İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sonunda bizden haraçta istendi

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ufak tefek bi dükkanımız var. Yıllık taş çatlasa yüz bin ytl ciro yaparız. 4 kişi çalışır ki bu işi bilen bilir bu ciro ancak iki kişiyi besler. yani ssk mız kiramız zor çıkar. ama bugün olan oldu ve bizden bile haraç isteyen soytarılar çıktı.

Bu arada tabi ki emniyet durumdan haberdar. Klasik prosedürleri uyguladık çoktan. Yarın fotoğraf ve video elde edicem inşallah, heyecanlıyımda aslında :)

sizin de böyle şeyler başınıza geldi mi ne yaptınız nasıl kurtuldunuz merak içindeyim.

fan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İpini koparan büyük kentlere geliyo işte sonu böyle oluyo keşke iyi bi dövseydiniz :)

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
polis memurlarının dedigi gibi keşke hic harac vermeseydiniz.
neyse olan olmus gecmiş olsun.
yarın yakalanmasına yakanırda harac cetesi olabilirler dikatli olmak lazım. guvenlik kamerası ve alarm şart.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İpini koparan büyük kentlere geliyo işte sonu böyle oluyo keşke iyi bi dövseydiniz :)

malesef aynen dediğin gibi. eğitim yok, vasıf yok, meslek yok ama hırs maşallah bu gelenlerde. kent kültürü yok oldu zaten, bir kaç nesil boyuda geri dönmeyecek :(

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Geçmiş olsun, Allah uzak etsin böylelerini.. Yapışırlar insana macun gibi

mstgngr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Soğukkanlı olunması güzel olmuş aslında.Geçmiş olsun @webyazilim.

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Geçmiş olsun pis olaylar cidden. Umarım hayırlısı ile kapanır.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ufak tefek bi dükkanımız var. Yıllık taş çatlasa yüz bin ytl ciro yaparız. 4 kişi çalışır ki bu işi bilen bilir bu ciro ancak iki kişiyi besler. yani ssk mız kiramız zor çıkar. ama bugün olan oldu ve bizden bile haraç isteyen soytarılar çıktı.

www.zhulq.com/ticaretin-arka-bahcesi-tehdit-ve-harac/

adresinde detayları anlattım.

Bu arada tabi ki emniyet durumdan haberdar. Klasik prosedürleri uyguladık çoktan. Yarın fotoğraf ve video elde edicem inşallah, heyecanlıyımda aslında :)

sizin de böyle şeyler başınıza geldi mi ne yaptınız nasıl kurtuldunuz merak içindeyim.

Geçmiş olsun.

ama ki bir şey var egerki bu olay sizin yargıya intikal etti ise bu tür yazılar nette yayınlaman hukuksal olarak başınıza dert acılır emliyet tarafından kesin bulgular acıklanmadan bu tür haber başınıza emliyet tarafından dert yaratabilir.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Kendilerini toplumdan ve kanunlardan üstün gören şahsiyetsiz insanlar çok fazla bu ülkede. Emniyet gerekli takibi yapar umarım, olayın sadece bu bahsettiğiniz şahısta kitlendiğini sanmıyorum. Bunların beline tabanca koyup sırtını sıvazlayan birileri mutlaka vardır.

Geçmiş olsun.

ama ki bir şey var egerki bu olay sizin yargıya intikal etti ise bu tür yazılar nette yayınlaman hukuksal olarak başınıza dert acılır emliyet tarafından kesin bulgular acıklanmadan bu tür haber başınıza emliyet tarafından dert yaratabilir.

kesin bilgiler (telefon, adres, Ad-soyad vs.) kullanmadığı sürece bir problem sanırım.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dert olacağını sanmıyorum zaten hukuki olarak, çünkü haberlerde gözaltına alınan şahısların isimleri zanlı iken bile veriliyor. dert olacaksa o olsun dertten saymam zaten :)

isim ya da mekan veremiycem arkadaşlar ama istanbul değil.

öyle ahım şahım dert olacak adamlar olduklarını sanmıyorum. mide bulandırıyorlar işte. eğlendirdiler bizi o kadar :)

bakalım durumu yine yazarım buraya herkesin ilgisine gerçekten çok teşekkürler.

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilinen çete oluşumlarında ilk kurallardan biri "Emeği ile çalışan düzgün esnafa bulaşmamaktır" Neden bulaşılmamaktır çok mu iyi niyetlidir bu kişiler ? Tabiki hayır, çünkü emniyet bu gibi olaylara aşırı tepki veriyor ,özellikle organize suçlar .Bu çocuk anladığım kadarıyla biraz çaresiz ve özenti. İşte bu tipte adam vurmaya meyilli insanları çeteye dahil edip daha mantıklı işler için kullanıyorlar. Emin olun ki özenti olduğu kişiler bu olaydan haberdar olsaydı onun kafasını gözünü eline verir gönderirdi esnafa kabadayılık yapmaya kalkıştığı için.Olaydan bir şey çıkacağını sanmıyorum sivil memurlar ona gerekeni yaparlar ama genede tedbiri elden bırakmayın.

Üzülerek söylüyorum ki bu dünyanın heryerinde olan bir olay sadece bize mahsus değil. Üstelik haraç alma eylemi bizim ülkemizde ki çetelerde pek görülmez gazetelerde yazan haraç denilen şeyler genellikle 2 kişi arasındaki parasal sorunun çözümü için çeteye verilen komisyon gibi birşeydir haraç değil.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bi numara çıkmadı. bizim teknik servisteki iriyarı elemanı gören serseri arkadaş adet koşarcasına kaçıp gitti bile. tam bir çapsızmış, keşke höt deyip yollsaymışız dedim yani. :)

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bi numara çıkmadı. bizim teknik servisteki iriyarı elemanı gören serseri arkadaş adet koşarcasına kaçıp gitti bile. tam bir çapsızmış, keşke höt deyip yollsaymışız dedim yani. :)

Daha kötü..Adam toplıcak kadar karaktersiz olduğunu gösterir bu.Tedbiri elden bırakmayın derim.Çapsızlar daha tehlikelidir.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
zuhaahhahah yarıldım ya :D

yinede geçmiş olsun

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bizim de başımıza geldi. İşyerindeyken 4 tane adam geldi ve para pul istedi. Bizde he hı sen şimdi git yarın gel dedik ve para vermeden gönderdik. Sonrasında ise 1 hafta sonra sesleri çıktı ki zabıtanın birini bıçaklayarak öldürmüşler ve diyarbakıra kaçmışlar....

Yanii diyecegim bir sonrakine bu kadar şanslı olur muyuz bilmem ama Allah korusun böylelerinden.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
saol umuture kardeşim. görüyorsun teker nerde patlıycak belli değil. :)

bu arada senin maili buldum inceleme fırsatı arıyorum kodlara bakıcam ama şu anda yorgunluktan tüm kaslarım sızlıyor, birde çakallarla uğraşıyoruz. bi ara bakıcam. sabrın için teşekkürler...

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Güvenlik kamerasi olursa bunu götürür verirsiniz en iyisi

Şıh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim, yine de dikkatli olmanızda fayda var.
Eskiden haraç, kabadayılar tarafından, sazlardan, barlardan, payyonlardan ve gece klüplerinden alınırdı. Biraz daha çapulcuları ise, genelevlere kadar bulaşırdı. Şimdi ise eşkiya sokaklara taşmış. Adam kaçırmalar, fidye istemeler, baskınlar, soygunlar had safhada. Malesef özellikle son 25 yıldır ahlak tabana vurdu. İşin daha da vahim tarafı, çare diye tutundukları ve toplumda ahlak düştükçe pompaladıkları şey, zaten dolaylı yollardan ahlaksızlığın ana sebebi. Bunun da ne olduğunu yazmayacağım, çünkü bu forumda bu konular yok. Umarım bir gün evrensel ahlak, muhasır medeniyet ve salt insaniyet bu topluma aşılanabilir de, bir gün bizde temiz toplum görme şansına sahip oluruz. Gerçi benim yaşım bunu görmeye pek müsait değil ama hiç olmazsa belki ucundan acık görme şansım olurdu.
Sevgili arkadaşım, tekrar geçmiş olsun. Paranoya yapmaya değmez ama dikkatli olmakta da fayda var derim.
Saygılar,sevgiler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.