İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Son Osmanlı - Yandım Ali

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Dikkatimi çekti bu filmle ilgili konu açılmamış. Daha yeni izledim filmi sıcağı sıcağına yorum yapayım dedim. İzlediğim en iyi türk filmleri arasında bence. Uzun zamandır istediğimiz bir film di. Osmanlıyı anlatan bizi anlatan filmler. En azında bu filmle belki biraz daha ilgi çeker bu tür konular. Osmanlının yanında diğer milletlere bakın gerçekten gurur verici bir tablo. Bu türde bildiğiniz iyi filmler varmı acaba ? boş zamanlarımda amerikan sineması izlemekten bıktım artık hepsi aynı geliyor. Hiç bir amerikan sineması bende böyle bir duygu yaşatmadı. Genelde özenti üzerine kurulu amerikan sineması izledikçe adamlara özeniyoruz imreniyoruz. Türklerin gerçeğe dayalı filmlerin hepsini izlemek isterim.

izlediğim ve beğendiğim filmler:
Son Osmanlı - Yandım Ali
Ağır Roman
Anlat İstanbul
Herşey Çok Güzel Olucak
Babam ve Oğlum
Karagöz ve Hacivvat Neden Öldürüldü ( biraz daha popüler tarzda çekilmiş eğlendirmek için)
Çanakkale belgesellerinin Nerdeyse hepsi.

Bu filmleri bir çok kişi bilir zaten. Neden Türk filmi çekerken amerikan filmlerine özenip bütün parayı gereksiz senaryoları çekmekte harcarlar. Osmanlı hakkında bi film serisi oluşturulsa gelicek parayla bi Holiwod (nasıl yazılıyorsa artık) kurulur. Bunu senelerdir söylüyorlar. Aramızda para toplayıp bizmi çektirsek bi film . Filmin başınada Googleye katkılarından dolayı teşekkürler yazarız :)

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dikkatimi çekti bu filmle ilgili konu açılmamış. Daha yeni izledim filmi sıcağı sıcağına yorum yapayım dedim. İzlediğim en iyi türk filmleri arasında bence. Uzun zamandır istediğimiz bir film di. Osmanlıyı anlatan bizi anlatan filmler. En azında bu filmle belki biraz daha ilgi çeker bu tür konular. Osmanlının yanında diğer milletlere bakın gerçekten gurur verici bir tablo. Bu türde bildiğiniz iyi filmler varmı acaba ? boş zamanlarımda amerikan sineması izlemekten bıktım artık hepsi aynı geliyor. Hiç bir amerikan sineması bende böyle bir duygu yaşatmadı. Genelde özenti üzerine kurulu amerikan sineması izledikçe adamlara özeniyoruz imreniyoruz. Türklerin gerçeğe dayalı filmlerin hepsini izlemek isterim.

izlediğim ve beğendiğim filmler:
Son Osmanlı - Yandım Ali
Ağır Roman
Anlat İstanbul
Herşey Çok Güzel Olucak
Babam ve Oğlum
Karagöz ve Hacivvat Neden Öldürüldü ( biraz daha popüler tarzda çekilmiş eğlendirmek için)
Çanakkale belgesellerinin Nerdeyse hepsi.

Bu filmleri bir çok kişi bilir zaten. Neden Türk filmi çekerken amerikan filmlerine özenip bütün parayı gereksiz senaryoları çekmekte harcarlar. Osmanlı hakkında bi film serisi oluşturulsa gelicek parayla bi Holiwod (nasıl yazılıyorsa artık) kurulur. Bunu senelerdir söylüyorlar. Aramızda para toplayıp bizmi çektirsek bi film . Filmin başınada Googleye katkılarından dolayı teşekkürler yazarız :)

Yandım Ali çok güzel filmdir, benim filmde en etkilendiğim sahne Ali ile Mustafa Kemal'in karşılaşması ve Ata'nın

"Afferin çocuk, belkide bir milletin kaderini değiştirdin." kısmıydı. Uzun lafın kısası gerçekten çok güzel film..

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
en sevdiğim sahnesi şaklabana kulubeyi yıktırdıgı sahne:D

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sunucuda duruyordu indirip izlemedim, zaten pek sinemaya gitmeye fırsatımızı olmuyor,
eh indirip izleyeyim :)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Bana göre en güzel sahne sultanahmet meydanının canlandırmasıydı ( sultanahmetmi emin değilim) ingiliz hey you herkesi arıyacağız felan diyor izleyenler bu sahneyi unutamamıştır. Ankarada izlemiştim kız arkadaşımla ve bu sahnede gözyaşlarıma mani olamadım.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
evet o sahnede unutulacak gibi değildi. Ben filmi çok geç izledim. Yani film sinemadan kalktıktan sonra. Çünkü bu kadar güzel bi yapımı magazinler hiç etti.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
eğer filmi izlemeyenler ve elinde bulunmayan var ise youtube den izleyebilirler tüm film youtube de mevcut. gerçekten her türk evladının izlemesi gereken bir film.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Eşkıya süperdir evet. Yandım Ali'yi izlemedim. Boş vakti olanlar Youtube'da şekerpare'yi de izleyebilirler. Şener Şen dehşet.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Yandim Ali son yillarda izledigim en iyi yapim. (kurtlar vadisinden sonra)
Filme emegi gecenlerin eline saglik.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
geçen gün yerel bir kanalda çanakkale savaşıyla ilgili bir çizgi film vardı. Filmde annesinin başına kına yakıp askere gönderdiği bir er var. Asker annesinden gelen mektubu okurken uzun süredir göz yaşı dökmeyen ben, hüngür hüngür ağlıyordum.

youtube de "Çanakkale Çizgi Filmi - 1" diye aratarak bahsettiğim çizgi filmi izliyeblirsiniz.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yandım Ali hem sinema filmi hem hikaye olarak iyi. Çok iyi hemde. Emin Boztepe bile çok iyi oynamış.

Bu arada yandım ali filminde şunu farkettim. Biz türk milleti belirli bir seviyenin altında yaşmaya asla razı değiliz. Ölürüz daha iyi. Ama belirli bir seviyeye çıkmak gibi de bir derdimiz yok. Yani bir takım şeyler yolundaysa bizim için herşey yolunda. Ranj belli yani bizde, altı belli üstü belli yaşamsal olarak. Anlatamadım neyse :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Anlattın, hani bazen diyoruz ya bu millet bir gün ayaklanacak ama onun için iyice böyle düşmesi lazım, bu bir kere olmuş tarihte Kurtuluş Savaşı'nda. Onun dışında devlet ne kadar kötü duruma düşerse düşsün bir şekilde yola devam :) Neyzen Tevfik'in bir sözü var da şimdi burada ayıp olur söylemek :)

Emin Boztepe ne rolünde ya vay be :) WT komunitesinden misindir webyazilim?

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bana göre yandım ali (film olarak) ne iyi ne kötü bir film.Burada filmi değerlendirirken duygusallığı bir kenara bırakmalıyız.Yani film kurtuluş savaşı sırasında geçiyor ve herkes o zor mücadele içinde filmi bırakıp kendini konuya kaptırıyor.

Bana filmdeki bazı yerler zorlama olmuştu.Özellikle yandım alinin gereksiz yere birçok kızla ilişkisi olması ve filmde Engin Şenkanın (Çukurçeşmeli Osman) ihanet sahnelerinin bazı kısımlarının mantıksız olması beni biraz düşündürdü.

Ancak Türk filmlerine hep destek tam destek...

Eşkiya konusuna gelince o bana göre Türkiyedeki en iyi filmdir.Şener Şen'nin gözleri yaşartan oyunculuğu Uğur Yücelin ona ayak uydurma çabası içersinde izlemeye doyulmayacak bir film ortaya çıkıyor.7 kere izledim.Yinede izlemeden bıkmadığım bir film.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
hakikatten güzel filmdir. sinemadan çıkarken heeytt diye çıkıyordum film 5dk daha uzun sürseydi :D

S

SYMPHONIC

Misafir
bende şansa evde tv karşısından geçerken gördüm.. 5dk bakayım derken tüm filmi izledim..izlettiriyor kendini bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmemiştim..

bu arada bi arkadaş ŞEKERPARE demiş.. gayet zevkli bi insanmış :) ne zaman rast gelsem oturur sonuna kadar izlerim..

son yıllarda çıkan yerli filmler arasından..

KADER - zeki demirkubuz
Hacivat karagöz neden öldürüldü - ezel akay sanirim
Derviş - tamamını izleyemedim ama güzel bir filme benziyor.

tavsiye ederim..

Son dönemde çıkan en kötü yapım : Neşeli Gençlik .. Bu aralar bol bool boş zamanım olduğu halde o filme giden 2saatim için hala üzülüyorum ...

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
geçen gün yerel bir kanalda çanakkale savaşıyla ilgili bir çizgi film vardı. Filmde annesinin başına kına yakıp askere gönderdiği bir er var. Asker annesinden gelen mektubu okurken uzun süredir göz yaşı dökmeyen ben, hüngür hüngür ağlıyordum.

youtube de "Çanakkale Çizgi Filmi - 1" diye aratarak bahsettiğim çizgi filmi izliyeblirsiniz.

Uzun zamandır , aradığım ve bulamadığım bir yapıttı bu. Sayende küçük bir ayrıntıda yakaladım. Ağlamamak mümkün değil. Teşekkür ediyorum.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bir çoğumuzun habersiz olduğu bir yapıt İstanbul Kanatlarımın altında. Filmin yapılış tarihine bakınca (1996) çok şaşırdın bunca zaman böyle bir filmi nasıl izlememişim. Azçok bildiğiniz Hezarfen Ahmet Çelebi galata kulesinden uçmasını anlatır. Filmdeki tarihi görüntüler ve müzikler insana çok muhteşem bir tat veriyor. İzlemeinizi tavsiye ederim ve mümkünse bunun gibi kaliteli yapıtların Orjinal CD' sini alın. Verdiğiniz para boşa gitmeyecektir.

Filmdeki açık sahneler oldukça cürretkar cinselliğin dışında filme gerçekcilik katmış. Yani şuan yapılan sırf abazaların ilgisi çekmek amaçlı kızın veya erkeğin orasından burasından biraz gösteren ucuz bir filmle kıyaslanamaz. Çıplaklığı ve şehveti çok iyi yaymışlar filme hiç anlamıyorsunuz izlerken:p

İstanbul Kanatlarımın Altında, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı, 1996 yılı yapımı bir Türk filmidir. Filmin müziklerini Tuluyhan Uğurlu yapmıştır.

Filmde, 17. yüzyıl'da Osmanlı Devleti'nin IV. Murat döneminde, dünya tarihinde uçmaya teşebbüs eden ilk kişi olarak giren Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesi'nden uçması anlatılır.

wikipedia

***** Saraylar,cariyeler,köleler, bekri mustafa paşalar. insanın özü gibisi yok :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5