İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Telekom interneti uçuracak

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin yaklaşık 110 milyon avroluk yatırımla internet erişim altyapısını yenilediği ve 2 milyon IP DSLAM port ilavesi yaptığı bildirildi. Açıklamada, Türk Telekom'un, IP DSLAM adı verilen yeni nesil internet erişim cihazları sayesinde 20 megabitin üstünde bir hızla internet bağlantısının yanı sıra canlı sayısal TV yayını (Broadcast TV), isteğe bağlı içerik teslimi (Video on Demand), IP telefon ve yüksek kalitede video konferans gibi hizmetleri sunabileceği kaydedildi.

Türk Telekom'un, söz konusu yatırımda Alcatel-Lucent, Huawei, Meteksan Sistem ve ZTE Corporation ile işbirliği yaptığı, bir süre önce düzenlenen imza töreniyle erişim altyapısı yenileme çalışmalarına başlandığı belirtildi. Açıklamada, yeni nesil internet erişim cihazları olarak bilinen IP DSLAM ile erişimin IP üstüne yoğunlaşacağı, üçlü oyun olarak tanımlanan bir sistem kapsamında ses, veri ve görüntü bir araya gelerek tek bir kanaldan iletilmeye başlanacağı ve multimedya içeriği ile zenginleşen iletişim imkanlarının kişiye özel iletişimle farklılaştığı ifade edildi.

Ses, veri ve görüntünün üçlü oyun (Triple Play) adı altında birleşmesiyle, internet üstünden TV yayınlarının mümkün olması (IPTV), istenen anda istenen video içeriğine internet üstünden ulaşılması (Video on Demand), internet üstünden telefon konuşmalarının yapılmasının (VoIP) sağlanacağı belirtildi.

Yeni IP teknolojilerinin yeni nesil ağlar (NGN), üçüncü kuşak mobil haberleşme hizmetleri ve IPTV taşıyıcı ağı için sağlam bir temel sağladığı, geleneksel DSL teknolojilerinin kısıtlarını ortadan kaldırdığı kaydedildi. Açıklamada, konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, IP DSLAM teknolojileri sayesinde ADSL2 ve VDSL2 gibi saniyede 20 megabitin üstünde geniş bant internet teknolojilerinin kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanacağını ifade ederek, ''Kullanıcı tarafında büyük bir çoğunlukla yatırım yapmayı gerektirmeyen bu sistemler sayesinde farklı hizmetler sunulabilecek'' dedi.

Kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=102693&uniq_id=1189626001
 

gifted

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Ocak 2005
Mesajlar
2,122
Reaction score
1
Konum
NeverLand
Ne diyelim vatana millete hayırlı olsun.Umarım fiyatlarıda aşağı çekerler.
 

senolcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ocak 2003
Mesajlar
1,393
Reaction score
0
Daha ihalesini yeni yapmışlar, yakın birzamanda hayata geçeceğini düşünmüyorum, birkaç yıl sonrası için umut verici tabiki ama birkaç yıl sonra diğer gelişmiş ülkelerde kimbilir hangi hızlara çıkılacak hangi yeni sistemler kullanılacak, birkaç adım geriden gitmek bu olsa gerek.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Daha ihalesini yeni yapmışlar, yakın birzamanda hayata geçeceğini düşünmüyorum, birkaç yıl sonrası için umut verici tabiki ama birkaç yıl sonra diğer gelişmiş ülkelerde kimbilir hangi hızlara çıkılacak hangi yeni sistemler kullanılacak, birkaç adım geriden gitmek bu olsa gerek.

Bulunduğunuz durumu ele alarak , çevre veya gelişmiş olan ülkelerle kendinizi karşılaştırınız. 7 şiddetindeki bir deprem marmara bölgesini yas-a boğduğunu unutmayın zira Japonyada olan aynı depremle sadece bir bina ufak bir hasar gördü. 56 K ile internete girdigimiz günleri unutmadan internetin keyfini sürün. japonya 100 mbit kullanıyorsa o yaptığı teknoloji kullanıyor. Şu anki turk telekomun gelişimi takdire şayet bir olaydır hatta güncel olarak elealırsak minimum 1 mbit hızı bile Türkiye açısından iyi bir gelişmedir. Kimse bir anda alt yapıyı 100 mbit e çıkartıp elinizin altına o alt yapıyı sunmaz. Bu tür şeyler gelişmekle olmaktadır. 2 ay önce 256 KB/sn kullanıyordum şu anda 4 katına çıktı ben bu durumdan memnunum. Çünkü gelişiyoruz. Hiç kimse - beklememelidir ki bir anda 100 mbit hat olacak. hayalperest yorumlar yazmayınız.
 

Zanza

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
1,760
Reaction score
1
ADSL2 yi uzun zamandır bekliyoruz. Umarım uzun yıllar daha beklemeyiz. Ama TT'de ki bu gelişim takdir edilmelidir. Türkiye'de ki internet emekliyordu. Bazıları emeklemeden sonra koşmayı da geçtim uçmayı istiyor ama hepsi sırayla ve zamanla şimdilik doğru yoldayız.
 

senolcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ocak 2003
Mesajlar
1,393
Reaction score
0
Zamanında bende 56 k'yı çok kullandım ve 1 mbit'in ne kadar hızlı olduğunu en iyi anlayanlardanım.Gelişme elbette var ve hızlı oluyor ama birkaç adım geriden geldiğimiz gerçeğini de vurgulamak istedim.
Bu konuda haksız olmadığımı veriler zaten gösteriyor.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Zamanında bende 56 k'yı çok kullandım ve 1 mbit'in ne kadar hızlı olduğunu en iyi anlayanlardanım.Gelişme elbette var ve hızlı oluyor ama birkaç adım geriden geldiğimiz gerçeğini de vurgulamak istedim.
Bu konuda haksız olmadığımı veriler zaten gösteriyor.

Buradaki mevzu haklı-haksız mevzusu değildir. Burada benim vurgulamak istediğim gelişmedir ve gelişiyoruz. Maalesef zamanında az geliştik şimdi bunların kahrını çekiyoruz. Bir anda zıplıyamayız. Bekleyerek sabırla gelişme sağlanır. Her işte bu böyledir.
 

deviL

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2007
Mesajlar
731
Reaction score
2
Konum
Antalya
evet uçuruyorlar , sabahtandır 2 defa Türkiye geneli kesinti yaşandı. Biri 1 saat sürdü diğer i 45 felan.. Uçuş'a hazır değiliz daha :)
 

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2006
Mesajlar
1,511
Reaction score
0
Konum
Kayseri
3 milyon üstü ADSL kullanıcı var.
1024 kullansın hepsi hadi, 49 YTL versinler yani.
49 x 3 000 000 = 147 milyon YTL ayda yapıyor.
81 milyon avro yapıyor her ay bu rakamda.
Yarısını yani 40 milyon avroyu masraf sayalım ? ( bence gerçekte bu 40 milyon değil 10 milyon avroyu geçmiyordur )
kalıyor kar 41 milyon avro.
Bunlar şimdi 110 milyon avromu yatırmış sadece ?

ya bunlar pahalı satıyor, ya az yatırım yapıyor. Telekom kadar tekel olabilecek başka kurumlar olsaydı internet toptan satış fiyatları açıklanmadan önce düşürülmezdi değil mi ?

Komik, çok komik.
 
C

code_machine

Misafir
Türk insanındaki genel memnuniyetsizlik durumundan kaynaklanıyor sanırım bazı yorumlarda türkiyedeki internet hızından alt yapısından genel bir memnuniyetsizlik var. Buradaki çoğu kişi 56 k kullanmış arkadaşlar. Lütfen çok değil 56k dönemlerini bir hatırlayın 4 megabyte'lık programı indiriceğiz die göbeğimiz çatlardı bağlantı kopardı kafayı yerdik şimdi film , dvd indiriyoruz. ewet geriden geldiğimiz doğru ama örnek verebileceğiniz (Japonya vs) ülkelerle hangi konularda yarışabiliyoruz hangi konularda onlardan ilerdeyizki internette geri kaldık die hayıflanıyoruz :). Kaldıki türkiyede çok az insan interneti bilgi edinmek için kullanıyor. Türk insanın çoğunluğu interneti zaman öldürmek için araç olarak görüyor. Bu tarz bir kullanımda bu internet böyle insanlara fazla bile (Tabi kurunun yanında yaşda yanar). Türktelekom gelişme die gösterdiği reklamlarla gazladığı olay dünya çapıda büyük olmayabilir ama yinede türkiye şartlarında devbir adımdır.
 

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
475
Reaction score
0
Konum
Yozgat
ne bekliyosunuz ki.
20 mbit internet 5 kotalı internet 50 ytl diye açıklanır yakındada. resmen rezalet. bırak milletin kota mantığını. altyapın yetmiyosa gündemde kalmak için hız arttırıp durma. bu işi yapanlarda rezil oluyor. 4 mbitin 4 oldugunu anlamıyoz bırak sen 20 mbitin nesini anlıycaz.
hayırlısı bakalım...
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
Dert etmiyorum artık kotayıda, genişliğide. Ne koyarlarsa önüme onu yerim.
 

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2006
Mesajlar
1,511
Reaction score
0
Konum
Kayseri
Yurdumun insanı çok güzel matematik yapar.

Gel yapalım matematik, övgülerinize layık olalım değil mi :)

Fransa 8 mbit 30 €, 18mbit 45 €

Turk Telekom'da iki tane 4mbit alalım 8 yok zaten biliyosunuz.

89+89 ytl = 178 YTL yani 100 €

aaa galiba 100€ > 30€ :D

bu hesabı 192 siyasi olarak tanınmış ülke ile yapalım. ( bi kaçını amerika bi kaçını ingilizler bi kaçını biz tanımıyoruz BM açısından söyledim yoksa hesabı şaşırdım sanma ) hemen şöyle gösterelim ve de...

http://www.internetime-dokunma.com/

buyur burda da diğer genel fiyatlar. Artık onların eski tarifesi ile bizim yeni tarifeyi karşılaştırırsın ucuza gelir mi bilemem.

Ne diyim ki, asinus asinum fricat...
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
ben fransaya bakmam . 5-6 yıl önceki KabloNet ile 128 KB interneti düşünürüm altımdaki interneti ve fiyatı düşünürken. Ülkemin gelişmesini seviyorum. Sen fransanın vb. ülkelerin fiyatlarını bana sergileyeceğine sen git kendi yaşadığın ülkenin önceki(geçmiş yıllardaki) internet fiyatlarına bak. Burası japonya değil. Burası fransada değil. Burası TÜRKİYE. Bunu önce bi benimseyin daha sonra AB'ye girince (bu demektirki Fransa ve eşdeğeri ülkelerle ekonomimiz aynı olmuştur) fiyatları karşılaştırmaya başlarsın. Bu tür siteleri bana hiç verme. Türk telekomun gelişmekte olduğunu herkez biliyor ama bazılarının hoşuna gitmiyor özelleştirmeden olsa gerek. Fazla değil 1 sene önce 2048 KB/sn bağlantı 276 YTL olarak veriliyordu bu ülkede. O yüzden fazla açılma. İnternetini kullandığın ülkenin teknoloji geçmişine bakda yüzün gülsün. Somurtmamak gerek. Gelişiyoruz.
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
Niye hesaplarla uğraşıyorsunuzki? Adamların milli gelirleri bizim 8 katımız. İnternetlerinin 8 kat olmasıda gayet normal.. Bunu günlerimizi aratmasın Mevla ;)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst