Ben yine de bu konuda ısararlıyım prsi 0 olan bir sitedinin sağlam bir kelimede ilk sırada olduğunu hiç görmedim.
pr 0 site ile cheap hotels kelimesinde
www.google.com da (com.tr da değil) 110 milyon sonucun içersinden ben 19. sıraya kadar geldiğimi biliyorum (sandbox yemeden önce ) bir ay sonra çıkar sandbox tan, o zaman canlı örnek veririm.
ama bi taraftanda haklısın, pr olmadan çok zor bu işler, herkesin bildiği, yaşadığı gibi yeni bir domain alırsın ve bir süre ilk başlara oynadıktan sonra google o günleri sana mumla aratır. aradan bir 6 ay geçince tekrar aynı yere gelmeye başlayabilirsin. burada pr denilince niye toolbarda görünen yeşil cizgi geliyor akla onu anlamıyorum, pr, sitenin yaşı, aldığı backlink, dmoz ve yahoo da bulunup bulunmayışıdır. toolbarda gözüken rakam önemli değil, artı olarak şu da var pr 8 olan bir domain arka sayfada dururken pr 4 ile onu geçebilirsiniz, o domaini pr 8 yapan şey yukarda bahsettiklerim sonuçta ama bu 8 pr değeri her alanda geçerli değil, yani linux,php vs içerik üzerine pr 8 yapacak kadar backlink almış bir siteyi satın alıp içerisine insurance içeriği koyarsanız, insurance konusunda bu sitenin 20 de biri kadar backlink almış bir siteyle bile aşık atamazsınız. yani pr denen şey bu, toolbardaki pr ise yukardakileri tam olarak değil, yaklaşık olarak yansıtan ve güncel olmayan bir gösterge.
sonuç olarak çok zor bi kelime gurundan çıkmak bile hem çok kolay hem de çok zor.
mesela konumuz flight ticket olsun.
dış faktörler (işin %80 - 90 ı )
1-
www.flightticket.com (bu domainin bizde olduğunu varsayarsak geriye zaten çok bi şey kalmıyor
ama diyelim ki bu domain dolu, bunun yerine hangisi en iyi alternatif olur,
www.1flightticket.com mu
www.flightticket.net mi?
tabiki flightticket.net, hatta flightticket.us bile 1flightticket.com dan çok daha fazla işe ayracaktır. (kulakları yanasıca becerikszi
)
2- yahoo ve dmoz directory e kayıt (ne kadar zor bi kelime gurubu ise o kadar kök dizine yakın bir yere kaydolmanız gerekir )
3- kaliteli 5-6 dizin daha (looksmart, ms small business vs )
iç faktörler (işin %10 - 20 si )
1- linklemesi ağaç yapısı şeklinde oluşturulmuş bir site yapısı
2- alınan backlink ve dolayısı ile sadece amaçlanan kelimelerden oluşturulmuş, seo su iyi yapılmış bir site.
önemli hatları ile şöyle bi şey
------------
<html>
<head>
<title>Flight Ticket</title>
</head>
<body><h1>Flight Ticket</h1>
our Flight ticket departman is.............
Site Menu
-<a href="./Cheap-Flight-ticket/" title="Cheap Flight Ticket">Cheap Flight Ticket</a> (link verilen sayfaya girildiğinde de içersindeki diğer linkler aşağı yukarı şöyle bi şey olmalı.
--<a href="cheap-flights.htm">Cheap Flights</a>
--<a href="flights-to-USA.htm">Cheap Flights to Usa</a>
<a href="./book-flight-ticket/" title="Book Flight Ticket">Book Flight Ticket</a>
</body>
</html>
----------------
saat 5 i geçmiş, bir de sigarayı bırakmaya çalışıyorum, konsantre olabildiğim kadarıyla anlatmak istediğim ben yukardakileri söyler yukardakileri yaparım. varsa sizinde bildiğiniz ettiğiniz farklı şeyler, (özellikle doğruluğu tartışılabilir konular) yazın buraya da bilgimiz fikirmiz artsın. atıp tutuyorum ama peki var mı çok zor bir kelime gurubunda 100 milyonlarca sitenin içersinde 1. sayfada çıkabildiğim ? var tabii