İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Telekom Banlı siteler kalktı sanırım :)

komsunet

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
403
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar


mu-yapmıdır nedir onun banladığı sitelerden birisi komsump3.com 'du 1 aydır banlı olan site bugun açıldı. bazı bildiğim banlı siteler baktım açılmamış.. :confused:
 

komsunet

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
403
Reaction score
0
Benim düşüncem neden acıldığından dolayı çünkü komsump3.com sedo'da bulunurken banlandı. Düşüncem mahkemeye cıkartılan sitem mahkeme red edildiğinden olabilir diye düşünüyorum. cunku sedo da mp3 inidrme diye birşey yok ve mp3 siteleri reklamları var sadece.. bu sebebden dolayı olabilirmi ?
 
B

BEBEX

Misafir
aslında şöle bir olayda var gökhan mp3 barındırmak değil onlara linki olanlar bile kaldırmazsa banlanacaktı ve webservis.gen.tr bile bir anda mp3 linklerini kaldırdı..
 

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
BEBEX' Alıntı:
aslında şöle bir olayda var gökhan mp3 barındırmak değil onlara linki olanlar bile kaldırmazsa banlanacaktı ve webservis.gen.tr bile bir anda mp3 linklerini kaldırdı..

belki biri webservise böyle bir uyarı mailini bilinçli olarak yolladı.listedeki mp3 sitelerini attırmak için.dijital imza olmadıkça herkez istedigi adresten istedigi kişiye mail yollaması oldukça kolay zaten.
Mp3 sitelerine link veren siteleri banlamak demek yüzbinlerce sitenin banlanması demek.En baştada google.com yahoo.com arama.com netbul.com arabul.com un banlanması gerek millet mp3 sitelerine buradan ulaşıyor.Eger ki yılanın başı ezilmek isteniyorsa bu siteler banlanmalıydı ama bu da mümkün degil.mp3 sitelerine link veren sadece sayfa.com degildi.bence sayfa.com yanlışlıkla banlandı ve şu an sorunsuz şekilde açılıyor.mp3 sitesi banlanan arkadaşım vardı adam hırs yaptı 1 sitemi kapattılar 3 site açacam dedi ve açtı :D
 

komsunet

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
403
Reaction score
0
Ben bişe daha keşfettim arkadaşlar benim domainler isim vermiyim örnek : register.com dan alınmış bir domain 3,4 güne kadar sonra taşıdık komsuregister.com a ve taşıdıktan sonra açıldı bundan dolayı olabilirmi ? Demek istediğim.. domain register ettiğimiz yerlere mu-yap ın emrine göre türkiye girişleri kapanılıor olabilirmi ? yani akla herşey geliyor soru işareti cok :)
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
dns lerde cözülme oluyor belrli süreden sonra ip degişikliğinden sonra site hizmete devam ama dava kararı olan siteyi ttnet kapatmakla yükümlü tekrar farkedince tekrar banalr aktif olur bilginize..

hemen sevinmeyin.. davalar geri cekilmedikten veya dava düşmedikten sonra domainler acılmaz. işte ttnet dns leri ancak 3-4 ay etkiliyor yeneiden blok atması gerekiyor yanai süresiz bloac olmuyor.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
Mahkeme sizin sitenizin durdurulması için karar ver medi. Müyap'ın talebi ile mp3 paylaşımı yapan sitelere erişimmin durdurulması için tedbir kararı verdi. Bu karar ilşe telekom, mp3 paylaşımı yapan sitelere erişimi dondurdu. Mp3 lerin kaldırıldığına ilişkin bir dilekçe ile telekom ve müyapa başvurursanız siteniz açılacaktır. Hangi mahkemede dava açıldığı ve dosya numarası onlarda mevcuttur

Dostum bu yazın gercekten dogru ama olay şu mu-yap actırma niyaetinde degil daha önce yapan yeneiden yapr niyetinden ve hiti yüksek mp3 sitelerini veya mp3 linkelri olana hiti yüksek siteleri kapatmak..

İşte mu-yap ile görüşüldüğünde sitemizde hiç bir mp3 ve linki mevcut degildir5 kontrol edebilrisiniz sitemizin geri acılmasını istiyoruz dediğimizde adamalrın cevabı suu

Üzgünüm bu kararları ben karar veremem kurul toplanıyor ve kurul karar veriyor malüm biz dernek oldugu ve masrafalrının agır oldugunu davanın geri cekilmesi bize cok maddi zora sokacagını söylüyor ..


resmen adamlar acmıcaz kardeşim sen bizim pazarmızı engelliyorsun demek istiyorlar resmen mahkemeye bile başvursan sonuş olumsuz cıkacagı kesin. ama içimden diyor inat et dava ac kanıt iste kapatma nedeni + gönderdikelri mail ile ama işte zaman yokki.
 

komsunet

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
403
Reaction score
0
Mahkeme sizin sitenizin durdurulması için karar ver medi. Müyap'ın talebi ile mp3 paylaşımı yapan sitelere erişimmin durdurulması için tedbir kararı verdi. Bu karar ilşe telekom, mp3 paylaşımı yapan sitelere erişimi dondurdu. Mp3 lerin kaldırıldığına ilişkin bir dilekçe ile telekom ve müyapa başvurursanız siteniz açılacaktır. Hangi mahkemede dava açıldığı ve dosya numarası onlarda mevcuttur kaynak : hukuki.net

yukarıda belirtildiği gibi sanalkeyif.com ve diğer siteler için gün doğdu diye düşünüyorum bu arkadaşlar yani mp3 uzantılı olmayan domainler için zaman kaybetmeden dilekçenizi yazınız bence mp3 uzantılı domainler için diyeceğim ama bunları kabul etmeyebilir diye düşünüyorum.. Herkez için en hayırlısı olsun..

hukuki arkadaşım bilgilerin için teşekkür ederim.
 

hukuki

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Eylül 2003
Mesajlar
109
Reaction score
3
BU konudan mağdur olanlar; Şu mahkeme no'larını öğrenip bir gidip inceleseniz. Nedir ne değildir daha iyi anlayacağız.
Mü-yap kimdir? Yetkisi var mıdır? Talebi nedir? Dava açtıysa kime açmıştır? Mahkemenin bir tedbir kararı var mıdır?
Bunu mü-yap tan öğrenmenizi rica ediyorum. Yoksa tahminden ileri gidemiyoruz.
saygılar.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
Yetkileri : MÜ-YAP, Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği, fonogram yapımcılarının bir araya gelerek oluşturduğu, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' nun 42. maddesi gereğince kurulmuş olan bir meslek birliğidir. Sektörümüzün ileri gelen kuruluşlarının önderliğinde sürdürülen çalışmalar sonucunda, 02.02.2000 tarihinde Kültür Bakanlığı'na müracaat etmiş; 03.08.2000 tarihinde Kültür Bakanlığı'nın makam onayı ile tüzel kişilik kazanmıştır.

Bakanlar Kurulunun 22/11/2001 gün ve 2001/3329 sayılı kararı ile de, IFPI, Uluslararası Fonogram Endüstrisi Birliği'nin Türkiye Milli Grubu olarak tescil edilmiştir.

MÜ-YAP'a üye 72 tüzel kişilik sahibi şirket bulunmakta ve bunlar üretim bakımından Türkiye Müzik Endüstrisi'nin yüzde 80'lik bir kısmını; yabancı repertuarın tamamını temsil etmektedir. MÜ-YAP, her türlü izinleri alarak ve bedellerini ödeyerek, icra ve temsili sonucunda plak, kaset, CD vb. ses taşıyıcılarına tespitini yaparak, sadece bedeli karşılığı dinleyiciye ulaştırmak amacıyla piyasaya sunan müzik yapımcısı üyelerinin verdiği yetki belgeleri ile, Türkiye ve dünyanın her yerinden yerli ve yabancı repertuarlara ait albümlerin en büyük bölümünün haklarını korumaktadır. F.S.E.K'in 80. Md. gereğince üyelerine ait hakların kullanımına, bu yetki belgelerinin kapsamı içinde izin verme yetkisine sahip tek kuruluştur.



Kullandıgı Kanun : Fikir ve Sanat Eserleri Kanunumuz 07.06.1995 yılında yapılan değişiklik ile 80. maddesinde "Eser sahibinin maddi-manevi haklarına halel getirmemek şartıyla, fikir ve sanat eserlerini özgün bir biçimde icra eden, yorumlayan, icracı sanatçılarla bir icrayı ya da sesleri ilk defa tespit eden ses taşıyıcısı yapımcıları ve radyo-televizyon kuruluşlarının, eser sahibinin haklarına komşu hakları vardır.” ifadesini kullanarak ilk kez fonogram yapımcılarının haklarını eser sahibinin haklarına komşu haklar arasında saymıştır.
 

hukuki

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Eylül 2003
Mesajlar
109
Reaction score
3
FSEK ve TCK

Permission açıklamaların için çok teşekkür ederiz. Bu konuda www.mu-yap.org adresinden de bilgi alınabilir. Sitemizde de ilgili mevzuat mevcut.
Hatta FSEK. ve TCK cezai yaptırımlarını da aynı adresten bulabilirsiniz.

Burada ileti yazarken maksadım, mu-yap ın neler yaptığını görmekti. Dava açmış ise veya şikayette bulunduysa SANIK olarak kimi göstermişler. Mesela turkmp3.net diye bir sitemiz olsun. Davayı domain bilgilerinde yazan kişiye mi yöneltmişler. Yoksa toplu şekilde (örnek: 1- mp3.org 2.turkmp3.net 3.muzik.com ... ) gibi mi şikayet etmişler.

Bunları sormamın nedeni şu;
Yasalarımıza göre artık telif hakkı ödemeden mp3 vs. benzer materyal yayınlamak, dağıtmak suç. Cezası da maddi manevi oldukça ağır.
Sadece erişimin kısıtlanması ile kurtulunuyorsa ona da şükür edilmeli.

Saygılarımla.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst