve insanlar öldürüldü... Denilerek amaçları sadece oraya girmek değil yardım edenleri yıldırmak. İnsanları korkutmaya çalışıyorlar bakın paranız oraya gidiyor teröristler yiyor gibi gösterip yardımları durdurmaya çalışıyorlar.
Yani herkesin iyiyi kötüyü çok iyi ayırt etmesi lazım.
Ekleme:
1500 tl alan öğretmenin maaşı sana çok geliyorsa ben sana daha laf etmem istanbulda kiralardan haberin yok senin heralde yada ev geçindirmenin maliyetinden elini vicdanına koy . Ben sana oraya yardım etmemi dedim bende yardım ettim somaliye.
Allah Kabul etsin.
Ben maaş çok demiyorum farkettiysen bu konuyu "Somali'ye Yardım" başlığıyla açılan konuda tartışıyoruz. Ben onların maaşı ile orayı karşılaştırıyorum.
Ha tamam verdikleri emek veya yaptıkları işin yanında aldıkları maaş çok düşük. Ancak bazı şeyleri de yanlış görmesek iyi olacak.
İstanbul'da ev kiraları mı? Çok yüksek değil. Eğer memurlar orada yaşıyorsa demek ki var değil mi bişey? Gidip Ağaoğlu'nun yaptığı lüksün lüksü yerlerde oturmazsın normal bi apartman dairesinde oturursun 500-600 TL 400 TL'ye doğalgazlı 2 oda - 3 oda evler var. Sivas'ta da aynı fiyat merak etmeyin.
Bizim insanımız doymak bilmez. Herşeyin en iyisi kuş tüyü yastıktan - yataktan başkasına yatamaz. Zor gelir ona. İllah nişantaşına yakın olacak yok olmadı beşiktaş mı olsun ora da olmaz çok ses olur biz en iyisi ataşehir'de yeni bir site var oradan tutalım. Böyle yaşarsan tabi zor.