İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma/Sohbet: Gerçekten benim için üzülüyomusunuz?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Az önce bi konu okurken aklıma takıldı.Sizlere sormak istiyorum.Mesela birisinin başına kötü bir olay gelir ve forumda konu açarak anlatır.Altınada bazı üyeler çok üzüldüm, üzücü, senin adına üzüldüm, çok yazık gibi cevaplar yazarlar.Benim merak ettiğim bu üyeler konuyu açan üyenin başına gelen bu olaya gerçek hayatta nasıl bi üzülme şekli ile tepki veriyorlar.

Mesela evde koltuğa oturupta kendi kendilerine "pöf ulan x forumunda z kişisinin başına kötü şeyler gelmiş ya kafayı yiycem, efkar bastı be" diyerek ağlamaklı bi halde yaşamlarınımı sürdürüyolar veya arkadaşlarıyla konuşurken "olum şu x forumunda z kişisinin başına gelenleri duydunmu lan.Adamın başına öyle şeyler gelmiş ki çok üzüldüm olum.Ordan bi mendil ver gözlerim doldu" falanmı diyolar?

Yoksa forumda "haline çok üzüldüm" deyip normal hayatta "lan banane be çokta şeyimde.Şeyimden aşşa kasımpaşşa" mı diyolar? :D

Cevap olarak gökhan sen kafayı yemişsin gibi labali cümleler kurmayın.Gerçekten aklıma takılan bi konu bu.

Hadi bakalım.Biri bana anlatsın.Bakalım o çok üzüldüm vah vah vah diyenler gerçek hayattada bu yazdıklarında samimilermi?

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir başkasının felaketinden zevk alan kişi varsa psikopattır. Elbette birinin zor durumda olması birazcık vicdan sahibi herkesi üzer.
Lakin şu da bir gerçek; burda kimse kimsenin akrabası, kankası değil. Dolayısıyla hocanın dediği gibi; "komşu komşunun eşeğini ıslık çalarak arar"
Yani demem o ki; hüzünlerin çoğu gerçektir lakin kalıcı değildir. Herkes yine bir şey olmamış gibi işine gücüne bakar. Ki olması gereken de budur zaten.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Geçen sene forumumuzda üye olan birisi hayatını kaybetmişti.Şu sıralar kimsenin konuştuğunu veya hala üzüldüğünü düşünmüyorum.Yanlış yaptığımızı söylemiyorum, bu insan fıtratında olan bir şeydir.Başımıza gelen olayları unutamasaydık yaşanılmazdı.

Bir başkasının sanal ortamda olsun veya olmasın başına kötü birşey geldiğinde insan beyni olayı anlarken kendine uyarlayarak anladığı için aynı şeyin başımıza geldiğini düşünerek üzülür,ona göre tepki veririz.Başkası için üzülmemizde bile bir ego vardır.Kimse kimsenin başına geleni kendi yaşamadan tam olarak anlayamaz.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Forumdan uzun zamandır tanıdığım, yüzyüze görüştüğüm insanların başına birşey gelmesi elbette beni üzer.

Aklına daha güzel konuların takılmasını diliyorum.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaş üzer mi üzmez mi diye sormuyor.Üzülmekten kastı soruyor.Kendi başınıza gelmiş gibi ciddi sıkıntı mı yaşıyorsunuz gerçekten diye merak etmiş.Sanırım kendi bu konuda biraz şüphede kalmış :)

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Siz biraz edebiyat yapmışsınız. :D

Ben diyorum ki birisinin başına bişey gelince forumda paylaşıyor ve bazılarıda çok üzüldüm falan yazıyor.Merak ettiğim şey gerçekten çokmu üzülüyolar yoksa laf olsun torba dolsun diyemi yazıyolar..

Mesela a kişisi b kişisini dolandırmış.B kişiside gelmiş burda dolandırıldığını insanların acizliğini yazmış bikaç kişide yorum olarak çok üzüldüm falan filan yazmışlar.Merak ettiğim bunlar laf olsun diyemi çok üzüldüm diye yazıyolar yoksa o b kişisinin düştüğü hale gerçekten içten üzülmüşlermi de üzüldüklerini belirtmişler?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Siz biraz edebiyat yapmışsınız. :D

Ben diyorum ki birisinin başına bişey gelince forumda paylaşıyor ve bazılarıda çok üzüldüm falan yazıyor.Merak ettiğim şey gerçekten çokmu üzülüyolar yoksa laf olsun torba dolsun diyemi yazıyolar..

Mesela a kişisi b kişisini dolandırmış.B kişiside gelmiş burda dolandırıldığını insanların acizliğini yazmış bikaç kişide yorum olarak çok üzüldüm falan filan yazmışlar.Merak ettiğim bunlar laf olsun diyemi çok üzüldüm diye yazıyolar yoksa o b kişisinin düştüğü hale gerçekten içten üzülmüşlermi de üzüldüklerini belirtmişler?

Bir kısmı post atmış olmak için ancak hiç kimse birisi dolandırıldığı için çok sevinmez.
Üzülmüştür ama konu dolandırılmış olma olayınadır yoksa kişisel olarak senle yada üzüntü verici olayı yaşayan kişi ile alakalı değildir.
Olur ya, birisi "intihar etcem, borç harç içindeyim" der. Bunun haline herkes çok üzülür ama kim tutar da borcunu öder adamın veya kim der "paraları çatır çatır yerken düşünseydin" der?
Bir akraba için, bir dost için üzülme gibi olmaz.
Böyle düşünmene çok üzüldüm bak :)

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
üzülmem için tanımam gerekmez, hoş olmayan herşey birilerini üzer,

haberleri izlerken 20 yıl boyunca tecavüze uğrayan kızı görünce üzülürüz ama bir çoğumuz ağlamayız...

aynı şekilde ; birinin yaşadıklarına üzülürken tanıman gerekmez,

televizyonda izlediğin haberin bir tarafına "geçmiş olsun" yazılabilseydi forumdaki gibi bir çoğumuz " geçmiş olsun, çok üzüldük " derdik.

Bu arada, aklına ne garip şeyler takılıyo ya :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.