İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"Teknikfx Borsa ve Forex Hizmetleri" Günlük Analiz Haber ve Yorum

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Onsta Beklentiler

Altın onsta son günlerde dar bir bantta işlemler sürüyor.1570 seviyesindeki kısa vadeli desteğinden yeniden yükselişe başlayan altın onsta 1630-1640 aralığındaki direnç ise halen önemini koruyor. Dün ABD’de açıklanan mayıs ayı ÜFE verisinin %-1 olarak gelmesinin, Fed’in parasal genişleme yapması için elini güçlendirebileceği şeklindeki algılama altın onsa bir miktar destek vermiş gözüküyor. Bu bağlamda bugün ABD’de açıklanacak olan tüfe verisi de aynı şekilde sert bir gerilemeye işaret ederse altın onsta yükselişlerin devamı gelebilir. Ancak altın onsta nihai yönü gelecek hafta fed toplantısından çıkacak kararlar belirleyecektir. Bu yüzden Fed toplantısına kadar 1570-1640 aralığındaki hareketlerin devamını bekliyoruz.

Kaynak: www.teknikfx.com
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
İtalya Ekonomisinde Son Durum

İspanya’nın Avrupa birliğinden yardım alma kararının ardından gözler Avrupa’nın diğer sorunlu ülkesi İtalya’ya çevrilmiş durumda. İspanya'daki bankacılık sektöründeki problemlerin benzerinin İtalya ‘dada yaşanacağı korkusu piyasalarda tedirginlik yaratıyor. Her ne kadar İspanyol bankacılık sektörünün yapısı ile İtalyan bankacılık sektörünün yapısı birbirinden farklı olsa da, piyasalardaki güven problemi İtalyan bankacılık sektörünü de önümüzdeki dönemde zora sokabilir. İtalya’daki güven problemi özellikle tahvil faizlerini yükselterek İtalyan ekonomisini zora sokuyor. Zaten son zamanlarda İtalyan tahvil faizlerindeki yükseliş oldukça dikkat çekici. Özellikle İtalya’da bugün yapılan uzun vadeli borçlanma ihalelerinde ortaya çıkan faiz bize gösteriyor ki önlem alınmaz ise İtalya sürdürülemez.
Faizlerle önümüzdeki dönemlerde borçlanmak zorunda kalacak. Bugün yapılan ihalelerde 2020 vadeli tahvillerde faizlerin %6.13'e ulaşarak rekor kırması önümüzdeki sürecin İtalya için sancılı olacağını kanıtlar nitelikte.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/italya-ekonomisinde-son-durum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
USD/JPY Paritesinde Görünüm

USD/JPY paritesindeki satış baskısı sürüyor. Japonya Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar parite üzerindeki baskıyı arttırmış durumda.
Merkez bankası toplantısının ardından çıkan karara göre; faizler değiştirilmeyerek %0-0.1 aralığında bırakıldı. Ayrıca banka, global piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve herhangi bir olumsuzluk olması durumunda piyasalara müdahale edebileceklerini açıkladı. Fakat bankanın yeni bir varlık alım programı açıklamaması ve gerektiğinde müdahale edilir mesajı vermesi USD/JPY paritesi üzerinde baskı yarattı.
Teknik açıdan 78.80 seviyesindeki destek seviyesinin önemini koruduğu paritede bu seviyenin kırılması durumunda 78.30 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/usd-jpy-paritesinde-gorunum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde Yunanistan Dalgalanması

EUR/USD paritesi dün 1,2550 seviyesini destek yaptıktan sonra 1,2645 seviyesine kadar sert bir yükseliş yaşadı. Özellikle hafta sonunda yapılacak olan Yunanistan seçimleri öncesinde, seçimlerden Avrupa Birliği yanlısı partilerin galip çıkacağı beklentisinin arttığı gözlemleniyor. Dün özellikle Yunanistan’da seçim anketi yayınlamak yasak olmasına rağmen, son anketlerin sızdırılması ve bu anketlerin yeni demokrasi partisi ve Pasok hükümetini işaret etmesi piyasalardaki olumlu beklentileri destekledi denilebilir. Bu beklentinin etkisiyle, Yunanistan borsasında yaşanan sert yükselişler dikkat çekiciydi. Ancak seçimlerden Avrupa Birliği’nin kemer sıkma önlemlerine karşı olan Syriza partisinin galip gelme riskinin de olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bu yüzden bugün Amerikan seansında piyasalarda bir miktar tedirginlik olabilir.
EUR/USD paritesinde gün içi önemli destek 1,2550 iken, gün içi önemli direnç 1,2650 seviyesi olarak gözüküyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesinde-yunanistan-dalgalanmasi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Para Piyasaları Raporu

Piyasalarda yoğun haber akışının olacağı bir haftaya başlıyoruz.
Öncelikle hafta sonunda Yunanistan’da ve Fransa’da yapılan seçimlerden piyasa yanlısı sonuçların çıktığını belirtmek isteriz. Özellikle yunanistan'daki seçim sonuçları piyasaların moralini yükseltmiş durumda. Seçim sonuçlarına göre kurtarma paketi yanlısı yeni demokrasi partisi 1. olurken, Syriza 2. , Pasok ise 3. oldu. Mevcut sonuçlara göre Yunanistan'da yeni demokrasi ve Pasok'un koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.
Bugüne bakacak olursak piyasaların güne moralli başladığını gözlemliyoruz. Avrupa borsalarında %1.5 civarında artışlar var. Ancak piyasalardaki yükselişlere halen temkinli yaklaşılmalı çünkü haftanın gündemi oldukça yoğun olacak.
Bugün g-20 zirvesi ile başlayacak yoğunluk çarşamba günü fed toplantısı ile devam edecek.
Piyasalarda haftanın en önemli beklentisi ise fed toplantısı olacak. Çarşamba günü fed toplantısından çıkacak kararlar piyasaların önümüzdeki günlerdeki seyri üzerinde asıl belirleyici unsur olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/para-piyasalari-raporu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde Görünüm

Yunanistan’daki seçim sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gelmesinin ardından 1,2740 seviyesine kadar yükselen EUR/USD paritesinde, daha sonra ispanya ve İtalya’ya yönelik olumsuz beklentiler ile sert satışlar görüldü. Özellikle 2 ülkenin CDS'lerinin ve tahvil faizlerinin rekor seviyelere ulaşması dikkat çekici. Son durumda ispanya ve İtalya’nın tahvil faizlerindeki yükseliş devam ederse Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil piyasasına müdahale etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu arada bugün başlayacak olan g-20 zirvesinden, Avrupa ekonomisine dair yapılacak olan açıklamalar paritede volatilitenin artmasına neden olabilir. Paritede gün içerisinde 1,2580 seviyesi önemli destek konumunda iken 1,2750 seviyesi de önemli direnç seviyesi olarak görülüyor.

Kaynak: www.teknikfx.com
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
FED Toplantısı Öncesi EUR/USD Paritesinde Görünüm

Dün Yunanistan’daki seçim sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gelmesi ile 1,2740 seviyesine kadar yükselen EUR/USD paritesi daha sonra İspanya ve İtalya’ya yönelik endişeler ile sert bir gerileme yaşadı.
Özellikle ispanya tahvil faizlerinin 7 seviyesinin üzerine çıkması ve düşüş eğilimi göstermemesi piyasaların moralini bozdu. Ayrıca dün başlayan g-20 zirvesinden önemli kararların çıkmayacağı beklentisi de piyasalarda bir miktar olumsuz algılama yarattı.
Bugüne bakacak olursak haftanın en önemli gündem maddesi olan fed toplantısı öncesinde piyasalarda dalgalı bir seyir gözlemlenebilir. Çünkü fed toplantısında alınacak kararlar piyasaların nihai yönünün belirlenmesinde etkili olacaktır. Özellikle FED'in twist operasyonunu uzatıp uzatmayacağı ve yeni bir parasal genişleme yapıp yapmayacağı piyasalar için hayati öneme sahip konular olarak gözüküyor. Twist operasyonunun uzatılması piyasalarda kısmi olumluluk yaratabilecekken, yeni bir parasal genişlemeye gidilmesi ise piyasalarda rallilerin yaşanmasına neden olabilir. Ancak FED'den yeni bir adım atma kararı çıkmazsa global piyasalarda sert satışların yaşanması sürpriz olmayacaktır.
Tüm bu beklentiler ışığında bugün EUR/USD paritesinde 1,2550-1,2700 aralığında sert hareketler görülebilir. Yatırımcıların fed kararları öncesindeki kritik süreçte piyasalardaki sert dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/fed-toplantisi-oncesi-eur-usd-paritesi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
DOLAR/TL’de Görünüm

DOLAR/TL paritesinde FED toplantısı öncesinde 1.8000-1.8200 aralığındaki sıkışık seyir devam ediyor. Özellikle 1,8000 seviyesine yaklaşıldıkça alıcılar etkili olurken, 1,8200 seviyesine yaklaşıldığında ise satıcıların etkili olduğu gözlemleniyor. Merkez bankasının yüksek kur üzerine uyguladığı baskı neticesinde oluşan kararsızlığın paritedeki hareket bandını daralttığı söylenebilir. Ancak yarın FED toplantısından çıkacak kararlar ile birlikte bu sıkışık seyrin bitmesi beklenebilir. FED'in Haziran toplantısından çıkacak kararlar, doların önümüzdeki günlerdeki seyri açısından hayati öneme sahip gözüküyor.
DOLAR/TL paritesinde teknik açıdan 1,8000 desteğinin kırılması önümüzdeki günlerde 1,7500 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilecekken,1.8200 seviyesinin üzerine çıkılması ise 1.8700'nin hedeflenmesine neden olabilir.
Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-de-gorunum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
FED Toplantısı Öncesi
Teknikfx stratejisti Gökhan Yıldız yarın sonuçlanacak olan fed toplantısını değerlendirdi. Gökhan yıldız "yarın sonuçlanacak FOCM toplantısı doların kısa ve orta vadeli seyrini belirleyecektir".
Özellikle son dönemlerde Euro bölgesindeki krizin ABD ekonomisi üzerindeki etkilerini açıklanan verilerin olumsuzluğundan görüyoruz. Her ne kadar fed başkanı Bernanke henüz piyasalara bir müdahale sinyali vermese de bazı fed üyelerinin parasal genişleme yanlısı açıklamalarının olduğu unutulmamalı. Özellikle geçen hafta ABD’de açıklanan enflasyon rakamlarının piyasa beklentilerinin altında kalması FED'in piyasalara müdahale konusunda elini güçlendirecektir. Ancak bu noktada asıl önemli olan unsur FED'in nasıl bir müdahale yapacağı noktasıdır.
Eğer fed mevcut Operation Twist'i uzatırsa bunun piyasalara etkisi kesinlikle sınırlı olacaktır. Çünkü Operation Twist esasen bir swap işlemi. Yani uzun vadeli hazine kağıtlarını alıp, kısa vadeli hazine kağıtlarını satarak kısa ve uzun vadeli faizler arasındaki farkın kapatılması amaçlanıyor. Ancak zaten ABD’nin uzun vadeli tahvil faizleri tarihi dip seviyelere ulaşmışken yapılacak Operation Twist bence ABD ekonomisi üzerinde beklenen canlanmayı kesinlikle sağlamayacaktır.
Benim görüşüme göre piyasalara kısa ve uzun vadede moral verecek adım FED'in parasal genişleme yapmasından geçiyor. Özellikle işsizliği %8'in altına indiremeyen ve etkin büyüme sağlayamayan ABD ekonomisinin, mevcut düşük enflasyonist koşullarda parasal genişleme yapması gerekmektedir. Son dönemlerde petrol fiyatlarında yaşanan düşüşünde enflasyonist baskıyı bir miktar azaltacağı hesaba katılırsa, FED'in 3. Parasal genişleme kararı almasının bence tam zamanıdır.
3 parasal genişleme geçekleşirse dolarda çok sert satışlar görülerken, emtialar ve borsalarda ise yeni ralliler oluşacaktır. Ancak Operation Twist kararı çıkarsa bunun etkileri çok çok kısa vadeli olacaktır.

Kaynak: http://www.halkbank.com.tr/investment/investment.asp?type=3&date=20120619145028
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons ‘ta Son Durum

Altın Ons ’ta FED açıklaması öncesinde temkinli bir seyir gözlemleniyor.1610 seviyesindeki destek ile 1635 seviyesindeki direnç arasında hareketini sürdüren altın onsta bugün FED açıklamalarının ardından sert fiyat hareketleri görülebilir. Özellikle EUR/USD paritesiyle arasındaki korelasyonda bozulma olduğu gözlemlenen altın onsta, Avrupa’daki gelişmelerden çok FED beklentisi odaklı fiyatlama yapıldığı gözlemleniyor. Bu yüzden yatırımcıların özellikle bugün için altın onsta pozisyon alırken, FED kararlarının volatiliteyi arttırma riskini göze almaları gerekiyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-ta-son-durum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesi Analizi

EUR/USD paritesinde dün Avrupa ve Amerika kaynaklı haber akışının etkisinde bir gün yaşandı. Sabah saatlerinde Merkel’in Avrupa kurtarma fonunun tahvil alımlarında kullanılabileceği ile ilgili söylemleri paritede 1,2740 seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirdi. Aynı zamanda ispanya ve İtalya tahvil faizlerindeki sert düşüş paritedeki yükselişi destekledi. Akşam saatlerinde ise fed toplantısından çıkan kararlar paritede bir miktar satış baskısının oluşmasına neden oldu. FED‘in piyasa beklentilerine paralel olarak Operation Twist'i uzatma kararı alması ancak yeni bir parasal genişleme sinyalini şimdilik vermemiş olması paritede kar satışlarının görülmesine neden oldu.
Bugüne bakacak olursak Euro bölgesi PMI rakamı ve ispanya borçlanma ihaleleri paritenin yönü için önemli olacak. Verilerin olumlu olması durumunda EUR/USD paritesinde yeniden 1,2740 seviyesi test edilebilir. Aksi durumda ise 1,2600 seviyelerine geri çekilme normal olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesi-analiz
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
DOLAR/TL’de Görünüm

Moody's in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin ardından 1,7880 seviyesine kadar gerileyen DOLAR/TL’de, dün gece saatlerinde FED'den net bir parasal genişleme sinyali gelmemesinin ardından bir miktar yükseliş yaşandı. Bugüne bakacak olursak merkez bankası para politikası kurulu toplantısından çıkacak kararlar DOLAR/TL üzerinde etki yaratabilir. Para politikası kurulu toplantısından sürpriz bir faiz indirimi kararı çıkması durumunda DOLAR/TL yeniden 1,8000 seviyesi görülebilir. Ancak merkez bankasının TL'nin bir miktar değerinin altında olduğu yönündeki açıklamaları ve kur üzerinde oluşturduğu baskı önümüzdeki süreçte TL’deki değerlenmenin devamını getirebilir. Kısa vadeli bir düşüş trendi oluşumu içerisinde olduğu görülen DOLAR/TL’de 1,8000 seviyesinin altında hareketler sürerse önümüzdeki günlerde 1,7700 seviyesi hedeflenecektir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-de-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Fed Toplantısından Parasal Genişleme Çıkmadı

dün sonuçlanan fed toplantısından piyasaların beklentisi dahilinde Operation Twist'i uzatma kararı çıktı. Daha önceki analizlerimizde belirttiğimiz gibi Operation Twist'in uzatılması ancak piyasalarda sınırlı etki oluşturabilecek bir önlem. Piyasaların FED'den asıl istediği bir parasal genişleme sinyali idi. Ancak Bernanke'nin dün yaptığı konuşmada halen bu konuda FED'in net sinyal vermekten kaçınmaya devam ettiğini gördük. Piyasalarda bu yüzden bir miktar olumsuz fiyatlama yaşandı. Ancak Bernanke net parasal genişleme sinyali vermese de halen her olasılığın masada olduğu ve gerektiğinde uygulanacağını söyleyerek parasal genişlemeye kapılarıda kapamadı.
FED'in ayrıca dün yayınladığı PPK bildirisinde büyüme beklentilerini düşürürken, işsizlik beklentilerini ise yükselmesi önümüzdeki dönem için FED'in karamsar olduğunu gösteriyor.

Teknikfx Borsa ve Forex Danışmanlığı
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Global Piyasalarda Gelişmeler

Global piyasalarda haftaya satıcılı bir seyir ile başlandığı gözlemleniyor. Özellikle Euro bölgesi kaynaklı gelişmeler bu hafta piyasaların seyri açısından oldukça önemli olacak. Perşembe günü başlayacak olan ab liderler zirvesinden gelecek açıklamalar piyasalar için kritik öneme sahip. AB liderler zirvesinde öncesinde Almanya ve Fransa arasındaki mevcut uyumsuzluk piyasalarda bir miktar tedirginliğe neden oluyor. Bu yüzden zirvede 2 ülke arasındaki uyumsuzluk devam ederse ab bölgesi için önümüzdeki süreç daha zor geçecektir denilebilir. Ancak zirveden AB’nin uyum içerisinde hareket ettiğine yönelik kararlar çıkarsa piyasalarda yeniden olumluluk hakim olabilir.
Bugüne bakacak olursak özellikle ab bölgesinde İtalya ve Yunanistan tahvil faizlerindeki yükselişin devam etmesi dikkat çekiyor. Piyasalarındaki tedirginliğin, krizin etkisi altında olan ülkelerin borçlanma maliyetlerini arttırmaya devam ettiği görülüyor. Özellikle İtalya tahvil faizlerindeki yükseliş devam ederse, İtalya’nın da ispanya ve Yunanistan gibi ab yardımına ihtiyaç duyması kaçınılmaz olarak gözüküyor. Çünkü İtalya ekonomisinin daha fazla yüksek faizle borçlanmayı kaldırması olanaksız. Bu noktada ab liderler zirvesinden çıkacak kararların piyasalara güven verip vermesi krizdeki ülkeler için hayati öneme sahip olarak görülüyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/global-piyasalarda-gelismeler
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde Teknik Görünüm

EUR/USD paritesi AB liderler zirvesi öncesinde haftaya satıcılı bir seyir ile başladı. 1.2300 seviyesinden başlayan kısa vadeli yükseliş trendini aşağı yönlü kıran paritede 1,2500 seviyesinin altı test ediliyor. Ancak teknik göstergeleri incelediğimizde, fiyatlar ile göstergeler arasında uyumsuzluk olması dikkatimizi çekiyor. Bu durum önümüzdeki günlerde paritede 1,2600 seviyelerine kadar bir tepki hareketi oluşmasına neden olabilir. Paritede düşüşlerin devam etmesi durumunda ise 1,2440 ve 1,2380 seviyeleri önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Haftanın gündeminin oldukça yoğun olması sebebiyle yatırımcıların hafta boyunca sert fiyat hareketlerine karşı temkinli hareket etmelerini öneriyoruz


Teknikfx Borsa ve Forex Danışmanlığı
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Suriye Krizinin Türkiye Piyasalarına Etkisi

Suriye ile Türkiye arasında yaşanan uçak düşürme krizinin Türkiye piyasalarına etkisi, olayın diplomatik yollar ile çözüleceği beklentisi nedeniyle az olmuş gözüküyor. Özellikle cuma günü sert bir yükseliş yaşayan DOLAR/TL paritesinde bugün dengeli bir seyir var. Yurtdışında doların değer kazanmasına paralel hareketini sürdüren paritede, önümüzdeki günlerde Suriye ile olan kriz derinleşmez ise yeniden geri çekilmeler başlayabilir. Öte yandan İMKB’de de durum pek farklı değil. Yurtdışı borsalardaki satışlar paralelinde hareketini sürdüren İMKB’de Almanya DAX endeksindeki %2'ye varan geri çekilmeye rağmen, satışların sınırlı kaldığı gözlemleniyor. İMKB 100 endeksinde önümüzdeki günlerde 60.000 seviyesinin altında kapanışlar olmaz ise ilk aşamada 61.000 sonrasında da 62.000 seviyesi hedef olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/suriye-krizinin-turkiye-piyasalarina-etkisi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Global Para Piyasalarında Bugün

Piyasalarda AB liderler zirvesi öncesinde tedirgin hava sürüyor. Özellikle Almanya başbakanı Merkel’in ortak tahvil ile ilgili yaptığı sert muhalefet, piyasaların ab zirvesi ile ilgili olumsuz beklentileri fiyatlamasına neden oluyor. Ab zirvesinde Merkel ile diğer Avrupalı liderler arasında olabilecek bir anlaşmazlık Avrupa’da panik havasının yaşanmasına neden olabilir.
Diğer taraftan dün gece Moody's beklenildiği gibi 28 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü. İspanyol bankalarının notlarının indirilmesi önümüzdeki süreçte, bankalar üzerindeki baskıyı arttırabilir. Ayrıca bugün yapılacak ispanya borçlanma ihalelerinde ispanya ekonomisine olan güvenin azalması nedeniyle yeni rekorlar kırılabilir.
ABD tarafına baktığımızda ise dün açıklanan yeni ev satışları verisi beklentilerden bir miktar iyi gelmesine rağmen, Avrupa kaynaklı tedirginlik nedeniyle ABD borsalarında da satış baskısı sürdü.
Bu gelişmeler ışığında EUR/USD paritesinde yatay seyir sürüyor. Ab liderler zirvesi öncesinde yeniden satış baskısının etkili olmasını beklediğimiz paritede 1,2480 ve 1,2440 destekleri önemini koruyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/global-para-piyasalarinda-bugun
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
GBP/USD Paritesi Analizi

GBP/USD paritesi 1,5550-1,5760 aralığındaki seyrine devam ediyor. Avrupa bölgesindeki sorunların İngiltere ekonomisini olumsuz etkilemesi paritede yükselişleri sınırlandırıyor. Ayrıca İngiltere’den gelen ekonomik verilerin zayıf olması İngiltere merkez bankası üzerinde de baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bugün konuşan İngiltere merkez bankası başkanı King; para politikası kurulunun tüm üyelerinin gevşek para politikasından yana olduğunu vurguladı. King’in açık bir biçimde gelecek para politikası kurulu toplantısında yeni bir varlık alım programı kararı çıkacağının sinyalini verdiğini söyleyebiliriz. Zaten diğer Boe üyelerinin de benzer açıklamalar yaptığı görülüyor.
Önümüzdeki süreçte yeni varlık alım programının açıklanması beklentisi kısa vadede sterlin üzerinde baskı oluşturabilir. Ancak perşembe günü başlayacak Avrupa liderler zirvesinden çıkacak kararlarında sterlinin kısa vadeli seyri açısından önemli olacağı unutulmamalı. Son durumda GBP/USD paritesinde 1,5550 desteğini izlemeye devam ediyoruz

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/gbp-usd-paritesi-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Forex Piyasası Raporu

Piyasalar cuma günü sona erecek olan AB zirvesi öncesinde temkinli seyrini sürdürüyor. Zirveden önemli kararların çıkmayacağı beklentisi ise sürüyor. Bugün Merkel ve Hollande zirve öncesinde bir görüşme gerçekleştirecekler. Bilindiği gibi 2 lider arasındaki görüş farklılıkları sürüyor.
Bu arada dün kredi derecelendirme kuruluşu Egan-Jones Almanya’nın kredi notunu 1 basamak indirdi. Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarına nazaran küçük bir derecelendirme kuruluşu olan Egan-Jones'un not indirimi piyasalarda önemli bir hareket yaratmadı.
ABD tarafında ise konut sektörü ile ilgili olumlu veriler açıklanmaya devam ediyor. Konut sektöründeki canlanma ABD borsalarına moral vermiş gözüküyor.
Paritelere baktığımızda ise EUR/USD paritesinde 1.2450-1.2530 aralığındaki sıkışık seyir sürüyor. Paritede ab liderler zirvesi öncesinde bekle gör havası hakim.
GBP/USD paritesinde EUR/USD paritesine paralel temkinlilik görülüyor. Paritede 1,5550 desteği önemini koruyor.
Altın onsta ise 1585 seviyesinden gelen satış baskısı ile 1560-1570 aralığında dengelenme çabası devam ediyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/forex-piyasasi-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
USD/JPY raporu

USD/JPY paritesi dar bant içerisindeki hareketini sürdürüyor. Dün gün boyunca yükseliş eğilimi içerisinde olan parite 79.86 seviyesine kadar yükseldi. Yükselişte özellikle ABD’de açıklanan verilerin risk iştahını arttırmasının etkisi vardı.
Ancak gece saatlerinde açıklanan Japonya perakende satışlar verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması yeniden Japon yeninin değerlenmesine neden oldu. Özellikle Japon ekonomisinde tüketimin hızlandığına dair işaretler veren veri ile birlikte USD/JPY paritesinin 79.33 seviyesine kadar gerilediği gözlemlendi.
Bugüne bakacak olursak pariteyi, bugün başlayacak ab liderler zirvesinden gelecek açıklamalar etkileyebilir. Küresel risk iştahının durumunun USD/JPY paritesi üzerinde etkili olması nedeniyle paritede bir miktar hareketlilik gözlemlenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/usd-jpy-raporu
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst