İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Spam Konular Hakkında

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Sayın iyinet yöneticileri,

Sürekli açılan ve bence iyinet'in artık büyümeye ve canlılığını artırmaya başladığının göstergesi olan şu spam konulara bir çözüm bulunmalı. Ben kendi şahsım adına bunlardan rahatsız oluyorum. Geçen gün bir yabancı üye olmuş her yere link döşüyordu. Rahat 10-20 report verdim. Neden sonra konular temizlendi. Bu olay sabah erken saatlerde yaşanmıştı. Erdem nickli mod. arkadaş sağolsun konuları temizlemiş. Bugün de az önce PARA-KAZAN nickli spamcı arkadaş forumun veritabanını babasının zannederek baya şişirdi. 2-3 report verdim konularını yukarı taşıdım ancak öyle farkettirebildim yönetici arkadaşa. Kim temizledi konuları bilmiyorum ama sağolsun var olsun.

Bu şekilde açılan spam konular beni hem sevindiriyor hem üzüyor. Sevindiriyor çünkü artık iyinet adı önemli bir hale gelmeye başladı. Bu da insanların burada spam yapma hevesini artırıyor bence. Üzüyor çünkü bu forumun belli giderleri var. Ve bu densizler yüzünden giderlerin artması, bir bilgisayar mühendisi adayı olarak server kaynaklarının hoyratça boşa harcanması beni üzer.

Uzun lafın kısası bunların önüne geçebilmek için mod arkadaşlara nöbet sistemi verilse ya da kategori modu olan arkadaşların yetkileri artırılsa iyi olur. Aklıma hemen gelen ilk iki fikir bu. Ama ikincisi bence daha iyi. Kategori modların yetkileri artırılırsa gerektiğinde onlar da bu tip şeyler de müdahale edebilirler. Yine yukarıdakilere benzer bir konuda (yanlış hatırlamıyorsam) webkare "Yetkim yok işte.." şeklinde bir serzenişte bulunmuştu.

Elbette bunlar yönetimin başta da trgy'ın inisiyatifindedir. Benimkisi bir öneridir...

Saygılar...

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Bu botların sevgilisi var mı merak ediyorum :D
Ama konu güzel olmuş iyi açıklama.
El atılmalı kanımca :ıslık:

X

Xman

Misafir
Bu konuyu yakından takip ediyorum arkadaşlar, çok yakında azalacağını umuyorum bu tür konuların.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Turgay teşekkür ederim. Az önce farkettim. Tüm kategori modları global mod olmuşlar(terimler de yanlışlık olabilir) Tüm moderatör arkadaşlara ve iyinet'e hayırlı olsun. Spamcılar tırssınlar artık! Umarım spam mücadelesinde yeterli bir adım olur. Herkese iyi geceler.

OnurStyle

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Turgay teşekkür ederim. Az önce farkettim. Tüm kategori modları global mod olmuşlar(terimler de yanlışlık olabilir) Tüm moderatör arkadaşlara ve iyinet'e hayırlı olsun. Spamcılar tırssınlar artık! Umarım spam mücadelesinde yeterli bir adım olur. Herkese iyi geceler.

teşekkür ederim

yanlız tüm k.modlar g.mod olmadı içlerinden hak edenler genel moderetör oldu

iyi çalışmalar sizlere.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
ben bildiğim tüm k.modlara baktım hepsini g.mod görünce dedim herkes olmuş :) neyse benim için farkeden bir şey yok. spamların önüne geçilsin de :)

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
yeri burası değil biliyorum ama şu vip üyelik ne zaman gelecek? adamın bir tanesi son mesajımaa senden başka spam yok forumda diyerek rep vermiş, o adamı görmek istiyorum :D

catlakcocuk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
yeri burası değil biliyorum ama şu vip üyelik ne zaman gelecek? adamın bir tanesi son mesajımaa senden başka spam yok forumda diyerek rep vermiş, o adamı görmek istiyorum :D

Senin vip üyeliğindeki rep görme özelliğini deaktif ettim vip değil zip bile olasan göremessin. :ıslık:

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
versen şaşardım zaten :D bundan sonrası için geyikhanede yeni konu başlatayım ordan devam etsin, bazar muhabbetine girek biraz :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.