İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sony Tablet S

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
Sony-Tablet-S.jpg

Sony’nin tablet piyasasına girmesi 2 yıl sürdü. Bu sırada pazar, sadece bazıları gerçekten iyi olmayı başaran birçok tablet modeliyle doldu. Japon devi Sony’nin pazarda fark yaratması için “Ben Sony’yim” diye bağıran bir ürün sunması gerekiyordu. Ve bunu başardı da.

Tablet S öncelikle tasarımıyla dikkat çekiyor. Kendi üzerine katlanmış tek bir parça gibi duran ve katlanmış bir kitabı andıran tasarım, bir masaüstünde hiçbir aksesuar olmadan bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Kitap benzeri eğimli tasarımı aynı zamanda tabletin tek elle taşınması ve internette gezmeyi kolaylaştırıyor. 9.4 inçlik 1280×800 çözünürlükteki ekranı oldukça canlı ve net. İç mekanlarda görüntü etkileyici olmayı başarıyor. 1GHz çift çekirdekli Tegra 2 çip ve 1 GB bellekle uygulamalar kolaylıkla çalışıyor, Youtube içerikleri izleniyor ve hiç yavaşlama olmadan anlık mesajlaşma programları kullanılabiliyor. Ancak Sony’nin kendi uygulama sitesi gibi yüklü siteler, biraz yavaş açılabiliyor.


Sony deyince, mutlaka markaya özel bir bağlantı olacağı akla geliyor ve Tablet S’de bu alışkanlığı bozmuyor. Yine ilginç şekilli şarj aletini de fazl arkadaşnızın yanında bulamayabilirsiniz, bu yüzden yanınızda taşımanız gerekebilir. Diğer yandan Sony, iPad 2′yi hatırlatan, sadece 600 gramlık tasarımla yine farkını ortaya koyuyor. Ayrıca malzemenin kalitesi ve ergonomisi de kullanım keyfini arttırıyor.


Tabletin arka kamerası 5 megapiksel çözünürlükte ve 1080p video kaydı yapabilme özelliği var. Önde ise 0.3 megapiksellik vasat bir VGA kamera bulunduruyor. Fotoğraflar ve videolar hep tabletlerde gördüğümüz üzere, oldukça grenli. Ancak görüntü işleme özellikleri çok iyi.


Tablet S Android 3.1 kullanıyor. 30.000 uygulama sunan Android Market’e de kolayca ulaşabiliyorsunuz. Honeycomb iOS karşısında giderek güçlü bir rakip haline gelirken, Apple’ın uygulamalarına nitelik ve incelik açısından yetişmesi için hala biraz zamanı var.
Sony Tablet S Özellikleri
İşletim sistemi: Android 3.1
İşlemci: 1 GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2
RAM: 1 GB
Ekran: 9.4 inç, 1280×800
Depolama: 16 GB ya da 32 GB+SD kart
Bağlantı: N Wi-Fi, 3.5 mm. jak, SD, Bluetooth, USB
Kameralar: Arka 5 megapiksel. 1080 p çekim. Ön 0.3 megapiksel ve VGA kamera
Yüksekliği: 174 mm.
Genişlik: 241 mm.
Derinlik: 17.4 mm’ye kadar
Ağırlık: 600 g.
 

ahmet02

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ekim 2011
Mesajlar
68
Reaction score
0
Yine güzel bir Sony tasarımıyla karşı karşıyayız.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst