İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

TELEKOM ADSL vs. CABLE

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar,

2.5 senedir 128k kablonet kullanıyorum. 36 YTL ödüyorum. Sizce 49 YTL ödeyip 256K ADSL e geçmeli miyim ?

Bunu sormamdaki amaç; herkes adsl kullanmaya başladı ve herkes adsl bağlantısında az çok sorunlar yaşıyor. 128K kablo ile gayet iyiyim. Böyle mi kalayım yoksa 256k ya zıplyayım mı karar veremedim. Kablo kullanıcıları azaldığı için kabloda da bir rahatlama var.

K

komikus

Misafir
Ben olsam zıplamam :) Çünkü şimdi modem alacaksın. Zaten bir sürü var. Bence 128 k bağlantı iyiyse devam et.

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
256 adsl'e geçebiliyor musun? kalktı sanırım o tarife..yanlışım varsa düzeltin..

UguG

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İlk önce kaldırdık dediler ama saçmaladıklarını anlayıp geri açtılar o tarifeyi... Valla bilmiyorum ama 256 adsl bayağı iyi.. Kablodan farkı olduğunu sanmıyorum 10 ytl daha ekleyip 256 ya geç bence... Güncel sistemler her zaman iyidir ;)

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öğrenci tarifesiyle 110 YTL kadar kara geçeceğim. böylece modem masrafı da çıkmış olur. yalnız kararsızım çünkü benim evimdeki kablodan ailemin evindeki adslden daha memnunum. eskiden sorunlar oluyordu fakat adsl kullananlar arttıkça sorun kalmadı.

C

cappytoi

Misafir
uslanmaz' Alıntı:
öğrenci tarifesiyle 110 YTL kadar kara geçeceğim. böylece modem masrafı da çıkmış olur. yalnız kararsızım çünkü benim evimdeki kablodan ailemin evindeki adslden daha memnunum. eskiden sorunlar oluyordu fakat adsl kullananlar arttıkça sorun kalmadı.
sınırsıza geçeceksen geçme ama limitliye geçeceksen olabilir. çünkü adsl kendi ağzıyla diyor limitsizleri suistimal ediyoruz die. ayrıca kablo modemde elinde patlıyor yanlış hatırlamıyorsam.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben neden 51 oduyorum. 36 telekomun kestigi fatura var + 15 destek bedeli olarak Kablonet Besiktas sirketinin kestigi ucret var. :) Hatta baktim da 43 + 15 mis.

D

discoface

Misafir
ben 256k ların hepsi 512k oldu diye biliyorum. mesela benım baglantım 512k oldu.
birde öğrenci tarifesinin bittiğini biliyorum.
Yanılıyor muyum?

e-net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Öğrenci tarifesine kayıt 15 Kasımda sona erecek..

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
discoface ,

sınırlılar 512 yapıldı fakat sınırsız 256lar hala 256. öğrenci tarifesi de e-net in dediği gibi.

Angelo ,
senin hesabı anlamadım :) 256K kablonetin mi var ? ben 128K için 36 YTL ve kablo tv için de 7 ytl toplam 43 YTL ödüyorum bir faturayla.

sanırım kabloda kalacam.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
256k sınırsız kullananlar tarifeleri aynen devam ediyor hızlarında bir artış yok.
1 kasım tarihinden itibaren yeni aboneler 245k sınırsız alamayacaklar böyle bir tarife artık yok.ya kotalı alacaklar yada 81milyon verip en düşük sınırsız tarife olan 512k sınırsız alabiliyorlar.
ADSL kullananların %90'ı kotalı kullanıyormuş.sınırsız kullanıcı yüzdesi az oldugundan pek bir iyileştirmeye gidilmeyecekmiş

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.