İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sosyal Medya ve SEO

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
Sitenizin sosyal medyalarda bulunma oranı, doğrudan sitenizin hitini ve site dışı seosunu etkiler. Bu sebeple ilk iş sitenize ait twitter hesabı, friendfeed hesabı ve facebook fan sayfasının oluşturulmasıdır. Aynı zamanda bu sosyal platformlar üzerinden takipçi ve abone sayınız ne kadar fazla ise paylaşımlarınız o düzeyde etkili olur.

sosyal_medya_davrasini-300x230.png


Sitenizdeki son yazıları rss kaynağını friendfeed ve facebook fan sayfasına ilişkilendirerek, son yazılarınız otomatik olarak bu platformlarda yayınlanabilir. Facebook profil ile twitter profili de birbiriyle ilişkilendirerek son yazılarınızı da twitterdan paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal medyada en önemli faktör, takipçi sayısıdır. Bizi kimse takip etmiyorsa bu yapılan çalışmaların Seo açısından etkisi kayda değer olmayacaktır. Önemli olan paylaşımlarımızın başkalarının da profillerinde paylaşılmasını sağlamaktır.

Twitter’da takipçi sayınızı arttırmanın en kolay ve güvenilir yolu başkalarını takip etmektir. Tabi ki takip ettiğiniz herkes sizi takip etmeyebilir. Eğer alakasız ilgi alanlarına sahip kişileri takip ederseniz sizi takip etme oranı azalırken, ilgi alanı yakın kişileri takip ederseniz bu oran oldukça artmaktadır. Bu sebeple doğrudan ilişki olduğunuz sektörden kullanıcıları takip edin.

FriendFeed’de takipçi sayısı arttırmak nispeten daha zordur, ancak iletinizin daha fazla kişi tarafından görümesi daha kolaydır. Bir çelişki gibi görülebilir ancak bu durum, iki sitenin yapılarının farklı olmasından kaynaklanıyor. FriendFeed’de bulunan Grup oluşumu, daha çok kitleye ulaşmanızı kolaylaştırmaktadır.

sosyal-medya-araclari.gif


Friendfeed’de aynı ilgi alanlarına sahip kullanıcıların bulunduğu üye sayısı çok gruplara abone olarak gönderdiğiniz iletinin bu gruplarda yayınlanmasını sağlayabilir ve kısa sürede büyük topluluklara ulaşabilirsiniz.

Facebook’da sitenize ait sayfada hayran sayısını arttırarak, paylaşılan içeriğin onların sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz. Ancak hayran sayısını arttırmak oldukça zordur. Bunun için öncelikle arkadaşlarınıza sayfalarınızı önermeli ve onların da başkalarına önermesini sağlamalısınız. Aynı zamanda paylaşımlarınızın kalitesi hayran sayınızı arttıracaktır.

Genel olarak ;sosyal medya profillerinin abone sayısını arttırmak için, profil linklerini sitenizde görünür bir yere, dikkat çekici bir yere ekleyin. Sitenizde ki yazar hakkında bölümlerine bu profil linklerini ekleyebilirsiniz. Başka sitelere yaptığınız yorumlarda site urlsi yerine profil linkini kullanabilirsiniz.Bunun dışında üye olduğunuz ve mesaj sayınızın yüksek olduğu forumlarda, profilinize ait imza bölümüne sosyal medya profillerinizin linkini toplu olarak ekleyebilirsiniz.


kaynak: Kaan Gülten​
 
  • Like
Reactions: Eif

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Yaralı bilgiler içeriyor. Teşekkürler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst