İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

TEK TİP ASKERLİK HAKSIZLIĞA SEBEBİYET VERİR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silence-

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Şubat 2010
Mesajlar
1,404
Reaction score
26
Konum
İzmir / Konak
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, tek tip askerlik uygulamasının hakkaniyet ölçülerine uygun olmayacağını ifade ederek, 15 aylık uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğin de 3 aya indirilmesini istedi.

901820100926064024178.jpg


Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, tek tip askerlik uygulamasının hakkaniyet ölçülerine uygun olmayacağını ifade ederek, “15 aylık uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğinde 3 aya indirilmesi lazım. Çünkü günümüz ekonomik şartları gereği insanımızın bir an önce iş hayatına atılması veya geçimini idame ettirebilmesi için çalışması gerekiyor” dedi.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, yaptığı açıklamada tek tip askerlik uygulamasının doğru olmayacağını belirterek, “Askerlik süresinin yanında sayısının da azaltılması gerekir. Türkiye'nin nüfusunun neredeyse iki katını bulan ülkelerde dahi bizdeki kadar asker sayıları bulunmamakta. Bu konunun yetkililerce dikkate alınmasını diliyoruz” dedi.

-“TEK TİP ASKERLİK HAKSIZLIĞA SEBEBİYET VERİR”-

15 aylık uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğinde 3 aya indirilmesi gerektiğini dile getiren Özgenç, “Çünkü günümüz ekonomik şartları gereği insanımız bir önce iş hayatına atılması veya geçimini idame ettirebilmesi için çalışması gerekmektedir. Dolayısıyla uzun bir askerlik süreci ekonomiye zarardır” diye konuştu.

Özgenç, üniversite mezunlarıyla ilköğretim mezunlarının aynı kefeye konulmaması gerektiğini söyleyerek, “Askerlik konusunda üniversite mezunlarına yönelik farklılıkların korunması yönünde yeni formüller üretilebilir. On binlerce genç, kısa dönem askerlikten yararlanmak için beklemektedir. Bunlar arasında yaşı geçkin olanlarda mevcut durumda” dedi.

İş yeri kurup iş güç sahibi olanların , uzun süre işinden ayrı kalmasının işyerinin kapanmasına neden olduğunu ifade eden Özgenç konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Ayrıca çalışan insanlarımızın istihdam edildiği yerden uzun zaman askerlik nedeniyle ayrı kalması halinde, eski işini kaybetme ile karşı karşıya kalan eğitimli veya eğitimsiz kişilere, sabit ve uzun süreli askerlik yaptırılması ekonomik zararlara neden olmaktadır. Dolayısıyla askerlik süresinin azaltılması hem devlete yük olmaz hem de insanlarımız bu şerefli vazifeden kaçmak için değişik yollara başvurmazlar.”(ANKA)

ANKA
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
3 aylık askerlik eğitimi bence çok kısadır.
3ay ancak çok kabaca bir eğitim olur, bu eğitimi uygulama fırsatı olmaz.
Savaş halinde, sağını solunu bilmeyen, yöetemeyen, yönetilemeyen dangalaklar ordumuz olur.
5ay eğitimlilere ve 12 ay eğitimsizlere en uygunu bence.
Ha bir de adam gibi askerlik eğitimi ve askerlik yaptırılsa daa iyi olurdu.

Tosunları da alsınlar askere. Pembelileri de.
Gıcık oluyorum birine zaten; her işi yapıyor , sigortalı özürsüz olarak çalışıyor adam ama 2kg fazlası var diye çürük alıyor; olur mu öyle ya! :alkış:
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
Herkes taraflı ve hiç düşünmeden bakıyor olaya.
Bence tek tip olmalı. Millet 4 yıllık okurken diğerleri misketmi oynuyormuş? 4 yıl okumuş 1000tl maaşa çalışan adamla, lise mezunu ama yanında 30 kişiye ekmek veren adam arasında dağ kadar fark vardır. Amaç vatana millete hizmetse lise mezunu olan adam burada hizmetini çok daha iyi yapıyordur. Bunun ölçeklemesi sadece diploma ile olamaz. Kaldı ki ben 18 ay askerlikten sonra 4 yıllık bitirince uğradığım haksızlığı kim giderecek? Ki amaç haksızlıksa...
Tek tip askerlik kimsenin hakkını gasp etmez kimseye haksızlık yapmaz. Herkes eşitse eğer eşitlik uygulanmalıdır. Amma çok büyüttüler bu olayı.
 

arwen

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
191
Reaction score
1
vatan borcunun ne gibi bir ayrıcalığı olabilir ki ya aptal aptal konusuyorlar.Adam 4 sene okuyormuş bilmem ne diğer adamda ewinde 4 sene yatmıyor herhaLDE oda çalışıyor ve devlete katkıda bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst