İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sun, MySQL i satın alıyor

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bu habere çok üzüldüm, MySQL in de sonu geliyor demektir.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu habere çok üzüldüm, MySQL in de sonu geliyor demektir.

açıkçası yaşanan "bükemedigin bileği kır" şeklinde gerçekleşmiş
zamanında compaq firmasının Digital firmasını satın alması, Hp nin de Compaq firmasını almasınında mantığı bu degimiydi..
yazık oldu resmen.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
büyük ihtimal coğu sürümünü ücretsiz kullandığımız mysql de bundan sonra ücretli veritabanı sistemleri arasındaki yerini alacak cok üzücü yazık ettiler mysql e

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sun, Solaris'i ücretsiz dağıtan, javanın mucidi, unix odaklı bir şirket. Ben MySQL'in için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Blackfox

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GNU/GPL vb lisanslı sistemler anka kuşu misali küllerinden doğarlar :) elbette yakında muadili birşerler çıkar. tabii bize tam olarak yansıması bir 10 yıl sürer :)

En bomba yorum

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
İşin enteresan tarafı 2005 de sanırım, Oracle "mysql in kalbi" olarak ifade edilen InnoDB i satın almıştı. İleride Sun,OracleDB birleşimini de görebiliriz.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
İşin enteresan tarafı 2005 de sanırım, Oracle "mysql in kalbi" olarak ifade edilen InnoDB i satın almıştı. İleride Sun,OracleDB birleşimini de görebiliriz.

Oracle SUN dan daha güçlü bir firma ve SUN gibi son günlerini yaşayan bir firmaya el atacağını sanmıyorum. Gerçi MySQL i bu yüzden aldılar büyük ihtimalle, hayatta kalabilmek için.

1 milyar $ karşılığında satın almışlar MySQL ' u

http://blogs.mysql.com/kaj/sun-acquires-mysql.html/

1 milyara MySQL bence ucuza gitmiş.

Bakın 2007 yılında kim kimi kaça almış

$8.2 milyar: Silver Lake Partners ve Texas Pacific Group Avaya firmasını aldı
$8.1 milyar: Nokia Navteq i aldı
$7.3 milyar: Madison Dearborn Partners CDW aldı
$6.8 milyar: SAP firması Business Objects i aldı
$6.4 milyar: Microsoft aQuantive i aldı
$5 milyar: IBM Cognos u aldı
$3.5 milyar: Siemens firması UGS yi aldı
$3.3 milyar: Oracle Hyperion u aldı
$3.2 milyar: Cisco WebEx i aldı
$3.1 milyar: Google DoubleClick reklam firmasını aldı

Kaynak: http://www.nwnetsmart.com/etm/2007/122007-etm-deals.html?page=2

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet gerçekten mySQL çok ucuza gitmiş. Sun bunu yapmasaydı mySQL için daha iyi olacağını düşünenlerden biride benim sanırım. Şu günden sonra postgresql veritabanı ile çalışmalara daha hızlılık vermek en doğru kararlardan biri olacak düşücesindeyim.

Yada burada Türkiye Webmaster ve Pogramcıları olarak mysql 5 gnu üzerine giderek -satış anlaşması doğrultusunda- mySQL'den türemiş yeni bir veritabanı oluşturmayoluna gitmek ülkemiz ve GNU için çok iyi birşey olacaktır. Bu doğrultuda bir kibrit çöbü yakmış bulunayım. Belki bu söylediğime birçoğunuz hayel olarak görebilirsiniz. Bunu ülkemizde yapabilecek kişilerin olduğunu ve bunun yapılması halinde hem ülkemiz hem de yapmak için biraraya gelecek insanlar adına hem de GNU kullanıcıları adına çok iyi olacaktır.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Tam tersi Oracle ın pazar payını düşürmeyi hedefleyecekler, adamlar o alanda aldı başını gitti

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
MySQL InnoDB ile; Oracle, Sybase, Microsoft un bulunduğu piyasaya girmek üzereydi ki Oracle innobase (innoDB yi yapan firma) i satın alarak MySQL e büyük bir çelme takmıştı.

Oracle küçük bir paraya InnoDB yi aldı, MySQL in geleceğini kararttı, Sun ın yaptığı aslında maddi geleceği olmayan bir firmayı 1 Milyar gibi cüzi bir rakama satın almak oldu.

Eğer bugün InnoDB Oracle ın olmasaydı ve zamanında MySQL InnoDB yi bünyesine katmış olsaydı, MySQL in 1 miyara satılacağını hiç sanmıyorum.

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MySQL InnoDB ile; Oracle, Sybase, Microsoft un bulunduğu piyasaya girmek üzereydi ki Oracle innobase (innoDB yi yapan firma) i satın alarak MySQL e büyük bir çelme takmıştı.

Oracle küçük bir paraya InnoDB yi aldı, MySQL in geleceğini kararttı, Sun ın yaptığı aslında maddi geleceği olmayan bir firmayı 1 Milyar gibi cüzi bir rakama satın almak oldu.

Eğer bugün InnoDB Oracle ın olmasaydı ve zamanında MySQL InnoDB yi bünyesine katmış olsaydı, MySQL in 1 miyara satılacağını hiç sanmıyorum.

iyinet ben innodb'nin daha önce borland database bölümünden birinin interbase altyapısına dayanarak bunu mysql için uyguladığını ancak mysql ile tam verimli olamadığını duymuştum.
ama fazla söze gerek yok bence olan oldu, bundan sonrası önemli...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5