İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

svshost.exe ?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
svshost.exe nedir ne değildir? Bilgisi olanlar lütfen yazsın.

Tam olarak bilmiyorum ama bi win açığıyla heking olayı başlamış.

bilenler bişiler karalarsa sevinirim. Birlikte bi sonuca varabiliriz.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
svchost.exe dir o. Win 98 de Rundll exe vardır. XP ve 2000 de svchost.exe adını almıştır. DLL dosyalarını çalıştırmaya yarar. Birkaç tane açılması normaldir.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
pardon svchost olacak
2 gün önce arkadaşlarımdan biri heker muhbbetine maruz kalmış.
adam daha sonra anlatmış.
windows açığı svchostu sil demiş ve gitmiş.

son zamanlarda bende pc nin yavaşlamasından rahatsız oldum. biraz kurcaladım ve bende de svchostları görünce panik oldum.

biri girmeye çalışırsa kaspersky anti heker tepki verirmi onu merak ediyorum. Bu güne kadar kaspersky anti hekerdan ses çıkmadı da. Güvenebilirmiyim merak ediyorum.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O tarz açıklarla girenler heker değildir. Trojan bulaşmadan birşey yapamazlar. Arkadaşına trojan bulaşmıştır. Bulaşmadan girebilecek heker ında zaten bizle ne işi olur :)

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
torjan kendini svcye mi kopyalıyor ki. ben onu anlamadım. neden svchostu sildiriyor.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yaw svchost.exe virüs degil bunlar windows dosyasıdır ctrl+delete bastıgınızda bu deger kullanılma %70-80 cıkıyorsa pc de virüs var yani virüs bu svchost.exe kapatmaya çalışıyor o yüzden kullanılan diye %70-80 yükseltiyor pc yavaşlıyor senden bunu virüs sanıp siliyorsun yada görevini sonlandırıyorsun o zmana pc kitleniyor..

bu tür şeyler başınıza geliyorsa çalıştır/msconfig girin ve başlangıçta acılan garip dosyaaları çalıştır/regedit den temizleyin temizlenmesse lütfen güvenli kip ile başlatıp tekrar deneyin silinecektir..

hemen anti virüs programınızı güncelleyin derim svchost.exe bir virüs degil windows bileşeni yani pc çalışırken gerekli bir doya oo onu kapatır yada silersenzi pc kitlenir kapanır.. o dosyaı kapatmyana çalına virüs var demek windows yamalarını yükleyin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.