İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sponsor fiyatları hakkında..

A

..::aTi::..

Misafir
google adsense tarsında bir reklam network için (sayfa duyarlı değil ozaman adsense kullanım kurallarına aykırı oluyor) reklam ücretleri sizce nasıl olmalı ?

reklamveren tıklama başına ücret seçebiliyor minumum[maksimum_deger] şeklinde.

yani seçtiği minumum değer tıklama başına ödeyeceği maksimum değeri seçiyor. Şuan mevcut olanlar 3 Ykrş, 4 Ykrş, 5 Ykrş (30-40-50.000)

örnek vermek gerekirse tıklama başına 30.000 seçildiğinde tıklama başına 20000 civarına kadar düşebilen bir sistem (reklam tüketim hızına göre değişiyor)

sizce bu değer ne olmalı. tabiki bu değerlere ilave webmaster a ödenecek miktar ne civarda olmalı.

mümkünse konu saptırılmazsa iyi olur.

newturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biraz daha konuyu açarsanız zannedersem daha iyi olacak.

A

Misafir
adsense görünümlü Türk işi reklam network .
zaten konu sistemin çalışması ile ilgili değil ama denge sağlamak açısından sponsor alımı ve tıklama ücretlerini belirlemek. sizin bu konularda bilginiz vardır değerler hakkında enazından PM olarak bir fikir verebilirsiniz belki?

kolay gelsin

M

MitNicK

Misafir
Yani Tıklama Başı Ortalama Fiyat mı Öğrenmek istiyorsun Ati?

A

Misafir
evet ortalama bir değerden başlamak gerekiyor. Reklamverenin geleceği ve webmasterin kullanabileceği fiyatlar :)
yani burdan reklamveren arkadaşlar nekadar olsa kullanır ?
Webmasterler fiyat olarak ne düşünür vb.

M

MitNicK

Misafir
Ortalaması yaklaşık Normal sponsorların gittigidiyor vb gibilerin ortalaması 5 YKR civarı

A

Misafir
hmm google TR reklamlarda 1,5 Ykrş veriyor sedo yabancı reklamlarda 0.02€ veriyor enteresan tabi ..
webmasteri kırmadan reklamvereni önplanda tutmak lazım onun için bu tarz sistemleri kullanan reklamveren arkadaşlar ne fiyatlarla kullanırlar genelde onu öğrenmek daha mantıklı (birçok yer tabiki araştırılacak)

M

MitNicK

Misafir
Ati Ben 6-7 YKR verenleri de biliyorum ortalamaya aldım 5 YKR dedim tabiki 5 YKR değil belki de 2 YKR ama fiyatı yüksekten tutarsan eminimki Kısa Sürede Adını internet alemine duyurabilirsin Sanırım Sen Adsense gibi bişey düşünüyorsun... Bence Ortalamanın biraz üstünden tutmayı düşünürsen senin için iyi bir avantaj sağlar ;)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben ortalama tık başına en az 0.15 ytl kazanıyorum. bundan az bir kazanç için sponsor değiştirmem. ayrıca google'ın risk primi ve rakip sistemin risk primi de farklı olacağı için herhalde en az 0.20 ytl olursa sponsor değiştiririm.
not: zaman darlığından mesajını tam okuyamadım, umarım doğru yazmışımdır.

caper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Reklam verenler (en azından ben) min tıklama ücretinde çok bana dönüşünü düşünürek tıklama ücretini ayarlıyorum. Mesela, tıklama ücretini 1 dolarda yapabilirim, eğer 15 tıklamadan biri sattığım ürünü alacaksa ve sattığım üründe 25 doların üstündündeyse en azından 10 dolar kâr etmiş olurum. Ve ya, yeni bir site açtım ve sadece adını duyurmak, ziyaterçi sayımı arttırmak isitiyorum, bu durumda daha fazla keyword seçerek daha az hatta her kelimenin minimum tıklama ücretini girerim.

Reklam verenleri etkilemek için, min-max tıklama ücretlerinden çok yayıncı ağındaki sitelerin kaliteside reklam verelmesinde çok büyük etken. Benim konum hakkında yayıncı ağında içerik yoksa, tıklama ücreti ne kadar az olsada reklam vermem.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.