İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tekil hit

A

Auth

Misafir
merhaba ben bu işlere yeni merak sardım web tasarımında oldukça geliştim fakat bilmediğim teknik şeyler var mesela tekil hit ne demek siteye giren kişi sayısıysa onu nasıl öğrenebilriz.. Herkes bişeyler yazmış bu arkadaşlar nasıl öğreniyo acaba sayaçlamı bunu öğrenmek istiyorum iyi günler..
 
C

CicekCicek.Com

Misafir
site altındaki toplistlerden ogreniyoruz genellikle yada webstatlardan mesela

trlist.gen.tr ye yada webservis.gen.tr uye uye oldugunda girişlerini gorebilirsin nerden gelmiş kaç kişi gelmiş ve ayrıntıları.

Tekil hit : 1ip adresinden 1defa sayar senin gercek kullanıcı sayındır.
Çoğul hit : Mesela cafede ön masadan biri sitene girer 1tekildir diğer makina da girer 2olmaz çoğul olur ve genellikle tekil hitin 2-3katı cogul hitin olur. Reklam verirken ve alırken de tekil hite bakılır.
 

Majestic

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ağustos 2004
Mesajlar
603
Reaction score
0
Konum
istanbuL..
Çoğul hitte eklemek istediğim birşey daha var arkın mesajına..

Eğer sayfaları geziyorsun bir sitede gezdiğin sayfalardada toplist kodu varsa o da çoğul olarak yazılır.. Farklı makinaya falan gerek yok Aynı Ip adresini yakalaması yeterli..

2. olarak çoğul hit 2 - 3 katı olacak diyede bir kural yoktur sayfanın içeriği tatmin ediyorsa ziyaretçiyi 10-15-20 katınada çıkabilir..

Arkadaşlık siteleri, resim siteleri, mp3 sitelerinin çoğul hitleri oldukça fazladır..
 
C

CicekCicek.Com

Misafir
eklendi icin tşk

ben sunu soyledim zaten "genellikle tekil hitin 2-3katı cogul hitin olur" genelleme yaptım yani benim sitelerin istatistiklerine bakaran yazdim. Ama çoğul hitin bir faydasını göremedim hala her neyse arkadasa umarim yardımcı olabildik.
 

Majestic

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ağustos 2004
Mesajlar
603
Reaction score
0
Konum
istanbuL..
Çoğul hitin faydasını şöyle anlıyabilirsin..

Tekile göre ne kadar çok katını yaparsan ziyaretçin o kadar kaliteli ve bilinçlidir.. Ne aradığını biliyordur ve sitende bulmuştur..
 

musalpay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
ne kadar çok içerik o kadar çok çoğul var demek.
ikincisi bu dünyada eşi benzeri olmayan toplistlerimizin çoğu tekil olarak ip numarasına bakmıyor. sadece session sayıyor.
kaldıki kendi serverının senin için vermiş olduğu stats sayfası sana daha yardımcı olacaktır.
önemli bir not:
toplist sitelerin ilk 100 sitesi içersinde bir çok site yalandır. özellikle bu siteye nasıl bu kadar çok kişi girer anlamıyorum diyorsanız. kesinlikle üç kağıt vardır. ana sayfada olmasa bile html kodlarına bakarsanız anlarsınız. en basiti iframe daha bir çok yöntem varda bizim cinler üçkağğıtcılardan geri kalmamak için ellerinden geleni yaparlar. söylemeyeyim.
hile yaparak kendinizi kandırmayın.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst