Aziz Yıldırım’a şok suçlama
Beklenen itirafçı ortaya çıktı... Star TV’ye konuşan ve uzun yıllardır Sarı-Lacivertli camianın içinde olduğunu söyleyen Cihan Oskay adlı kişi, 2000-01 sezonundaki Samsun-Fener maçı için Aziz Yıldırım’ın isteğiyle şike organizasyonu yaptığını öne sürdü...
Maximum Kart ile peşin fiyatına 8 taksit
Bu açıklamaları yapmam artık olaya dayanamamamdan ötürüdür. 5 yıldır kâbus görüyorum. Çünkü artık yeter dedim. Çok iyi bir Fenerbahçeliyim, bu işi Fenerbahçe için yaptığımı düşünüyordum ancak insanların artık ihtiraslarına ve emellerine başka insanların sırtına binerek ulaştığının farkına vardım. Sonra bir mendil gibi kullanıp seni çöpe atıyorlar. Futboldan da zevk almamaya başlayınca, bu konuyu itiraf etmek zorunda kaldım...
Aziz Bey, takımı şampiyon yapmak istiyordu. Çünkü Galatasaray mutlu sona ulaşırsa, 5. kez şampiyon olacaktı. Bunu önlemek için her şeyi sağlama almak niyetindeydi. Beni telefonla aradı ve Samsunspor maçında bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledi. Beni aradı, çünkü kulübe yakın birisi olarak bana çok güveniyordu...
Ben Orduspor’un eski başkanlarından Mustafa Çebi’yi aradım. Mustafa Bey, Fenerbahçe kongre üyesidir. Önce oğlu Tamer, ardından da kendisiyle görüştüm. Kendisi bana ‘Ordu’da başkan iken oyuncusu olan Yücel Uyar’la bu işi çözebileceklerini’ söyledi. Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar’la iyi ilişkiler içinde olduğunu belirtip, bu konuda Fenerbahçe’ye yardımcı olabileceğini bildirdi.
Aziz Yıldırım, kulübe ait şirketten Mustafa Çebi’ye uçak bileti aldırıp Samsun’a gönderdi. Mustafa Bey, Yücel Uyar’ın babasının ofisinde buluşmuş. Yücel Bey’e “Fenerbahçe’nin kazanması lazım. Buradan şampiyon dönmek zorunda” demiş. Yücel Uyar da “Zaten Fener iyi bir takım. Normalde de kazanır” diye konuşmuş. Mustafa Bey çıkışmış: “Bu işin garanti olmasını istiyoruz.”
Yücel Uyar, “Vallahi ben takımı motive etmeyeceğim. Takımın üç önemli oyuncusu var. İlhan ve Ali Akdeniz’in aklı transferde. Gerekirse Tümer’i de oyundan erken alırım. İçeride de üç önemli adamım var. Bunlar gerekeni yapar” dedi. Aziz Başkan takımın kamp yapmamasını da istemiş, Yücel Uyar bunu da kabul etti. Ayrıca 5 haftadır sakat olan Ertuğrul’un oynamamasını da istemiş, ancak Yücel Uyar onun fazla etkili olamayacağını söyleyerek oynatmış.
Ben bizzat görmedim ama diğer takımların da bu işi boş bırakmadıklarını hatta Bülent Ünder ve Tanju Çolak’ın da bir takım çalışmalar içine girdiklerini öğrendim. Bizzat Bülent Ünder’i görmedim ama Tanju maçtaydı onu gördüm. Yani şunu demek istiyorum; hiçbir kulüp, hiçbir şeyi boş bırakmıyor.
Önce Mustafa Çebi, cebindeki 840 milyonu Yücel Uyar’ın babasına verdi. Ardından ben Aziz Yıldırım’ın Altunizade’deki ofisine giderek bizzat kendisinden 150 bin doları aldım ve karayolu ile Mustafa Çebi’ye ulaştırdım. Benim daha sonra İstanbul’a dönmemi istediler ancak Samsun’da yaprak oynasa, Mustafa Bey bizi sürekli arayarak bilgi veriyordu.
Daha sonra Başkan Aziz Yıldırım beni yine ofisine çağırdı ve buradaki Galatasaray - Trabzonspor maçı için Oktay Derelioğlu ile görüşmemi istedi. Ben, Başkan’a “Buna gerek yok, biz Samsun’da zaten olayı bitirdik” dedim, “Hayır. Sen burada kal ve Oktay ile Trabzon işini sağlama al” cevabını verdi.
Oktay’ı aradım ve Galatasaray maçında beraberlik veya 1 farklı yenilgilerde 250 bin dolar alacaklarını ilettim. O beni geri aradı ve dedi ki: “Olmaz Abi, 300 bin isteriz” dedi. Başkan’a iletince, Aziz Bey “Hayır, 250 bin yeter. Peşinat yok. Maç bitsin, parayı hak etsinler, ödemeyi o zaman yapın” diye konuştu. Oktay sonunda 250 bin doları kabul etti.
Başkan’ın Altunizade’deki ofisinden 150 bin doları aldım ve Başkan bana “100 bin doları da kulübün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan’dan alacaksın” dedi. Tamer Bey’den parayı aldım ve Trabzonspor’un o dönem kamp yaptığı otele gittim. Oktay arka kapıdan girmemi istedi ve onun odasına gidip parayı gösterdim. Diğer oyuncular da odaya birer birer gelip, olaya onay verdiler. Sergen 50 bin dolar istemiş, hayır dedik. Zaten bu yüzden de oynamadı. Galatasaray farklı kazandığı için 250 bin doları yeniden Tamer Bey’e teslim ettim.
Bu arada Başkan da bu olayların ortasında beni aradı. Sinan Engin, Aziz Yıldırım’ı aramış ve şunları söylemiş: “Başkan sizden Trabzonspor kampına kimse gitmemiş. Tamer Tuna beni aradı. Sakın meydanı boş bırakmayın. Gidecek bir şey varsa ben götürürüm” demiş.
Ben Başkan’a söyledim, “Merak etmeyin, ben dünden beri buradayım. Olayın içindeyim.” Tamer’i aradım, o da “Sinan Abi aradı, ama transfer olacağım için kimsenin gelmediğini söyledim” ifadesini kullandı.
Bu arada Samsun’da başka şeyler oluyor. Mustafa Çebi, Başkan Aziz Yıldırım’a “Başkan 150 bin dolara daha ihtiyaç var” diyor. Başkan da “Cihan Bey’e söyle, İstanbul’a döndüğümüzde hallederiz” diyor. İstanbul’a döndüğümüzde ben, Başkan’a “Söz vermişsiniz, 150 bin dolar daha verecekmişsiniz” diye soruyorum, o bana “Ne 150 bin doları yaa” diye karşılık verdi.
Mustafa Bey bu olaya çok üzüldü. Benim restorana geldi. Ben de “Benim param olsa öderim” dedim, ne yapabilirdim ki...
Başkan Aziz Yıldırım ile maçlardan 1 saat önce konuştuk. Bana “Hayırlı uğurlu olsun, orada havalar nasıl” dedi... Ben de “İyi” dedim. Sonunda maçı Fenerbahçe kazandı. Trabzon 4-0 kaybetti ve Fenerbahçe şampiyon oldu. Trabzon’a gidecek para kurtuldu. Sabah Başkan geldi öpüştük, “Emaneti teslim ettim” dedim ve zaten daha sonra Başkan’la fazla konuşamadık, buralara uğramaz oldu...
Size detay da vermek istiyorum çünkü herkes bilsin. Fenerbahçe’ye ilk golü atan Ali Akdeniz, daha sonra bana geldiğinde ben ona “Bize niye gol attın?” diye sorduğumda, “Abi baktım, Lazetiç üzerime geliyor. Ayağımı kıracak, topa vurdum ve top tıngır mıngır kaleye gitti ve Rüştü öne çıktğı için gol oldu” yanıtını verdi.
Şimdi aslında ben de bunları anlatmadan önce biraz tedirgin oldum.
Bu nedenle 2-3 ay önce özellikle Oktay Derelioğlu ve bu olaylarda adı geçen kişilerle telefonda görüşüp, konuşmaları kayıt ettim. Çünkü biliyordum ki, anlattıklarıma kimse inanmayacaktı, herkes her şeyi yalanlayacaktı...
..Ve Yıldırım konuşuyor
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yaşanan gelişmeler üzerine yarın bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Yıldırım’ın, “Bu tür olayların, bu tür belgelerin her federasyon seçimi öncesi ortaya çıkması çok ilginç. Bu konuda yasal olan tüm hakkımızı kullanacağız” dediği, yarın da detaylı bir açıklama yapacağı kaydedildi.