İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"Teknikfx Borsa ve Forex Hizmetleri" Günlük Analiz Haber ve Yorum

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesi Analizi

EUR/USD paritesinde İspanya ve Yunanistan kaynaklı endişelerin artması neticesinde 1.2160 seviyesindeki destek seviyesi kırıldı. Cuma günü ispanya tahvil faizlerinin rekor kırması ve Yunanistan tahvillerinin teminat olarak kabul edilmeyeceğinin açıklanmasının ardından global piyasalarda görünüm oldukça bozuldu. İspanya borsasındaki değer kaybının %6 seviyesine ulaşması dikkat çekiciydi.
Bugüne baktığımızda ise ekonomik takviminin yoğun olmadığını görüyoruz. Ancak ispanya ve Yunanistan’dan gelecek haberler yine önemli olacaktır. Bugün ayrıca Euro bölgesi tüketici güven endeksi verisi takip edilecek.
Bu gelişmeler ışığında EUR/USD paritesine baktığımızda 1.2160 seviyesinin kırılması paritede satışların ivmelenmesine neden oluyor. Parite bugün yeniden 1.2160 seviyesinin üzerine çıkamazsa 1.2080 seviyesindeki destek önemli olacaktır.1.2080'nin kırılması psikolojik destek seviyesi olan 1.2000'nin test edilmesine neden olabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-paritesi-analizi-23-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
İMKB 100 Endeksi Yorumu

İMKB 100 endeksinde Euro bölgesine yönelik endişeler nedeniyle satıcılı seyir devam ediyor. Özellikle ispanya ve Yunanistan ile ilgili beklentilerin oldukça olumsuz olmasının Avrupa borsalarına sert satış olarak yansıması İMKB’yi de etkiliyor.
Son durumda ispanya tahvil faizlerinin yeni rekorlar kırması ve Yunanistan’ın taahhütlerini karşılayamayacağı korkusunun tüm dünya piyasalarında panik havası estirdiği gözlemleniyor.
İMKB 100 endeksi son aylarda dünya piyasalarından olumlu ayrışmasına rağmen son satış dalgası karşısında daha fazla dirençli olamadı. Teknik olarak endekste 60500 seviyesi önemli destek konumunda ,ancak bu seviye kırılacak olursa 59800 seviyesinin test edilmesi beklenebilir. Olası tepki hareketlerinde ise 61500 seviyesi direnç olarak izlenmeli.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/imkb-100-endeksi-yorumu
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Analizi (24.07.2012)

altın onsta sıkışık seyir devam ediyor. Euro bölgesine yönelik endişelerin dolara değer kazandırması neticesinde dün 1563 seviyesine kadar geri çekilme yaşayan altın ons daha sonra Moody's in Almanya, Lüksemburg ve Hollanda’nın kredi notlarının görünümünü negatife çevirmesi ile güvenli liman olarak talep gördü ve kayıplarını telafi etti.
Bu arada Çin ekonomisindeki yavaşlamanın emtialara talebi azaltacağı beklentisi içerisinde olan piyasalara bugün sabah saatlerinde açıklanan Çin HSBC PMI imalat endeksi verisinin son 5 ayın zirvesine ulaşması da moral vermiş gözüküyor.
Bugüne baktığımızda altın onsu Avrupa’dan açıklanacak olan PMI verileri etkileyebilir. Ayrıca fed başkanı Bernanke'nin yapacağı açıklamalar dikkatle takip edilmeli.
Altın onsta bugün 1572 ilk destek seviyesi olacakken bu seviyenin kırılması 1563'ün denenmesine neden olabilir. Olası yükselişlerde ise 1587 seviyesi önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-analizi-24-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Dolar/TL Analizi

Dolar/TL Euro bölgesindeki karışıklıklar neticesinde risk iştahındaki azalmaya bağlı olarak yükselişini sürdürüyor. Haziran ayında 1.8750 seviyesinden başlayan düşüş trendini kıran paritede 1.8150'nin üzerinde hareketlilik devam ederse önümüzdeki günlerde 1.8400-1.8500 aralığına kadar yükselişler görülebilir.
Özellikle EUR/USD paritesinin hareketleri Dolar/TL'nin önümüzdeki günlerdeki yönünü belirleyebilir. EUE/USD paritesinde kritik destek bölgesi 1,1980-1,2000 aralığının test edilme olasılığının yüksek olması, Dolar/TL de yükselişlerin bir süre daha devamına neden olabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-analizi-24-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
USD/JPY Yorumu

USD/JPY paritesinde global görünümdeki bozulmaya bağlı olarak gerileme devam ediyor. Japon yenindeki değerlenme konusunda Japon yetkililerden gelen açıklamalar müdahalenin yakın olduğunu gösterse de piyasasının açıklamalara reaksiyon göstermediği görülüyor.bu arada Japon yenindeki değerlenme Japon borsasını da olumsuz etkiliyor ve ihracatçı şirketlerin senetlerinde sert düşüşler görülüyor.
Bugüne baktığımızda ise ABD vadeli endekslerinin Apple'ın beklentilerin altında kar açıklamasının etkisiyle ekside olması USD/JPY paritesini olumsuz etkilediği görülüyor. Paritede teknik açıdan 78.00 seviyesi önemli destek konumunda. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması ilk aşamada 77.50 seviyesinin test edilmesine neden olabilir. Ancak gerilemenin hızlanması durumunda Japon merkez bankasının pariteye müdahale edebileceği unutulmamalı.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/usd-jpy-yorumu-25-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
GBP/USD Analizi

GBP/USD paritesinde bugün İngiltere’de açıklanan 2. Çeyrek revize GSYIH verisinin %-0.7 daralmaya işaret etmesi satışların yaşanmasına neden oldu. İngiltere’de yaşanan resesyonun derinleşmekte olduğunu gösteren veri ile birlikte GBP/USD paritesi 1,5466 seviyesine kadar geriledi. Özellikle mevsimsel koşulların 2. Çeyrekte İngiltere’de büyüme üzerine baskı yaptığı söylenebilir. Hatırlanacak olursa geçen senede İngiltere ekonomisinde mevsimsel etkiler nedeniyle aynı durum yaşanmıştı.
Her ne kadar büyüme verisi kötü gelmiş olsa da gelecek hafta yapılacak olan fed toplantısı GBP/USD paritesinin asıl yönünü belirleyecek unsur olarak karşımıza çıkıyor. Fed toplantısında parasal genişlemenin konuşulacağı konusunda bazı fed üyelerinin yaptığı açıklamaları dikkat çekici buluyoruz. Fed toplantısından bir parasal genişleme sinyali çıkması durumunda doların değer kaybına uğrayacağı için GBP/USD paritesinde de yükselişlerin halen olabileceği unutulmamalı.
Teknik olarak 1,5450 üzerinde kalınmaya devam edilmesi durumunda GBP/USD paritesinde 1,5600 seviyesinin önümüzdeki günlerde test edilmesi beklenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/gbp-usd-yorumu-25-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Global Para Piyasalarında Görünüm

Global para piyasalarında olumsuz veri akışına rağmen fed beklentisi ile birlikte olumlu bir seyir gözlemleniyor.
Dünün önemli gelişmelerine baktığımızda ECB üyesi Nowotny'in Avrupa kurtarma fonuna bankacılık lisansı verilmesi konusunda görüşmeler olduğunu söylemesi Avrupa piyasalarını oldukça olumlu etkiledi. Nowotny’in açıklamalarının ardından ispanya ve İtalya tahvil faizlerinde kayda değer bir gerileme yaşandı.
ABD tarafına baktığımızda ise olumsuz verilerin açıklanmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. Dün açıklanan yeni konut satışları verisi de beklentilerin çok altında kaldı. Ancak olumsuz ekonomik veriler ,FED ‘in gelecek haftaki toplantısından parasal genişleme kararı çıkacağı beklentisini arttırdığı için piyasaları olumsuz etkilemiyor. Özellikle altın onsta bu beklentinin satın alınmaya başlandığı gözlemleniyor. Bu beklenti ile birlikte altın ons dün uzun bir aradan sonra 1600 seviyesinin üzerine çıktı.
Bugüne baktığımızda ise ABD’den gelecek dayanıklı tüketim malları siparişleri, işsizlik başvuruları ve bekleyen konut satışları verisi piyasaların seyri açısından oldukça önemli olacak.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/global-para-piyasalarinda-gorunum-26-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Paritesi Analizi

EUR/USD paritesinde ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından sert bir yükseliş hareketi gözlemleniyor.
Draghi yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;
1.ECB bankalar ile ulusal hükümetler arasındaki bağı koparmak istiyor.
2.AB geneline yayılacak bir mevduat sigortası oluşturulacak.
3.ulusal egemenliklerin ab düzeyinde paylaşılmasının zamanı gelecek.
4.krizden çıkmak için mali parçalanmışlık görünümü aşılmalı.
5.EURO bölgesinin açıkları ve borçları ABD’den daha az.
6.EURO bölgesi sanılandan daha güçlü.

Draghi'nin açıklamalarının ardından EUR/USD paritesi 1.2170 seviyesindeki direnç bölgesini geçerek 1.2690 seviyesinden başlayan son düşüş trendini yukarı yönlü kırdı. Paritede 1.2300 seviyesinin test edilmesi beklenebilir. Bu arada Yunanistan ile görüşmelerini sürdüren Troyka'nın 2012 yılı için Yunanistan’dan ek kesinti istememesi de piyasaları olumlu etkileyen diğer bir faktör.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/mario-draghinin-aciklamalari-26-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
DOLAR/TL Analizi

DOLAR/TL paritesinde dün ECB başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından global para piyasalarında oluşan olumlu havanın etkisiyle sert bir geri çekilme yaşandı. Draghi’nin Euro’yu korumak için ne gerekiyorsa yapılacağını açıklaması özellikle Avrupa piyasalarında büyük bir coşkuya neden oldu. Piyasalar özellikle merkez bankalarının yeni teşvikler açıklaması beklentisini satın almaya devam ediyor. Bu bağlamda Draghi'nin açıklamaları piyasa beklentilerini karşıladı diyebiliriz.
Gelecek hafta yapılacak olan fed toplantısından da benzer açıklamaların gelmesi durumunda para piyasalarındaki olumlu seyrin sürmesi beklenebilir.
DOLAR/TL bu olumlu beklentiler ile dün 1.8075 seviyesine kadar geriledi. Bugün ise 1.8160 seviyelerinden işlemlerin sürdüğünü görüyoruz. Ancak 1.8150 altında haftalık kapanış olması durumunda gerilemelerin gelecek haftada sürmesi beklenebilir. Paritenin gelecek hafta gözü kulağı fed toplantısından çıkacak kararlarda olacak.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/dolar-tl-analizi-27-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Raporu

Altın ons 1560-1630 bandındaki hareketini sürdürüyor. Geçen hafta ECB Başkanı Mario Draghi'nin EURO bölgesinin bütünlüğünün korunması için gereken herşeyin yapılacağını söylemesiyle EUR/USD paritesinde yaşanan yükselişin etkisiyle altın ons 1560-1630 bant aralığının tepe noktası 1630 seviyesini test etti. Ancak bu seviye şimdilik geçilemedi.
Altın onsta yükselişlerin devamı için yeni olumlu gelişmelerin yaşanması gerekiyor zira uzun süredir 1630 seviyesine yaklaşıldığında bu seviye piyasa oyuncuları tarafından satış fırsatı olarak kullanılıyor. Bu bağlamda bu hafta çarşamba günü sonuçlanacak olan fed toplantısı oldukça önemli olacak. Bazı fed üyelerinin toplantıda parasal genişleme konusunun tartışılacağını açıklaması, bu yönde olan beklentilerin artmasına neden oluyor. Ancak yine de temkinli hareket edilmesini öneriyoruz zira Fed ‘in haziran ve temmuz toplantılarından parasal genişleme kararı çıkmaması piyasalarda görünümü bozmuş ve altında satışlar görülmüştü.
Bugüne baktığımızda ise ekonomik takvimin yoğunluğunun az olmasına bağlı olarak altın onsta sıkışık bir seyrin görülmesi beklenebilir. Ancak yarından itibaren fed beklentisi ile birlikte altında dalgalı bir seyrin yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-raporu-30-07-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Analizi

EUR/USD paritesinde geçen hafta FED'in aldığı 3. Parasal genişleme kararının fiyatlaması sürüyor. Özellikle konut piyasasını harekete geçirmek isteyen fed mortgage tahvili alarak uzun vadeli varlıklarını önümüzdeki sürece arttırarak piyasalara destek olmayı amaçlıyor.
Bu durumda küresel piyasalarda artması beklenen dolar likiditesi nedeniyle dolar üzerindeki baskı bir süre daha devam edebilir. Avrupa tarafında ise ECB'nin aldığı tahvil alım kararının ardından, sorunlu ülkelerin tahvil faizlerindeki gerilemenin sürmesinin piyasaları olumlu etkilediği gözlemleniyor. Özellikle ispanya'nın borçlanma maliyetlerindeki düşüş piyasalara moral veriyor. Bu arada İspanya'dan gelen olumlu açıklamalarda dikkat çekici. İspanya ekonomi bakanı hafta sonunda güney Kıbrıs’ta yapılan Avrupa birliği maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada; İspanyol hükümetinin bütçe açığı hedefine bağlı olduğunu belirtti ve gerektiğinde ilave tedbirler alınacağını vurguladı.
Bu gelişmeler ışığında EUR/USD paritesinde haftalık kapanışın 1.3100 seviyesinin üzerinde olması ve kar satışlarının oldukça zayıf kalması önümüzdeki günlerde paritede 1.3200 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Olası kar satışlarında ise 1.3050-1.3100 aralığı önemli olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-analizi-17-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Analizi

Eur/usd paritesinde geçen hafta FED'in aldığı parasal genişleme kararının ardından yaşanan sert yükselişten sonra, bu hafta boyunca gelen olumsuz ekonomik verilerin etkisiyle kar satışları görüldü. Avrupa ekonomisinin resesyona girmesi endişesinin açıklanan verilerin ardından arttığı gözlemleniyor. Ayrıca İspanya'nın durumunun netleşmemesi de piyasalarda bir miktar tedirginlik yaratan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa merkez bankasının tahvil alımlarına başlama kararının ardından her ne kadar İspanya'nın borçlanma maliyetleri düşse de, İspanya ekonomisindeki yapısal sorunların kısa vadede çözülmesinin zor olduğu görülüyor.
ABD tarafında da Avrupa’dan farklı bir durum yok. Açıklanan ekonomik veriler piyasa beklentilerini karşılamadı. Piyasaların olumsuz ekonomik verilere tepkisinin ,alınan likidite arttırıcı önlemlerin etkisiyle oldukça sınırlı olduğu gözlemlendi.
Bugüne baktığımızda ise ekonomik takvimde önemli bir veri açıklaması bulunmuyor. Bu yüzden global para piyasalarında yatay bir seyir gözlemlenmesi beklenebilir.
EUR/USD paritesinde 1.2920-1.3050 aralığında dengelenme çabası olabilir. Bu aralığın dışına çıkılması durumunda ise yeniden sert fiyat hareketlerinin görülmesi beklenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-analizi-21-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Analizi

Altın onsta geçen hafta 1787 seviyesine kadar yükseliş görüldükten sonra kar satışlarının etkisi gözlemleniyor. merkez bankalarının gevşek para politikalarının etkisiyle önemli yükselişler kaydeden altında düzeltme hareketinin bitmesinin ardından yeniden yükselişlerin başlaması beklenebilir. haftanın gündemine baktığımızda EURO bölgesinde İspanya'nın yardım görüşmeleri , ABD tarafında ise yoğun veri akışı oldukça önemli olacaktır. Ayrıca ekonomideki yavaşlamaya karşı önlemler açıklaması beklenen Çin'den gelecek haberlerde dikkatli takip edilmeli. Teknik açıdan altın onsta 1752 seviyesindeki destek kırılmadığı sürece kar satışlarının sınırlı kalarak ,önümüzdeki günlerde 1800 seviyesinin test edilmesi beklenebilir. Ancak 1752 seviyesi kırılacak olursa kar satışları ivmelenerek öncelikle 1740 sonrasında 1725 seviyesine kadar geri çekilmeler yaşanabilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-analizi-24-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
EUR/USD Analizi

EUR/USD paritesi son günlerde EURO bölgesinden gelecek haberlere odaklanarak sıkışık bir seyir izliyor. Avrupalı liderlerin henüz bankacılık birliği, İspanya ve İtalya konusunda anlaşamamaları ve görüşmelerin muhtemelen uzayacak olması ,EUR/USD paritesinde sıkışma yaşanmasına neden oluyor. Oluşan belirsizlik ortamı nedeniyle paritenin önümüzdeki günlerde baskı altında kalması normal olacaktır. Ayrıca İspanya'daki duruma baktığımızda oldukça karışık olduğunu görüyoruz . İspanyol hükümeti halkın yaptığı eylemlerden dolayı, yardım alma konusunda oldukça kararsız gözüküyor. Hükümet öncelikle alacakları yardımın şartlarını görmek istiyor. Bu durumda kısa vadede İspanya'nın yardım alma konusunun netliğe kavuşması oldukça zor.
Bugünün gündemine baktığımızda ECB başkanı Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalar oldukça önemli olacak. ABD tarafında ise önemli bir veri akışı olmadığını görüyoruz. Bugün için EUR/USD paritesinde sıkışık seyrin devam etmesi normal olacaktır. Paritede 1.2850-1.2950 aralığında hareketlilik bekliyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/eur-usd-analizi-25-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
USD/JPY Yorumu

USD/JPY paritesinde global piyasalarda risk iştahının düşmesine bağlı olarak gerileme sürüyor. Geçen hafta Japonya merkez bankasının 10 trilyon yenlik ilave parasal genişlemeye gitmesinin ardından parite etkili olan yükseliş hareketi ancak 79.15 seviyesine kadar sürebildi. Şu sıralarda 77.50 desteğine yakın seyreden paritede, bir süre yatay seyrin görülmesi beklenebilir.
Bugün Asya piyasalarında merkez bankalarının aldığı parasal teşvik kararlarının yeterli olmayabileceği korkusuyla satıcılı bir seyir izlendi. Avrupa piyasalarının açılmasıyla satış baskısının Avrupa borsalarında da hissedilmesi beklenebilir. Ancak USD/JPY paritesinde aşırı satım bölgesine yaklaşıldığı için satışların 77.30-77.50 aralığında dengelenmesini bekliyoruz. Olası yükselişlerde ise 78.00-78.20 aralığındaki direnç önemli olacaktır.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/usd-jpy-yorumu-26-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Global Para Piyasaları Raporu

Dün global para piyasalarında oldukça sert fiyat hareketlerinin görüldüğü bir gün yaşandı. Özellikle Avrupa kaynaklı endişelerin ,Avrupa borsalarına sert satışlar getirmesi volatiliteyi oldukça arttırdı. Piyasalara hakim olan endişe ispanya ve Yunanistan’daki sorunların yeniden alevlenebileceği korkusuydu. Özellikle bu ülkelerdeki halkın yeni kemer sıkma önlemlerini kabul etmemesi ve hükümetlerini baskı altına alması piyasalarda moralleri oldukça bozdu. Ancak biz yine de mevcut ortamda piyasalardaki bol likidite nedeniyle yükselişlerin önümüzdeki günlerde yeniden başlamasını bekliyoruz.
Bugünün ekonomik verilerine baktığımızda İtalya'da yapılacak tahvil ihaleleri ile ABD'de açıklanacak olan büyüme ve dayanıklı mal siparişleri verileri oldukça önemli olacak.
Bu gelişmeler ışığında;
EUR/USD paritesinde 1.2830 seviyesinde yapılan kısa vadeli dibin ardından bugün tepki hareketi devam edebilir. Paritede 1.2830'un altına inilmedikçe 1.2950'nin hedeflenebileceğini düşünüyoruz.
Altın onsta ise dün gün içinde 1752 seviyesindeki desteğin kırılmasına bağlı olarak 1738 seviyesine kadar geri çekilme görüldü. Ancak daha sonra yeniden gelen talep ile birlikte 1752 seviyesinin üzerinde çıkılması oldukça olumlu oldu. Bugün özellikle 1552 seviyesinin üzerinde kalınmaya devam edilmesi durumunda yeniden öncelikle 1766'nın test edilmesi beklenebilir.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/global-para-piyasalari-raporu-27-09-2012
 

teknikfx

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Haziran 2012
Mesajlar
154
Reaction score
0
Altın Ons Analizi

Altın ons hafta boyunca oldukça dalgalı bir seyir izledi. Çarşamba günü 1752 seviyesindeki desteğin kırılmasına bağlı olarak 1736 seviyesine kadar geri çekilen altında , daha sonra tekrardan 1752 seviyesinin üzerine çıkılmasıyla ve olumlu haber akışının etkisiyle yeniden yükseliş eğilimi etkili oluyor.
Yükselişi tekrardan başlatan unsurlara baktığımızda;
1.olumsuz gelen Çin verilerinin ardından Çin'den beklenen teşvik adımları.
2.abd'den gelen olumsuz verilerin dolara olan talebi düşürmesi.
3.ispanya bütçesinin piyasaları tatmin etmesi.

Altın ons yukarıdaki faktörlerin etkisiyle bugün sabah saatlerinde 1780 seviyesinin üzerinden işlem görüyor. Bugün yukarıda ilk hedef geçen haftaki zirve seviye olan 1787 olacaktır.1787 seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 1795 hedeflenecektir. Olası kar satışlarında ise 1770-1775 aralığında dengelenme olabileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: http://www.teknikfx.com/yorum/altin-ons-analizi-28-09-2012
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst