İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucudan saldırı alan ve saldırıyı yapan siteyi nasıl tespit ederiz?

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sunucuda cpanel kullanıyorum ssh bilgim zayıf o yüzden panel üzerinden tespit etmek tercihim, sunucuya yük yapan yada saldırı alan siteleri belirlemek istiyorum bunu nasıl yaparım ayrıca saldırı yapan siteyide tespit etmek istiyorum bunu nasıl tespit edebilirim

Benim için önemli sorunu açıklayım aardvark toplist sistemi var bir sitede, toplist kodunu ekleyen sitelerden biri saldırı alınca benim server'da etkileniyor bundan, bu saldırı alan siteyi tespit edebilirsem toplist'den blocklıyabilirim

CPU/Memory/MySQL Usage bölümünden bakılıyor fakat daha detaylı bilgi lazım bana

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
firewall var mı? varsa ddos saldırılarını tesbit ediyor mu?
ediyorsa ne sıklıkla çalışıyor?

ayrıca, toplistler zaten çok yorar sistemleri, neden başka siteye saldırı olduğunu düşünüyosun ki?

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sunucuyu aldığım firma bunu tespit etti, toplist'in bir kullanıcısına ait koddan gelen aşırı çağrılar üzerine tahminde bulundu sanırım

Emin değilim ama firewall yok varsa sunucuda olduğunu nasıl anlıyabilirim ? yoksa kurmalıyımıyım sağlıyacağı yararlar zararlar nelerdir ? serverda şuan yüksek hitli bir sitede yok tüm hitleri toplasan 15-20 k'yı geçmez toplist'de çok küçük aslında şuan 40 bin tekil gösterim oluyor ortalama günde

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.