İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Teknoloji Sitesi Açacaklara Birkaç Tavsiye :)

Ozkan

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2010
Mesajlar
2,131
Reaction score
27
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar; geçen ay teknoloji & yaşam üzerine site açtığım için birazcık tecrübem oldu.Bunları sizinle paylaşmak istedim.
  • Öncelikle Alan Adından Başlayalım:
    Alan adınız bana kalırsa size özgün olmalı.Yani ille de sitem teknoloji sitesi olucak içinde teknoloji kelimesi geçsin değil; isimleşebilecek birşey olmalı.Örneğin ben Sanalplanet dedim ve türünün tek örneği :)
  • Hosting :
    Web alanı en az 1 gb trafik en ez 10 gb olmalı bana kalırsa.Niye? : çünkü resimler ve flash içerikleri kendi sitenizde barındırmalısınız.Alandan ve trafikten önce Hızlı ve Güvenli Bir serverda sitenizi barındırmalısınız.Yani server'a zarar gelecek olursa ki illa 1-2 kez gelecektir; yedeğini alabileceğiniz bir hosting şirketi olmalıdır.Ek olarak; erişim sorunu kesinlikle olmaması gerekiyor.
  • Sitenizin İçeriği :
    Öncelikle belirteyim geleceği olan bir Teknoloji sitesi hayal ediyorsanız W.arez ve yasal olmayan içerikten kesinlikle uzak durun.Sitenizi çok fazla konuya bölmeyin.Yani teknoloji bilim yaşam fotoğrafçılık ideal olacaktır.Kısa mesajlar, yemek tarifleri videolar vs. çok gereksiz kalıcaktır ve sitenizi çöp site gibi gösterecektir.Aslında İçerik bakımından en önemli şey yazılarınızın özgün olmasıdır.Büyük teknoloji sitelerinden Kopyala/Yapıştır içeriğin hiçbir değeri yoktur.Zaten Bu Tarz siteler genelde Google Panda algoritmalarına takılacaktır.Bunların yerine Re-write dediğimiz okuyup anladığınızı tekrar yazma yolunu seçerseniz daha iyi olur.
  • Güncel Tutun :​
    Sitenizin güncel olması önemlidir.Sitenizi periyodik olarak güncelleyin.Konuları Wordpress'de anında yayınlamaktansa "Zamanlama" yaparak ertesi gün saat 08.00-14.00 arasında saat başı br konu olacak şekilde zamanlarsanız çok daha mantıklı olur.Yani kısacası Pazartesi 25 konu yazıp hafta içi bir daha blogu güncellememektense; 25 konuyu haftanın günlerine dağıtabilirsiniz.Ancak dikkat etmeniz gereken haber konularını dağıtmayın bu sefer bayat haber dağıtmış olursunuz.
  • Watermark'sız Resimler Kullanın​
    Sitenizde elbet resim içeriği fazlasıyla olacaktır.Ancak resimleri seçerken dikkatli olun.Örneğin üzerinde kocaman Sanalplanet.com yazan bir resim sitenizden ayrı duracaktır ve gelen kullanıcı için "alıntı" hissi uyandıracaktır.
  • Araştırmacı Olun :​
    Teknoloji dergilerini takip edin.Tek kaynağa bağlı kalmayın yani sadece ntvmsnbc.com a bağlı kalmayın.Tübitak'ın Bilim Teknik Dergisini alabilirsiniz :)
  • Hangi Sistem:​
    Bu konuda kesinlikle Wordpress diyeceğim.Gerek SEO bakımından gerek eklenti fazlalığında kesinlikle 1. tercihiniz olmalıdır.Alternatifleri Joomla ve DLE(DataLifeEngine).Joomla temaları gayet güzeldir ancak çok pahalı ve nadirdir.DLE temaları genelde ücretsizdir ancak içinde Shell çıkması muhtemeldir.Güvenlik anlamında DLE önermiyorum.
  • Sitenizin Teması :​
    Bu konuda birçok konuda yazdım ama burada da yazmam gerekiyor.Eğer ciddi bir teknoloji sitesi hazırlayacaksanız Niche (Niş-- Kişisel Blog Teması) Tema değil daha çok Magazin temalara yoğunlaşmalısınız.Diğer bloglarla aynı temayı kullanıp onlara özenmektense ( Bkz: SeoHocası Teması) farklı olmayı her zaman tercih edin.Magazin temaları konusunda önerim fiyatları yüksek de olsa WpZoom.com'un temaları olacaktır.Tabi magazin teknoloji haber teması olarak Kuaza Haber temasını da anlamayın lütfen.Scroll.com.tr benzeri temalar çok hoş duruyor bana kalırsa.
  • Seo :​
    Bu konuda binlerce makale bulabilirsiniz ancak birkaç küçük şey yazarak kısa tutacağım.Öncelikle Wordpress kullanıyorsanız All-In-One Seo ve Google XML Sitemaps eklentisini kesinlikle kurmalısınız.Bunun dışındaki Seo eklentileri çok da güvenli değildir.Sitenizi Google Webmaster Tools'a kaydedin ve SiteHaritanızı gönderin.Ayrıntı : Google XML Sitemaps eklentisinde site haritasına Etiket sayfalarını dahil et seçeneğini işaretlerseniz etiketleriniz de tek tek indexlenecektir ve haliyle indexiniz artacaktır.[Spam Etiketler Kesinlikle Girmeyin] Sitenizi açar açmaz Backlink'e yüklenmeyin.Google Pandasının etkisinde kalıp tamamen siteniz açılmadan SandBox'u boylarsınız.Bunun yerine Sabırlı olup organik indexlenmeyi tercih edin.
  • Alexa :​
    Bu konuda da seo'da olduğu gibi birçok makale vardır ancak ben yine küçük bir hatırlatma yapayım.Öncelikle sitenizi Alexa'ya tanıtın.[Alexa da sitenizi aratıp Get Details seçeneğine tıkladığınızda sağ üstte This site is unclaimed. Claim this Site seçeneğini görürsünüz.Claim yapın ve sitenizi tanısın:)] Sitenize Alexa Toolbar ile girin ve eğer aylık trafiğiniz fazla ise 2 günde bir host-tracker.com'dan sitenizi test etmenizi öneririm.[Yaklaşık 45 tekil hitiniz olacaktır yeni bir site için fazla bile] Eğer daha farklı şekilde tekil hit edinmek istiyorsanız Websyndic.com'u öneririm.Kredili sistem ile çalışmaktadır.Sitem Alexa'da yavaş yükseliyor diye benim yaptığım gibi heyecana kapılmayın 12 yıllık olup alexa'da 1 milyonda olan siteler var.Depresan'ın önerisi olan Yorum Gruplarına katılarak sitenize belli bir ziyaretçi sağlayabilirsiniz bu sayede alexa değerleriniz yükselecektir.
  • Mümkünse 1 Ay Sayaç Kullanmayın (veya Sabırlı olun)​
    evet arkadaşlar 1-2 ay boyunca sayaç kullanmanızı önermiyorum.Bazılarımız derler: sayaçtan edineceğin istatistiğe göre sitende konulara yönelmelisin diye.Evet doğru söylüyorlar ancak; yeni açtığınız sitenizde ilk 1-2 ay hitiniz çok düşük olacaktır.Bu da sizde heyecan oluşturacak ve her saat başı tekil hitlerinizi kontrol etme isteği uyandıracaktır.Tekil hitlerinizin çok yavaş ilerlediğini gördükçe sabrınız tükenecek; acaba boşuna mı yazıyorum ? demenize neden olacaktır.Bunun için 1 ay boyunca sayaç kullanmayın elinizden geleni yapın 1. ayın sonunda sayaç kodu ekleyebilirsiniz.Sayyac önerimdir ( Neden Analytics değil? çünkü sayyac'ın kullanımı kolay)
  • Reklam Alımı Birkaç Ay Yapmayın:​
    Aslında yazı gittikçe webmaster psikolojisine dönüşüyor ama ne yapalım olay böyle :) Evet arkadaşlar birkaç ay sitenizde reklam yayınlamanızı önermiyorum.Bunun aslında iki nedeni var.Eğer Adsense reklamı veya Adhood benzeri bir sitenin reklamını eklerseniz sitenizin yükselmesine kısmen de olsa zarar verecektir.Unutmayın; Google'e göre ne kadar az reklam o kadar kullanıcı açısından kolaylık demektir.Reklam almanızın diğer kötü yanına gelecek olursak; elden reklamlar sorun oluyor. Webmaster forumlarından ilk 1 tanesine ardından diğerine ardından hepsine reklam aldığınızı yazacaksınız ancak siteniz yeni olduğu için kimse size reklam vermez.Bunun yerine sitenizin konusuyla alakalı bir siteyle link değişimi yapabilirsiniz.Çok daha mantıklı olur.Ancak şuna da dikkat edin Çapraz link değişimiyle karşılıklı link değişimi farklı kavramlardır.
  • Sosyal Ağlar :​
    Sitenizi sosyal ağlarda yayınlamak bir yana Sosyal Ağlarda yabancı teknoloji sitelerini takip etmeye çalışın.Bunu'da Facebook'da değil Twitter'de yaparsanız daha ciddi sonuçlara ulaşabilirsiniz.Sitenizin Facebook'da sayfasını kurun ve RSSGraffiti uygulaması ile konuları otomatik olarak sayfanıza göndermeyi aktif edin.( Dikkat edin kişisel profilinize gitmesin :) ) Tabi sayfanızda ve profilinizde biraz resmi takılın "Beğen&Paylaş" tarzı ezik kavramlar kullanmayın.İçeriğinizi sosyal ağlarda paylaşmanızın seo açısındanda ciddi faydası olur.

Aklıma gelen bunlar .. Yanlışım varsa düzeltin :) Hatasız kul olmaz :hihi: Bunları niye yazdım ? aslında can sıkıntısı :) değil tabiki ; birbirinin aynısı hepsinde aynı içerik olan birsürü teknoloji sitesi türedi bende bişeyler yazmak istedim :) Bunların hepsini ben yaptımmı ? Kısmen :)
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
tüm sitelerimi kapatıp tek bir teknoloji sitesi ile yola devam edesim var, ama yetmiyor işte tek bir site, bekleyip görüceez
 

eticfth

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Kasım 2011
Mesajlar
2
Reaction score
0
Tavsiyelerin için teşekkür ediyorum.

bir e-ticaret çalışanı olarak çok işime yarayacak.
 

by_cezali

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ekim 2011
Mesajlar
99
Reaction score
0
özkan bey bende yeni açtım siteyi temayı felan özelleştirdim hiçbir bilgim olmamasına rağmen ancak bu kadar yapabildim bakarmısınız bu siteden adam olurmu imzamda yazılı olan site bana bir kaç tavsiyede bulunursanız sevinirim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst