İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sosyal ağlar zararlı..

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Dr. Aric Sigman, aslında Facebook gibi sitelerin insanların sosyal yaşamının zenginleştirilmesi ve insanların birbirlerine yaklaştırılması amacıyla yola çıktığını belirterek, "Ancak bu sitelerde sosyalleşmeye alışan insanların gerçek sosyal ilişkilerinden ve yüz yüze iletişimden uzak kalmaları çeşitli biyolojik etkiler yaratabilir" ifadesini kullandı.

Yapılan çalışmaların, bilgisayar önünde oturarak sosyalleşmenin genlerin çalışma biçimini değiştirebileceğini, bağışıklık sisteminin tepkilerini etkileyebileceğini, hormon seviyelerini değiştirebileceğini, damar sisteminin fonksiyonlarını bozabileceğini ve kişinin ruh halini bozabileceğini gösterdiğini kaydeden Sigman, "Bütün bunlar da kişinin kanser, kalp krizi, beyin kanaması ve bunama gibi ciddi sağlık riskleriyle karşı karşıya kalmasına yol açabilir"
dedi.

Dr. Sigman’ın uyarıları İngiltere Biyoloji Enstitüsü’nün yayımladığı Biologist adlı tıp Dergisi’nin son sayısında yer aldı.

(aa)

bybart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sürekli bilgisayar başında oturmak çok kötü ya, kalkıp gezmek lazım 2 akşamda bir...

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok fazla bilgisayar başında kalmamaya özen gösteriyorum.
bilgisayar başlı balına bir hastalık:D

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kesinlikle katılıyorum bu görüşe ... Açıkçası youtube a da sitelerime video ekleme amacı dışında pek girmeyen biriydim Facebook da aynı şekilde - Ve şu sıralar fotoğraf ekleyip hava atma - ilişki durumunu güncelleyip sevgili yaptım moduna girme gibi işlere alet :)

ve işin komik yanı Hergün görüşen öğrenciler sınıf arkadaşları ve iş arkadaşları facebook a ekleme gereği niye duyar - ve hatta facebooktan mesajlaşmak niyedir - tuhaf ... Telefon var ve zaten hergün aynı ortamdasın KONUŞ - sosyal olmak iletişim kurmaktır insanlarla...

Ama eskilerden birilerini bulmak veya birileri tarafından bulunmak güzel - sonrasında telefon vs. bilgiler alınınca facebook un işi orda bitiyor benim için.

son olarak da PC karşısında fazla vakit geçirmek fiziksel zarar veriyor elbette ama alışkanlık olunca da bırakmak güç.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Online geçirilen zamanın dozunu iyi ayarlamak gerekir. Masabaşı bir iş yapıyor olsak bile her insanın belirli çalışma ve dinlenme zamanı olmalı. Kendine, ailesine ve çevresine zaman ayırabilmeli.

Bunun dışında iş ağlarını yararlı buluyorum. İnsanların iş partnerleri bulup, yeni iş fırsatları yakalayabildikleri platformlar tercih edilmeli.

X

Xman

Misafir
Facebook u bilmem ama şu son zamanlarda iyice webi kuşatan digg vb.. internet sosyal ağları seo açısından ilerde sitelerimize çok büyük zararlar verecek.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.