İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Su korkusu

trfullindir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
On yaşındayken kazayla havuza düştüm. Yüzme bilmiyordum. Kollarımı çırpıyordum ama bir yararı olmuyordu. Battığımı hiseediyordum. Karanlıklar sular etrafımı sararken yaşadığım korkuyu bugün bile hatırlıyorum. Hava almaya çalışıyordum ama ağzıma su doluyordu. Son dakikada başka bir çocuk çırpınışlarımı fark etti. Suya atlayıp beni çıkardı. Bu deneyim bilinçaltıma yer etti. Bunun sonucunda yıllarca sudan çok korktum.
Sonra bir gün bu mantıksız korkumu benden yaşça büyük ve bilge bir psikoloğa anlattım.
“Havuza git” dedi bana. “Suya bak. Sadece kimyasal bir bileşen o; iki azot ve bir oksijen atomundan oluşuyor. Onun iradesi ve farkındalığı yok, ama sende ikisi de var.”
Başımı salladım, bunun sonunun nereye varacağını merak ediyordum.
“Suyun edilgen olduğunu anladıkdan sonra” diye devam etti, “yüksek sesle şunu söyledi: “Sana ben hükmedeceğim. Zihnimin güçleri sayesinde, ben sana üstün geleceğim. Sonra suya gir. Yüzme dersleri al. Suyun üstesinden gelmek için iç güçlerini kullan.”
Bana söylediğini yaptım. Yeni bir zihinsel tutum belirledikden sonra, bilinçaltımın her şeye yeten gücü karşılık verdi. Bana güç, inanç ve güven verdi. Korkumu yenmemi ve suya hükmetmemi sağladı. Bugün sağlık ve keyif için her sabah yüzüyorum. Suyun size hükmetmesine izin vermeyin. Unutmayın, siz suyun efendisisiniz.​

Kaynak : Su korkusu

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.