İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SQL sorunu help

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bi müşteri geldi bana.. adamın sitede joomla + phpbb vardı.Yedekleri aldım aynı isimlerde ve userlarda databaseler yarattım mysql

sonra bu forum phpbb miş. datbase upload ederken hata veriyor.

SQL sorgusu:

INSERT INTO phpbb_search_wordlist( word_text, word_id, word_common )
VALUES (

's?238, 0
)
MySQL çıktısı:

#1062 - Duplicate entry 's?re' for key 1

Ne yapmalıyım?

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Eywah eywah bunu düzeltseniz sorguda sonraki hata vericek.Siz galiba karakter sorunu yaşıyorsunuz.Daha önce phpnukede başıma gelmişti az aramamıştım.
phpnuke de veritabanı collacation degerini latin5_turkish_ci yapmıştım mailfile.php yede mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); bunu eklemiştim sorunum çözülmüştü.
Ama sende mainfile.php yok tabi geçmiş olsun, yedeği yüklesen bile tr karakter sorunun sürecek gibi görünüyo

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Mukerrer denemeler duplicate (aynisindan bir tane daha) girislere neden olmus anladigim kadariyla, girilmeye calisilan tablodaki anahtar alanda. O tabloyu silip manuel olarak elle girisi deneyin.

troy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
search tablolarını taşımayın hem çok yer kaplarlar hem sorun çıkarırlar bunun yerine bu tablolar dışında herşeyi taşıyın ardından phpbbhacks.com dan rebuild search index modu bulup arama tablolarını taşıma bittikten sonra yeni yerinde oluşturun. daha sağlıklı daha kolay.

Raiden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
acacaksın gz yi. ayrica neden phpmyadmin kullanıyorsun direk mysqldump yaparmisin?

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
ruen' Alıntı:
anlatır mısın nasıl olacak o? cpanel yok plesk var

konsola (ssh) giriş yaptıktan sonra:

sanırım mysql4.1.x sürümlerinden birisini kullanıyorsun, öncelikle doğru bir yedek almanı öneririm:

mysqldump --default-character-set=latin5 -u db_kullanıcı_adı -p db_adı > /dizin/yedek.sql

yüklerkende şu şekilde yapıyorsun:

mysql --default-character-set=latin5 -u db_kullanıcı_adı -p db_adı < /dizin/yedek.sql

mysql character_set_client ve results latin5 olarak ayarlıysa yedeği yüklerken karakter seti belirtmene gerek kalmıyor, ama yedeği alırken mutlaka gerekiyor.

Şuan yaşadığın dublicate entry hatasını, mysql4.1.x sürümünün yanlış ayarlanmasından kaynaklanıyor, sorun yedekte değil. Yani bu dublicate hatası serverdaki karakter seti ayarlarının, yedekteki karakter setiyle uyuşmamasından kaynaknıyor. Bildiğimiz dublicate hatası değil yani.

makaleler bölümünde detaylı bir şekilde nasıl ayarlanacağını anlatmıştım.

Ayrıca yedeği yükleyeceğin veri tabanınıda doğru karakter setinde oluşturman gerekiyor, örnek:

CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=latin5 COLLATE=latin5_turkish_ci;

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
teşekkürler size pm attım msnden yardımcı olsanız sevinirim

biraz fransızım şu mysql işlerine

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5