İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sozluk.sourtimes.org nedir sizce?

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim düşüncem;
Aklına her geleni yazmaktan çekinmeyen.
Diline geldiği gibi klavyeden döktüren.
Gelenek ve görenek diye hiçbir takıntısı olmayan bireylerin takıldığı yer.

Herşeyin geyik ve mizah haline getirildiği yer.
Mizahların bazılarında ince ve keskin bir zeka algılarsınız.

Birçok yazıyı anlamak için gayret göstermeniz gerekir.
kesik kesik anlatılır yazılar giriş gelişme sonuç yoktur. gelişme vardır. giriş sizde olmalı sonuç ta sizde bazen de sonuç vardır diğerleri sizde olmalı.

Eğer asi takılmak isterseniz. Yada ifade sorununuz varsa. Yada hiçbirşeyi önemsemiyor aklınızı ve dilinizi önemsiyorsanız size uygun bir yer olabilir.

(not: buradan daha iyi bir konu bulamadım mesajımı atacak)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Gundelik hayat teorileri ve Erdener Abi basliklarini arada okuyup guluyorum, eglenceli oluyor. Bunun disinda herhangi bilmedigim bir konuda ilk aradigim yer orasi, cunku hizli ve her turlu sey hakkinda birileri birsey yazmis oluyor.

Ama bir cok kullanicisi, uzun cumle kurmak icin kasmayi entellektuelite sanan ve kendisini toplumdan soyutlamis kisiler. Tamam herkes duzgun kimse forum gibi "muheheh puahaha zuzuzuz" yazmiyor, herkes akli basinda insanlar, ama aydin genclik daha cok sahaya inmeli, bulutlarin uzerindeyiz biz tribi sinir ediyor. Bunun disinda gelenek ve gorenek bilmeyen (eger gercekten oyleyse)sadece eksisozluk mu, genc nufusun %90'i zaten o tarz seyler bilmiyor. Tuketim toplumu onune ne koyarsan onu yer, eksisozlukte takilan insanlarda bu toplumun bir parcasi, gulup eglenip dalga gecerek elestiri yapmanin, mevcut sistemi degistirmeyeceginin farkinda degiller. Herkesi elestirebilirsin, ama daha iyisini ortaya koymadikca elestirinin bir onemi yok, gulmek icin guzel.

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bugüne kadar merak edipte hemen hemen hiçbirşey aratmadım. Orada bulabileceğim veya işime yarayacak herhangibir bilgi yok. Yada işe yarayacak bilgi varmı bilmiyorum, belki vardır haksızlık etmeyim. Zaten amaçları eğlence bilgi aramak yersiz olur. Ama yüksek bir kitleye hitap ettiği ve aldığı reklamlardan anladığım kadarıyla geliri yüksek olan bir site. Site sahibi düşünüp bir proje üretmiş bunu kutlamak gerek ama az önce okuduğum; iyinet ile ilgili entryin bahsedildiği başıktaki değinilen konular ve buna benzer konular bence hiç hoş değil.

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=6998

buda antoloji.com dan ekşi sözlük adına gelen yorumlar: http://nedir.antoloji.com/eksi-sozluk/

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir sürü klonu olan, ama hiçbirinin aynı tadı ve ortamı yakalayamadığı, her türlü bilgiye ulaşılabilen kutsal bilgi kaynağıdır. Hastasıyız...

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bugüne kadar merak edipte hemen hemen hiçbirşey aratmadım. Orada bulabileceğim veya işime yarayacak herhangibir bilgi yok. Yada işe yarayacak bilgi varmı bilmiyorum, belki vardır haksızlık etmeyim. Zaten amaçları eğlence bilgi aramak yersiz olur. Ama yüksek bir kitleye hitap ettiği ve aldığı reklamlardan anladığım kadarıyla geliri yüksek olan bir site. Site sahibi düşünüp bir proje üretmiş bunu kutlamak gerek ama az önce okuduğum; iyinet ile ilgili entryin bahsedildiği başıktaki değinilen konular ve buna benzer konular bence hiç hoş değil.

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=6998

buda antoloji.com dan ekşi sözlük adına gelen yorumlar: http://nedir.antoloji.com/eksi-sozluk/

Google da birşeyler arattığımda (araştırma) çoğu zaman karşıma (ilk sıralarda geliyor) bazen esgeçip sonraki linklere bakıyorum.

Allah hakkında ileri geri konuşabilenlerin olduğu bir yer (geçmişte bir konu araştırırken yolum oraya düştü ve yazının tamamını okuyamadım bile kapattım)
forum iyinet ve admini hakkında konuşulması bence çokca büyültülecek birşey değil (yani oranın yapısı bu)

düşünün ki: Yeryüzünü ve herşeyi yoktan varedip düzen kuran ve gözlerin O'nu görmediği ama O'nun gözleri gördüğü Allah hakkında laubalice yazılar var (vardı şu an var mı bilmiyorum çok uzun süredir oradan yazı okumuyorum)

bu satırları okuyanlardan birileri mutlaka orada yazardır. ve kafasına eserse buradaki nicklerden biri hakkında da rahatlıkla yazabilrler.

dediğim gibi aklına ve diline süzgeç koymayan her geleni yazan her gelenin yazdığı bir yer orası :)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
1. kesinlikle herkesin yazabildiği bir yer degildir.
2. üyelik açık olduğu zamanlarda yeni gelen çömezlerin onaylanması 3 ay bile sürebilir.
3. site içerisinde hiç bir şeyin doğru olmadığı var sayılır.
4. eğlence/bilgi anlamında insanlara çok faydası dokunan bir kaynaktır.
5. din,meshep,ırk,cinsiyet,ülke farketmeden herkesin eşit olduğu ve eşit davranıldığı bir oluşumdur.
6. bir yazar uyuz olduğu oluşuma yada kişiye hakarete girmeyecek şekilde anında giydirip eleştrebilir.. karşı tarafa söz hakkı vermeye gerek yoktur çünkü sitede yazılanların hiç bir doğruluk payı olmadığı copyright bolumunde yazmaktadir.
7. bu güne kadar türkiye de yaratılmış en güzel projedir. bir daha da bu projeden daha iyi bir proje yaratılması beklenmemektedir.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kendisinin de bir yabanci sitenin konseptinden arak oldugunu dusunursek, yaratilmis oldugunu pek soylemek dogru olmaz gibi.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
7. bu güne kadar türkiye de yaratılmış en güzel projedir. bir daha da bu projeden daha iyi bir proje yaratılması beklenmemektedir.
Kime gore ? neye gore ?
E-posta hesabinin ne demek oldugunu mynet ile ogrenene gore en guzel proje mynettir. Panosu bile var.
Paylasim hastaligina tutulmus biri icin rahmetli forumtr ulkenin gelmis gecmis en buyuk projesiydi.
Bu kadar kadini bir arada gormemistim diyen biri icin Siberalem turkiyenin en guzel projesidir.
Linux ogrenirken turkce kaynak gormeyi arzulayan biri icin belgeler.org en guzel projedir.

Sozluk jargonunu ve kullanicilarinin kisisel egilimlerini elestirecek yada yargilayacak degilim. Ama ne uye olmayi denedim, ne takip edebilecek kadar ismi aklimda kaldi. Sorun sudurki sozlukteki hiyerarsik yapiyi sozlukte birakamiyor kullanicilari. Uyeleri icin cok sey ifade eden olusum disaridaki insanlar icin siradan bir siteden oteye gitmiyordur. Kisisel gorusler geneli baglamayacagi icin basina "bence" eki konulursa daha leziz olur.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Kendisinin de bir yabanci sitenin konseptinden arak oldugunu dusunursek, yaratilmis oldugunu pek soylemek dogru olmaz gibi.
hangi siteden araktır angelo?

Söyleyeceğin siteyi tahmin edebiliyorum ve ona göre inceleme yapıyorum.

Kanımca wikipedia dan araklandı diyeceksin o zaman arşive bakalım.
1. wikipedia http://web.archive.org/web/*/http://www.wikipedia.org kuruluş yılı 2001 September 25
2. ek$i sozluk http://web.archive.org/web/*/http://sozluk.sourtimes.org November 9 2000

bu bir kanıttır kaldı ki ekşi sözlük 99 şubat 15 de açılmıştır. 2000 aralıkta arşivlenmiştir.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
TRinsanRehberi, herkesin Allah'a inanmasını bekleyemezsin. bazılarına göre vardır, bazılarına göre yoktur. hoşgörülü olmak zorundasın. gelenek ve görenek diye takıntı diye bir şey yoktur. nedir gelenek ve göreneklerimiz? onlara bağlı kalmak zorundamıyız, yoksa daha da geliştirmelimiyiz.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Gelenek ve goreneklere bagli kalmayanlarin, bagli kalanlardan bekledigi saygi kadar, bagli kalanlarin da bagli kalmayanlardan saygi beklemeye hakki vardir. Ayni sey Allah'a inanc icin de muzlu pasta yerine kakaolu paste yemeyi sevenler icin de gecerlidir. Hosgoru tek yonlu birsey degil.

Site wikipedia degil tabi ki, wikipedia'yi sozlukle karsilastirmam bile, isterse dun kurulmus olsun. Sitenin adi aklimda yok.

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
TRinsanRehberi, herkesin Allah'a inanmasını bekleyemezsin. bazılarına göre vardır, bazılarına göre yoktur. hoşgörülü olmak zorundasın.

bu söylediğin tabiki doğru. Ancak internet aracılığı ile herkesin ulaşılabileceği bir yerden saygısızca bu tür yazılan şeyler doğrumudur? Bence değildir. Misal senin için önemli olan değerli olan şeyler hakkında hakarete bile varılabilen yazıların yazılması senin hoşuna gidermi yada ağzı olan konuşuyor boşver der geçermisin? Bence demezsin en azından içinden bir yorum yaparsın. Arkadaşta dıştan yorum yapıyor.

Türkiye hepimiz için değerli önemli ama malum olayları biliyorsunuz bizim aleyhimize yapılan propagandalara hoşgörülü olmamız beklenemez herhalde. "Bu" konuda hoşgörüsü olmayan bir konudur bence. Malum bir karikatür krizini biliyorsunuz buna tepkisiz kalan oldumu en azından içinden birşeyler demeyen oldumu? Olsada çok nadirdir diye düşünüyorum.

Tekrar bağlantıyı vermek istemiyorum ama o başlıkta geçen yazılardan dolayı ben gerçekten rahatsız oldum. Tüm Müslümanların inandığı ilahi bir varlıkla böylesine dalga geçilmesi samimi söylüyorum beni rahatsız etti.

İnanmak zorunda değil tabiki kimse her koyun kendi bacağından asılır mantık budur ama orada yapılan yorumlar saygısızca ve dalga geçercesine.

Uzatmak istemiyorum yazımı sonuç olarak hoşgörülü olunabilecek konular vardır tabiki yok değildir ama bu bence hoş görülmesi olanaksız bir konudur. Ben böyle düşünüyorum.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bulutlar, onlar için de değerli olan şey Allah'ın olmamasıdır. Yani aynı durum. bu durumda sen de Allah vardır diyerek onun değerlerini hiçe sayamazsın.
.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Oyle sey olur mu ya, Allah var deyip, bununla karsi tarafin dusunceleriyle dalga gecmis olmuyor, kendi dusuncesini belirtiyor. Zaten elestirilen karsi tarafin Allah yok demesi degil ki, Allah ve bu inancla ilgili olan seyler ile dalga gecilmesi.

Bu arada sozlugun konsept benzeri site, everything2.com ve de BBC'nin katilimsal sozlugu Hitchhikers' Guide to Galaxy h2g2, bbc sitesinin altinda. Everything2 basliginda 3 numarali entryde, sozlugun yaraticisi da olusumda onlardan cok onceleri , bir cok adimi atmis bu yapidan "dogal olarak etkilendiklerini" yazmis.

Fikir "genuine" degil, soylemek istedigim buydu.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bana göre çok iyi bir proje ancak bazı yazarları için aynı şeyi söyleyemeceğim.İnsanlara tepeden bakanlar asla başarılı olamazlar.İşte bu başarısız yazarların bazılarının bulunduğu bir site.Tabi adam akıllı yazanlarda var.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
TRinsanRehberi, herkesin Allah'a inanmasını bekleyemezsin. bazılarına göre vardır, bazılarına göre yoktur. hoşgörülü olmak zorundasın. gelenek ve görenek diye takıntı diye bir şey yoktur. nedir gelenek ve göreneklerimiz? onlara bağlı kalmak zorundamıyız, yoksa daha da geliştirmelimiyiz.

Arkadaşım
Allah'ın varlık yada yokluğu konuşulmayacak bir konu.

ploop 'a kesinlikle katılıyorum.

@ploop'a verdiğim yanıt sizin içinde aynıdır.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İşte onlarla ayrıldığın nokta bu.. kendi cevabını kendin vermişsin işte..

O'na iman akıl ile değildir (sadece akıl ile değildir)

o yüzden aklı baz alan birileriyle gayb alemini inkar etmeyen birileri birşeyi tartışamazlar (teknik olmayan birşeyi tartışamazlar) hareket noktaları (çıkışları) farklıdır. (herkes kendi söylediğini dinler durumda olur)

Ben onları bir de Kesinlikle inandığım ahiret gününde dinlemek istiyorum.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türklerin gelenek ve görenekleri nelerdir?

) misafir perverlik
) küçüğü sevmek
) büyüğü saymak (saygı duymak)
) haksızlığa suskun kalmamak
) komşusunun açlık ve ihtiyacını gidermek
vb...

Evet bunlar geliştirilebilir

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5