İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"Teknikfx Borsa ve Forex Hizmetleri" Günlük Analiz Haber ve Yorum

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
AB Liderler Zirvesi Öncesi EUR/USD Paritesi

EUR/USD paritesinde bugün Avrupa seansının açılması ile birlikte sert satışlar görüldü. Özellikle uzun süredir önemli destek olarak vurguladığımız 1,2440 seviyesinin aşağısına gelinmesi satış baskısını arttırmış gözüküyor.
EUR/USD paritesinde sert satışları destekleyen açıklamalar sabah saatlerinde alman hükümetinden geldi. Alman hükümeti ab liderler zirvesinden önemli kararlar çıkmasının beklenmemesini ve mali birliğe giden yolda sorunların 1 günde çözülmesinin mümkün olmadığını açıkladı.
Bu açıklamaların hem Avrupa borsalarında hem de paritede sert satışlara neden olduğu gözlemleniyor. Eğer alman hükümetinin dediği gibi Avrupa liderler zirvesinden önemli kararlar çıkmaz ise EUR/USD paritesinde 1,2380 deki desteğin kırılması söz konusu olabilir. Yatırımcıların sert fiyat hareketlerine karşı hazırlıklı olmalarını öneriyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/ab-liderler-zirvesi-oncesi-eur-usd-paritesi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
DOLAR/TL'de Görünüm

DOLAR/TL paritesinde yukarı yönlü seyir devam ediyor. Geçen hafta Moody's in not arttırımının ardından 1.7875 seviyesine kadar gerileyen parite daha sonra yurtdışı piyasalarda doların değer kazanması ve yurtiçindeki Suriye krizinin etkisiyle 1.8250 seviyesine kadar yükseldi.
Teknik açıdan DOLAR/TL de 1,8250 seviyesinin üzerinde kapanışlar olursa 1.8400 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. Ancak 1,8250 altında kalındığı sürece hedef yeniden 1,8100 seviyesi olacaktır.
Ayrıca bugün başlayacak olan AB liderler zirvesinden çıkacak olan kararların parite üzerinde etkili olması beklenmelidir. Bu yüzden yatırımcıların özellikle yurtdışı kaynaklı yoğun haber akışından dolayı sert fiyat hareketlerine karşı hazırlı olmalarını öneriyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-ye-bakis
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde AB Liderler Zirvesi Coşkusu

Dün başlayan Avrupa liderler zirvesinden şimdilik piyasaları tatmin edecek sonuçların çıkmasıyla EUR/USD paritesinde sert bir yükseliş yaşandı. Özellikle sorunlu ülkelere yardım koşullarının gevşetilmesi, istihdam ve büyümeyi arttırıcı teşvik paketi konusunda anlaşılmasının piyasalara moral verdiği gözlemleniyor. Zirvede ab liderleri ekonomiyi desteklemek için 120 milyar Euro’luk acil teşvik paketi konusunda da anlaştılar.
Piyasalar daha önce zirveden önemli kararların çıkmayacağını fiyatladığı için alınan kararlar EUR/USD paritesinde 1,2600 seviyelerinin üzerine kadar bir yükselişi beraberinde getirdi. Paritenin bu seviyelerden sonraki yönünü liderler zirvesinden yapılacak yeni açıklamalar belirleyebilir. Özellikle İtalya ve İspanya’nın tahvil faizlerinin durumu konusunda atılabilecek adımlar önemli olacaktır.
Paritede teknik olarak 1,2620 seviyesinin üzerine çıkılırsa 1,2700 seviyesi hedef haline gelebilir. Olası gerilemelerde 1,2550 seviyesine dikkat edilmeli.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesinde-ab-liderler-zirvesi-coskusu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde Görünüm

EUR/USD paritesi geçen hafta Avrupa liderler zirvesi nedeniyle oldukça dalgalı bir seyir izledi. Zirve öncesindeki olumsuz beklentilerin aksine, zirveden piyasaları memnun edecek kararların çıkması EUR/USD paritesinde 1,2692 seviyesine kadar yükseliş yaşanmasına neden oldu.
Bugüne bakacak olursak EUR/USD paritesine bir miktar kar satışı görülüyor. Özellikle bugün Avrupa’da açıklanacak olan PMI rakamları paritenin gün içi izleyeceği yönü belirleyebilir. Paritede olası geri çekilmelerde 1.2580-1.2610 aralığının destek olarak çalışması beklenebilir. yükselişlerde ise 1.2700 seviyesi takip edilmeli.
Ayrıca bu haftanın piyasalar için oldukça önemli olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Perşembe günü ECB faiz kararı ve cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalarda volatiliteyi arttırabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/haftanin-basinda-eur-usd-paritesinde-gorunum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Yorumu

Altın ons geçen hafta Avrupa liderler zirvesinden çıkan kararların ardından gelen alımlar ile haftayı 1597 seviyesinden kapattı. Özellikle 1590 seviyesinin üzerinde gecelik kapanış yapılmış olması altında alımların devamına neden olabilir.
Önümüzdeki süreçte ECB ve BOE'ın tahvil alım programlarında artış beklentisi olması, ayrıca ECB'nin bu hafta yapacağı toplantıda faizleri indirme olasılığı bulunması altında yükselişleri destekleyebilecek unsurlar olarak gözüküyor.
Teknik olarak baktığımızda 1590 üzerinde gecelik kapanışlar sürdükçe hedefin altın onsta ilk aşamada 1600 sonrasında 1620 seviyesi olabileceği söylenebilir.1560-1580 aralığı ise önemli destek seviyeleri olarak görülüyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-raporu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
AUD/USD Paritesi Yorumu

AUD/USD paritesinde sakin seyir devam ediyor. Özellikle bugün açıklanan Avustralya Merkez Bankası faiz kararı parite üzerinde hareketliliğe neden olmadı. Bugün sabah saatlerinde açıklanan Avustralya Merkez Bankası faiz kararına göre, faizler %3,5 seviyesinde sabit tutuldu. Zaten piyasa beklentiside bu yönde bir karar çıkacağı yönünde idi. Avusturalya merkez bankası faiz kararının ardından yaptığı açıklamalarda; enflasyon konusunda beklentilerini koruduklarını, ticaret konusunda Avrupa’daki krize rağmen halen güçlü olduklarını, Çin’deki büyümeyi yakından takip ettiklerini ve muhtemelen Çin’de yavaş bir büyüme olacağını bildirdi.
Avusturalya merkez bankasının küresel ekonomideki gelişmelere göre adım atacağı ve şimdilik yeni bir faiz indiriminin düşünülmediği açıklamalardan anlaşılıyor.
Bu gelişmeler ışığında AUD/USD paritesinde 1,0200-1,0300 aralığındaki sıkışık seyir sürüyor. Özellikle cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından paritede sert hareketlerin olabileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/aud-usd-paritesi-yorumu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Avrupa Merkez Bankasının Olası Faiz İndirimi Euro’yu Nasıl Etkiler?

Teknikfx stratejisti Gökhan Yıldız: Avrupa merkez bankası faizleri indirirse Euro kısa vadede olumsuz etkilenmez.

Piyasalar perşembe günü Avrupa merkez bankasının gösterge faizleri 25 baz puan indirmesini fiyatlamaya devam ediyor. Özellikle geçen hafta ECB başkanı Mario Draghi'nin üzerimize düşeni yapacağız mesajı, faiz indirimi beklentilerini oldukça arttırdı. Euro bölgesinde kriz derinleşmişken ECB'nin faiz indirimi yaparak piyasalara moral vermesi özellikle borsalarda yükselişleri hızlandırabilir.

Peki olası faiz indiriminden Euro nasıl etkilenir?

Aslında faizlerin indirilmesi Euro’nun cazibesini azaltan bir unsur olarak görülse de, faiz indiriminin ilk aşamada piyasalarda risk iştahını arttırmasına bağlı olarak Euro’nun önemli değer kayıpları yaşaması beklenmemeli. Zaten şu anda piyasalarda 25 baz puanlık faiz indirimi fiyatlanırken, Euro’da sert satışların görülmemesi de bunu destekler nitelikte. Ancak orta ve uzun vadede Euro tutmanın getirisi azalacağı için, Euro ilerleyen dönemde baskı altında kalabilir.

Benim görüşüme göre Avrupa merkez bankasının faiz indirimi piyasaları psikolojik olarak rahatlatacak bir adım olacaktır. Bu rahatlama ispanya ve İtalya tahvil faizlerinde düşüşlerin devam etmesine de neden olacaktır. Yani faiz indiriminin asıl psikolojik etkisi önemli. Zaten şu aşamada Avrupa’da likidite sıkıntısı yok. Yani faiz indirimi ek likidite ihtiyacından kaynaklanmıyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/avrupa-merkez-bankasinin-olasi-faiz-indirimi-euroyu-nasil-etkiler
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Brent Petrol Analizi

Brent petrolde son 1 hafta içerisinde 101,55 seviyesine kadar çok sert bir yükseliş hareketi gözlemlendi. Bu hareketin yaşanmasında;
1.çin ve Avrupa’dan ekonomik canlanmayı teşvik edici adımların atılması beklentisi.
2.avrupa’dan faiz indirimi beklentileri.
3.iran'ın Hürmüz boğazını kapatacağı spekülasyonu etkili oldu.

Özellikle son zamanlarda Çin’den gelen verilerin oldukça kötü olması Çin’in ekonomideki yavaşlamaya karşı önlem almasına neden olabilir. Avrupa tarafında ise Mario Draghi'nin açıklamaları faiz indiriminin işareti olarak algılanıyor. İran'da ise bir grup milletvekilinin, Avrupa Birliği’nin ambargosunun ardından Hürmüz boğazının kapatılması için meclise yasa teklifi verme hazırlığı dikkat çekiyor.

Önümüzdeki süreçte bu gelişmelerin petrol fiyatlarında bir süre daha yukarı yönlü baskı yapması olası gözüküyor. Ancak Brent petrolde ilk aşamada yükselişlerin 102-103 bant aralığındaki dirence takılması beklenebilir. Bu aralıktaki direnç geçilemez ise brent petrolde yeniden 95.00 seviyesine kadar geri çekilme olabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/brent-petrol-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
DOLAR/TL raporu

DOLAR/TL’de yurtiçinde açıklanan verilerin olumlu olması neticesinde gerileme sürüyor. Özellikle büyüme rakamlarının olumlu olması ve enflasyonun beklentilerin altında kalması Türk lirasına olan talebi arttırıyor.
Önümüzdeki günlerde küresel piyasalarda önemli bir bozulma gözükmezse Türk lirasındaki değerlenme sürecinin kademeli olarak sürmesi beklenebilir.
Önümüzdeki günlerde açıklanacak;
1.avrupa merkez bankası faiz kararı
2.abd tarım dışı istihdam verisi
küresel piyasalardaki risk iştahı üzerinde direkt etkili olacağı için DOLAR/TL’de önemli hareketlerin yaşanmasına neden olabilir. Paritede 1,7880 seviyesinin kırılması kademeli olarak 1,7500 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilecekken, 1,8150 seviyesinin üzerine çıkılması 1,8300 seviyesine kadar yükselişi beraberinde getirebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-ye-raporu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Forex Piyasası Raporu

Global piyasaların önümüzdeki günlerdeki seyrini belirleyecek çok önemli kararların ve verilerin açıklanacağı kritik günlere girildi.
Bugün İngiltere merkez bankası faiz kararı, ECB faiz kararı ve ABD özel sektör istihdam verisi ile başlayacak yoğunluk yarın ABD tarım dışı istihdam verisi ile devam edecek.
Beklentilere gelince;
1.ingiltere merkez bankasının varlık alım programını genişletmesi bekleniyor. Tabi burada programın ne kadar genişletileceği sterlin için kritik öneme sahip.
2.avrupa merkez bankasının gösterge faizleri 25 baz puan indirerek %0.75 seviyesine çekmesi bekleniyor. Ayrıca Avrupa merkez bankasının Avrupa’daki kriz ile ilgili atacağı yeni adımlar olup olmayacağı önemli olacak.
3.abd özel sektör istihdam verisinde bir miktar düşüş bekleniyor. Yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdamın öncü göstergesi olması açısından önemli olacak.
4.abd tarım dışı istihdam verisinde küçük bir düzelme bekleniyor. Ancak bu düzelme gerçekleşmezse FED'in nasıl bir tutum takınacağı önemli olacak.

Yukarıdaki belirttiğimiz yoğun haber akışı paritelerde, emtialarda ve borsalarda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Bu yüzden yatırımcıların oldukça temkinli hareket etmelerini öneriyoruz.

EUR/USD paritesinde gün içerisinde 1,2475 desteği ile 1,2620 direnci takip edilecek. Olası faiz indirimi fiyatlandığı için 1,2475 desteği bugün çalışabilir.

Altın onsta ise 1600-1630 aralığındaki seyir bugünde sürebilir. Özellikle yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi altında aşağı veya yukarı yönlü kırılmaya neden olabilir. Bu yüzden veri iyi analiz edilmeli.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/forex-piyasasinda-onemli-gelismeler
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
ABD’de Tarım Dışı İstihdam Bekleniyor

Dün Avrupa, İngiltere ve Çin Merkez Bankası’nın attığı gevşetici adımların ardından piyasaların bugün gözü kulağı ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.
Tarım dışı istihdam verisi FED'in önümüzdeki süreçte atacağı olası adımlar konusunda önemli işaretler veren bir veri. Son aylarda ABD tarafında bozulan istihdam artışının bu ayda devam edip etmeyeceği bu yüzden çok önemli. Bu arada dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin oldukça olumlu olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ancak zaman zaman özel sektör istihdamının yanıltıcı olduğunu ve tarım dışı istihdamın özel sektör istihdamından farklı olabileceğini unutmamak gerekiyor.
Tarım dışı istihdam beklentilerine gelince piyasada 90000 kişilik bir artış ön görülüyor. Geçen ay ise istihdam artışının 69000 de kaldığını bu noktada hatırlatalım.

Peki, tarım dışı istihdam olumlu gelirse ne olur?
Bu durumda FED'in 3. Parasal genişlemeye gitmesi olasılığı azalır ve dolara ciddi talep olabilir. Tabi ki bu durumda emtialarda sert satışların görülmesi beklenebilir.

Tarım dışı istihdam olumsuz gelirse ne olur?

Tarım dışı istihdamın olumsuz gelmesi durumunda ABD ekonomisi ile ilgili kaygılar artabilir. Bu durumda FED'e yeni adımlar atması konusunda baskılar artacaktır. Piyasalarda bu durumda 3. Parasal genişleme fiyatlaması yapılabilir. Dolar değer kaybederken, emtialarda sert yükselişlerin olması beklenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/abd-de-tarim-disi-istihdam-bekleniyor
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
ABD Verileri Neyi İşaret Ediyor

Geçen hafta ABD’de açıklanan veriler genel olarak oldukça olumluydu. Her ne kadar cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin bir miktar altında +80.000 olarak açıklansa da, geçen ay açıklanan +69.000 rakamının üzerinde bir istihdam artışı yaşandığı görülüyor.
Piyasalar ABD verilerini FED'in önümüzdeki süreçte nasıl adımlar atacağını ön görmek açısından dikkatle takip ediyor. Özellikle tarım dışı istihdam rakamı bu verilerin belki de en önemlisiydi. Her ne kadar tarım dışı istihdam bir miktar hayal kırıklığı yaratsa da açıklanan verinin, çok büyük olumsuzluğa işaret etmemesi FED'in devreye girmesi beklentisini azaltıyor. Geçen ay Operation Twist'i uzatan FED'in mevcut koşullarda piyasaların beklediği parasal genişlemeyi kısa vadede yapması açıklanan veriler ışığında artık çok zor görülüyor.
Parasal genişleme olasılığının şimdilik azalması özellikle emtialarda sert satışlara neden olurken, dolarda hızlı bir değerlenme yaşandı. Önümüzdeki süreçte ABD seçimlerine kadar dolardaki değerlenmenin sürmesi beklenebilir. Ancak özellikle doların aşırı alım bölgesine ulaşmış olması bu hafta bir miktar dolarda düzeltme hareketi yaşanmasına neden olabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/abd-verileri-neyi-isaret-ediyor
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Analizi

Altın onsta uzun süredir devam eden sıkışık seyir devam ediyor.1560-1630 seviyeleri arasında hareketini sürdüren altın onsta, bu bandın dışına çıkılması durumunda sert fiyat hareketlerinin görülmesi beklenebilir.
Bu arada geçen hafta İngiltere, Avrupa ve Çin Merkez Bankaları’nın aldığı gevşetici para politikası kararlarının altında beklenen yükseliş dalgasını yaratamadığını ve maksimum 1624 seviyesinin test edildiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ayrıca açıklanan ABD verilerinin FED'in 3.parasal genişleme yapması beklentilerini azalttığı söylenebilir.
Teknik açıdan 1560 seviyesinin aşağı yönlü kırılması altın onsta 1520 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilecekken,1580 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda ise yeniden hedef ilk aşamada 1600 seviyesi olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesinde Son Durum

EUR/USD paritesinde geçen hafta yaşanan sert satışların ardından yatay bir seyir gözlemleniyor.1,2260 seviyesindeki desteğinin üzerinde tutunma çabasında olan paritede, dün ab maliye bakanları toplantısında alınan kararların etkisiyle küçük çaplı yükselişler gözlemlendi.
Ab maliye bakanları toplantısından çıkan en önemli karar;
sorunlu İspanyol bankalarına Euro bölgesi kurtarma fonundan temmuz ayı sonuna kadar 30 milyar Euro verilmesinin kararlaştırılması oldu. Ancak bu tutarın önümüzdeki süreçte İspanyol bankalarının yeniden sermayelendirilmesi için yeterli olmayacağı ve yeni kaynak aktarımlarının gerekeceğini düşünüyoruz.
Bu arada dün ECB başkanı Draghi'nin yaptığı açıklamalarda piyasalarca izlendi. Draghi yeni faiz indirimleri konusunda, şimdiden konuşamayacağını, ekonomik gidişata göre kararların alınacağını belirtti. Bizim görüşümüz ECB'nin temmuz ayında olduğu gibi piyasa baskısına dayanamayarak ağustos ayında da faiz indirimi yapmak zorunda kalacağı yönünde.
Bugüne baktığımızda ise ekonomik takvimin yoğunluğunun az olmasına bağlı olarak piyasalarda sakin bir seyir izlenebilir. EUR/USD paritesinde 1,2260 seviyesindeki destek üzerinde kalınmaya devam edilirse ilk olarak 1,2320 ve sonrasında 1,2350 seviyesinde kadar yükselişler gözlemlenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesinde-son-durum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
USD/JPY yorumu

Uzun süredir 79.10-80.20 bant aralığında hareketini sürdüren USD/JPY'de Japon yetkililerden gelen parasal genişlemeyi destekleyici açıklamalara rağmen sıkışık seyir devam ediyor.
Japonya ekonomisindeki resesyon korkularından dolayı Merkez Bankası’nın gelecek toplantısında yeni bir parasal genişleme programı açıklaması bekleniyor.
Fakat Japon merkez bankasının önceki parasal genişlemelerinin yende istenilen değer kaybını yaratmadığını da hatırlatmakta fayda görüyoruz. Yeninin değerli konumunu sürdürmesi ülkenin uluslararası rekabet gücünü ciddi oranda sekteye uğratıyor. Ancak küresel piyasalardaki endişeler sürdükçe yene olan talebin önümüzdeki süreçte azalmasının zor olduğu da bir gerçek.
Son durumda 79.10-80.20 bandının önemini koruduğu paritede bantın dışına çıkılması ile sert fiyat hareketleri görülebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/usd-jpy-yorumu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesi Yorumu

EUR/USD paritesi olumsuz haber akışının etkisiyle satış baskısı altında kalmaya devam ediyor. Ab maliye bakanları toplantısından ispanya bankalarına kaynak verilmesi kararının çıkmasının ardından 1.2300 seviyesinin üzerine çıkan paritede, daha sonra gelen olumsuz haberler neticesinde 1.2260 desteğinin altı test edildi.

Piyasalarda görünümü bozan olumsuz haberlere gelince;
1.Almanya Anayasa Mahkemesi’nin ESM'yi onaylamayabileceği ile ilgili endişeler
2.Çin'den gelen kötü ekonomik veriler
3.ABD'de açıklanmaya başlayan şirket bilançolarının beklentilerin altında kalması

yukarıda saymış olduğumuz olumsuz haberler özellikle dün ABD borsalarında sert satışlara neden oldu. Dolayısıyla piyasalarda görünümün bozulması EUR/USD'yide baskı altında tutmaya devam ediyor.
Bugüne baktığımızda günün en önemli beklentisi saat 21.00 de açıklanacak fed toplantı tutanakları olacak. FED’in haziran toplantısının ayrıntılarının açıklanacağı tutanaklarda, FED’in parasal genişleme ile ilgili toplantıda bir tartışma içerisine girip girmediği piyasalar için önemli bir gösterge olacak.
EUR/USD paritesinde fed tutanaklarının açıklanmasının ardından sert hareketler görülebileceğini düşünüyoruz. Paritede teknik olarak, 1,2240-1,2260 aralığındaki destek bölgesi kırılırsa 1,2180 seviyesi test edilecekken,1,2260 seviyesi üzerinde tutunulması durumunda ise yeniden 1.2340 seviyesi hedef olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesi-yorumu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Para Piyasaları Analizi

Dün açıklanan FED'in haziran ayı toplantı tutanaklarından piyasaların istediği açıklamalar çıkmadı. FED tutanaklarında, yeni bir parasal genişleme için daha fazla ekonomik yavaşlama görülmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca FED'in Çin ve Avrupa ekonomisindeki durumu yakından takip ettiği vurgulanıyor. Yani fed bir süre daha ekonomiyi izlemeye devam edecek, ancak ve ancak ekonomik görünüm daha da kötüleşirse piyasalara müdahale edecek.
Fed toplantı tutanaklarının açıklamasının ardından parasal genişlemenin şimdilik olmayacağının ortaya çıkması ile birlikte dolar bir miktar değer kazandı.
Bununla birlikte emtialarda ise satışlar gözlemlendi.
Piyasaların bir süre daha FED'den yeni hamlelerin şimdilik gelmeyeceğini fiyatlamaya devam edeceğini düşünüyoruz. Yani dolar önümüzdeki süreçte değer kazanmaya devam edebilir. Emtialar tarafında ise altın ve gümüşte sert satışlar olması beklenebilir. Altında özellikle 1560 seviyesinin kırılması ile birlikte 1545 seviyeleri hedeflenebilir.
Bugüne gelince piyasalarda takip edilecek önemli veriler;
Euro bölgesi sanayi üretimi, İtalya bono ihaleleri ve ABD istihdam talepleri olacak.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/para-piyasalari-analizi
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Global Piyasalarda Görünüm
Hafta sonunda Çin ekonomisinde atılacak adımlar konusunda Çin başbakanı Wen Jiabao'nun yaptığı açıklamalar oldukça önemliydi. Wen Jiabao yaptığı açıklamalarda; Çin ekonomisinin son durumundan memnun olmadıklarını ve hükümetin politikalarında ince ayarlara gideceğini söyledi. Çin başbakanı böylelikle yeni parasal gevşemelere yeşil ışık yakmış oldu.
Diğer taraftan fed üyelerinden ABD ekonomisi ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Atlanta fed başkanı Lockhart yaptığı açıklamada;
-ABD ekonomisinde toparlanmanın hızlanmaması durumunda FED'in yeni tahvil alım programı açıklayabileceğini vurguladı. Lockhart'ın bundan yaklaşık 2 ay önce yeni tahvil alım programına karşı olduğunu söylediğini hatırlatmak isteriz.
Avrupa tarafında ise ispanya ve İtalya tahvil faizleri izlenmeye devam ediyor. Bu haftada 2 sorunlu ülkenin faizlerinin seyri piyasalar için önemli olacak. Bu arada Almanya başbakanı Merkel'in daha fazla merkezi kontrol yapılması konusundaki tavrını yumuşatmaması Avrupa’da moralleri bozan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.
Bu gelişmeler ışığında EUR/USD paritesi 1.2160-1.2260 aralığındaki seyrini sürdürüyor. Paritede 1.2260 seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 1.2320 seviyesi hedef olacaktır.1.2260 seviyesinin üzerine çıkılamaz ise 1.2160 seviyesi tekrar denenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/global-piyasalarda-gorunum
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Küresel Piyasalarda Gelişmeler ve Beklentiler

Küresel piyasalarda dün ABD’den gelen perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalmasının fiyatlamalar üzerinde etkili olduğu bir gün yaşandı. Perakende satışlar verisinin hayal kırıklığı yaşatması, FED başkanı Bernanke'nin bugün yapacağı konuşmasında yeni parasal teşvikler konusuna daha ılımlı yaklaşacağı beklentisini yarattı.
Dün ayrıca İMF'nin küresel büyüme tahminlerini düşürmesi küresel piyasalarda morallerin bir miktar bozulmasına neden oldu.
Çin tarafında ise doğrudan yabancı yatırımlardaki %6.9'luk düşüş ,hükümetin daha gevşek para politikaları uygulaması beklentilerini destekleyecek bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.
Euro bölgesine baktığımızda değişen pek bir şey yok. Özellikle kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimleri sürüyor. Moody's dün İtalyan Bankaları’nın kredi notlarında 1-2 basamak arasında indirime gitti. Bugün Avrupa tarafında Almanya ZEW endeksi günün en önemli verisi olarak dikkat çekiyor.

Bu gelişmeler ışığında EUR/USD paritesinde dün belirttiğimiz önemli direnç seviyesi 1,2260 kırılarak 1,2320 seviyesine doğru bir hareket yaşandı. Ancak paritede net yönü bugün tsi 17.00 da FED başkanı Bernanke'nin yapacağı açıklamalar belirleyecektir. Bu yüzden yatırımcıların özellikle bugün temkinli hareket etmelerini öneriyoruz. Teknikfx piyasa merkezi platformumuz gün boyunca çok özel çalışmaları yatırımcılara sunmaya devam edecek.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/kuresel-piyasalarda-gelismeler-ve-beklentiler
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Yorumu

Altın onsta 1580-1600 aralığındaki işlemler sürüyor. Özellikle merkez bankalarının gevşek para politikalarına devam edeceği beklentisi altına olan talebi arttırıyor. Ancak yükselişlerin devamı için ABD tarafından gevşetici politika adımlarının atılmasının şart olduğunu düşünüyoruz.
Dün ABD’den gelen perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalması ile birlikte FED'den yeni parasal teşviklerin gelebileceği beklentisi altın onsta 1600 psikolojik direncinin test edilmesine neden oldu.
Bu bağlamda FED başkanı Bernanke'nin bugün tsi 17.00’da yapacağı konuşma altın fiyatları için kritik öneme sahip olacak. Bernanke'nin yeni bir parasal genişleme sinyali vermesi 1600 seviyesinin kırılmasına neden olabilecekken, bekle gör politikasının sürmesi durumunda ise 1580 seviyesinin kırılması beklenebilir.
Bu yüzden yatırımcıların altında bugün için sert dalgalanmalara hazırlıklı olmaları gerekiyor

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-onsa-bakis
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst