İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sunucu kiralıcam yardım arkadaşlar

akromeric

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar S.a > A.s....
:bira:
-----------
arkadaşlar sunucu kiralıcam :tili
ve bu işi yapan arkadaşlarım war bende girmek istiyorum bu işe
ama ben sunucuyu aldığımda neler yapmak istediklerimi kısaca anlatayım.
m2 server / c-s server / web hosting / radyo / irc ama bunların kurulumuyla ilgili hiç bilgim yok arkadaşım 1-2 sunucu ile bu işi götürüyordu önceden şimdi talep çok olunca sayıyı 18e çıkardı 18 makine kiraladı datacenter dan ben bu anlattaıklarımı yapmak istiyorum bana yardım edebilcek, bilgi erebilcek i bu konu ile ilgili fikri olan herkezle muhattap olmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim
:hmmm:
selametle. ;)

:zıpla:zıpla:zıpla

tahsindemirkan

Mikro Yazılım Bayi
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
kalite açısından her biri için ayrı bir sunucu almalısın. özellikle oyun sunucuların tr lokasyon olmalı. benimde hizmet aldığım aysima'dan alabilirsin bu hizmeti. gayet kalitelidir.

daha önce linux server üzerine cs ve shoutcast radyo kurmuştum. ama şimdilerde radyo için whm'nin bir eklentisi var. adı whmsonic. onu satın alıp kurarsan sunucuya panelden otomatik olarak radyo açabilirsin.

şimdi burada birde şu konu var. hangi işlem için hangi işletim sistemini seçmelisin. cs, ve radyo için linux seçmelisin. ama onunda sürümleri var. mesela whm'yi kurmak için CentOs sürümünü kullanmalısın sunucuda. m2'ye gelince, yanlış hatırlamıyorsam windows tabanlı bir sunucuya ihtiyaç olacak.

akromeric

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kalite açısından her biri için ayrı bir sunucu almalısın. özellikle oyun sunucuların tr lakosyon olmalı. benimde hizmet aldığım aysima'dan alabilirsin bu hizmeti. gayet kalitelidir.

daha önce linux server üzerine cs ve shoutcast radyo kurmuştum. ama şimdilerde radyo için whm'nin bir eklentisi var. adı whmsonic. onu satın alıp kurarsan sunucuya panelden otomatik olarak radyo açabilirsin.

şimdi burada birde şu konu var. hangi işlem için hangi işletim sistemini seçmelisin. cs, ve radyo için linux seçmelisin. ama onunda sürümleri var. mesela whm'yi kurmak için CentOs sürümünü kullanmalısın sunucuda. m2'ye gelince, yanlış hatırlamıyorsam windows tabanlı bir sunucuya ihtiyaç olacak.

cs ve radyo için tek makine kiralamam yeterli yani öbürleri içinde farklı arayüzlü makina

akromeric

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi ben bi makina alıp 2 ye böldürcem windows/linux die cs yi windowsa kurcakmışım her cs erveri için 1 gb ram gidermiş doğrumu

tahsindemirkan

Mikro Yazılım Bayi
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
ne kadar ram gideceği standart olamaz. çünkü sunucuya girecek oyuncu sayısı arttıkça ram ve cpu kullanımı da artabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5