İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

TELEFONLA SATIN ALMA İŞLEMİ - BİLEN VAR MI?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
kısaca şöyle izah edebilirim :

sitede üyelik satışı veya görüşme süresi vs olacak. bu ödemeler Cep telefonu ile tahsil edilecek ( türkiyede bu sistem yok biliyorum. Yurt dışındaki sistemleri soruyorum. var olduğunu biliyorum . kullanan bilen varsa bilgi almak istedim )

mesela bir numara belirlenecek. o numarayı arayınca, yada sms atılınca bir pin kodu veya şifre gelecek cep telefonuna. o pin kodu - şifre sitede yazılınca üyelik yada her ne işlem yapılacaksa aktif olacak anında.
bu üyelik ücreti yada her ne işlem olacaksa üyenin cep telefonunda tahsil edilecek.

karışık anlatmadım dimi:)

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Türkiyede de öyle bir sistem yapabilirsin sanırım, belirlediğin miktar abonenin kontöründen düşer veya faturasına yansır, bunun için operatörlerle görüşmen en sağlıklısı sanırım.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
evet böyle bir sistem var ringofon vb mantıkta bu şekilde çalışıyor zaten. Ama çok pahalıya patlar min. 5000 usd

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
evet bu konuyu daha önce Ejder arkadaşımızda dile getirdi ama o çok pahalı bir sistem. şu an için onu hayata geçirmek zor
o yüzden uluslararası bir firmanın sistemini kullanmak daha iyi belli bir komisyon karşılığı.
paypal - ibill tarzı yani
bir iki yer buldum ama tam kavrayamadım çalışma sistemlerini

mesela şu site var : www.daopay.com
ama anlamadım tam olarak

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
evet böyle bir sistem var ringofon vb mantıkta bu şekilde çalışıyor zaten. Ama çok pahalıya patlar min. 5000 usd

5 bin mi? 5 bin ise hemen kuralım
kimle irtibat kurmak lazım?
ben 50 bin 100 bin dolarlar döndüğünü duydum. o yüzden pahalı değil
5 bine kuracak varsa hemen özel mesaj atsın:)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
5 bin mi? 5 bin ise hemen kuralım
kimle irtibat kurmak lazım?
ben 50 bin 100 bin dolarlar döndüğünü duydum. o yüzden pahalı değil
5 bine kuracak varsa hemen özel mesaj atsın:)

O gibi insanları burda bulman çok zordur. Sana en güzel yanıtı ya maslak yada tepebaşı turkcell verebilir. Yada büyük bir turkcell kurumsal bayiye gidip yüz yüze görüşeceksin. 5 Bin dolar elbette ilk kurulum ıvır zıvır işlemleri ve her ay ne kadar işlem gerçekleştirilmiş ise onun üzerinden bir para ödüyorsun. Benim bildiklerim bu kadar.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hımm saol Sarget
Ejder arkadaşa pm attım. en alakadar olan oydu bu sms işlemleri ile
bakalım nasıl yönlendirecek bizi. ona göre bir aksiyon yapalım. bu işi inceleyecegiz

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ringofonun bu paypal tarzı bir yapılanması olduğu haberleri gelmişti, siz üye olup kodu alıp istediğiniz miktarı tahsil ettirebilecektiniz, ama galiba durdurulmuş :)

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
evet bu konuyu daha önce Ejder arkadaşımızda dile getirdi ama o çok pahalı bir sistem. şu an için onu hayata geçirmek zor
o yüzden uluslararası bir firmanın sistemini kullanmak daha iyi belli bir komisyon karşılığı.
paypal - ibill tarzı yani
bir iki yer buldum ama tam kavrayamadım çalışma sistemlerini

mesela şu site var : www.daopay.com
ama anlamadım tam olarak

https://daopay.com/svc/pay.svc?country=TR&tidkey=43554&subkey=01

Misal olarak bu,

Eğer arada askerlik olmasaydı tutturulacak projeler olabilirdi :S

S

SYMPHONIC

Misafir
@favorites ; olayı öğrendikten sonra ayrıntılarıyla yazarmısın burada aynı şekilde bizim de bir proje war :)

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
olayı araştırdım ve araştırma sonucunu yazıyorum size :

4 haneli sms servis numarası almanız lazım : 30.000 $
ve her işlemden %43 ü devlete, %27 si operatöre kalıyor
sana kalan sadece : 30

:D

beni sarmadı bu sms olayı. en iyisi aynı servisi yurtdışından almak.
30.000 dolar verilir verilmesine ama kesilen vergiler inanılmaz kabus..

S

SYMPHONIC

Misafir
43% devlete ? l .. ben min 50bin$ lık yatırım yapacam.. sermayeyi bile çıkarmadan karımın 70% ini devlete , operatöre verecem.. Bide diyorlar yerli yatırım az. oldu olacak işe konulan parayi da alsin devlet günlük 10ytl harçlık versin :)

favorites konu hakkında gelişmeleri bu başlık altında iletirsen sevinirim..

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bundan sonra " gelişme mi "kaldı üstad :D
konu " gelişemeden " kapandı benim açımdan :D

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
birde benzinin vergi oranına fazla derler :p

gerçi benzinin eline hiç bişi su dökemez

motorin piyasa satış fiyatı 2,30 ytl

istasyona giriş vergisiz fiyat 75 kuruş :eek:

------------

MAkara bi yana gerçekten bu tip özel yatırımlardaki vergi oranları bir hayli fazla, devlet uyanık davranıyor böyle yatırımı kolay kolay kimse yapmaz yapan adamda para babasıdır eeee bizde gariban babasıyız diyerekten soyuyo işte :)

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sonrada " kayıt dışı" bilmem ne diye ağlıyorlar
kardeşim böyle zorlaştırırsan seçenekleri, kayıt dışı olmasına engel olamazsınki
hem 30 bin dolar verecegim hem kazancımın %70 ini
ne anlamadım ben bu ticaretten

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiyede şuan için telefon aracılığıyla bu tür ödeme almak zararına iş yapmak anlamına geliyor malesef, vergiler çok yüksek.
Mynet oyun bölümünde kullanıyor mobil ödeme seçeneğini ama vergilerden dolayı o bile not düşmüş "cep yerine kredi kartı ile ödeme yapmanız sizin için daha avantajlı olacaktır" şeklinde.

ibryas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Büyük Kaybımız Bu işte

Arkadaşlar konu nerden nereye geldi ama bi örnek vermek istiyorum. Markasını hatırlayamadığım bir firma ( sanırım KIA olabilir ) Türkiyeye fabrika açacaktı geçen senelerde. Fabrika demekte o bölgedeki işsizliğe çare demek istihdam demek. Bizim büyüklerimiz sözde ayrım yapmamak adına adamlardan işci SSK pirimlerinde % 1 gibi komik bir indirim yapmış ve hiç kolaylık sağlamamıştı (arazi teymini ulaşım vergi vb. ) ... Bu firmada yine adını hatırlayamadığım bir ülkede açtı fabrikayı ve araziyi devlet ücretsiz kiralamış vergilerdede müthiş indirimler yapmış, amaç halkına istihdam sağlamak. Siz Karar verin Bu ülke bu kafayla nereye gider.... :(

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5