İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tavlada ilk büyük sayimi ?

emir2005

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaslar gecende enistem ile tavla oynuyorduk ben neredeyse mars yapiyordum en son 3 tasim vardi 6 - 1 attim egerki 1 - 6 oynarsam acik vermiyordum ama enistem ilk önce büyük sayiyi oynamak zorundasin dedi pek inanmadim ama istedigin herkese sor ilk büyük oynanir yani 1-6 oynayamazsin 6-1 oynamalisin dedi ve marsdan yirtti sonrada oyunu aldi .. :ağla:

size sormak istedigim gercekten kural böylemi ? ( bana hic inandirici gelmedi ama )

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Gerçekten öyle değil...
Enişten uydurmuş...

mrtogz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
mynette felan oynarsan, istediğin gibi hareket edersin ama gerçekte eniştenin dediği gibi malesef. önce 6 oynanır,aynı dama da ki gibi yemek mecburi diye bi kural var. Belki yöreden yöreye değişiyodur, örneğin kırıp geçmekte yoktur bazı yerlerde ama bazı yerlerde kır-geç sebesttir:)

emir2005

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bu isin resmi bir kurali yokmu? herkese göre degisiyormu ?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
mynette felan oynarsan, istediğin gibi hareket edersin ama gerçekte eniştenin dediği gibi malesef. önce 6 oynanır,aynı dama da ki gibi yemek mecburi diye bi kural var. Belki yöreden yöreye değişiyodur, örneğin kırıp geçmekte yoktur bazı yerlerde ama bazı yerlerde kır-geç sebesttir:)
Mynette filan olan kurllı olan; ilk önce büyük oyna filan denilen uydurma olandır.
Tavla yöreye göreye değişmez, kişiye göre uydurulur. Satranç da kurallar nasıl kati ise, tavlada da öyledir.

HJP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende önceden sıkıştığımda tam tersini söylemiştim :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.