Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

textarea içindeki veriyi post etmeden saklamak ?

TheScorpion

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
27
textarea içindeki veriyi formla post ettikten sonra saklayıp bir sonraki sayfaya aktarabiliyorum. Bunu form suz yapmam gerekiyor, mümkünse ajax la falan yapmak istiyorum. Sanırım session la bu mümkünmüş. Sessionda da post yapmak zorunlumudur acaba ? Fikirlerinizi bekliyorum, mümkünse birde örnek, demo..

iyinet

Root
Root
İyinet Ekibi
Onaylı Üye
Açılan Konu
485
Evet ajax ile yapabilirsiniz.
Session ile veri ufaksa bu mumkun olur, text area ya 2Mb lik bir dosyadaki metin atilirsa ne olur bilemiyorum.
Session siz yapmak isterseniz metni tmp bir dosyaya yada veritabanina atabilirsiniz.

Kodlamaya siz baslayin takildiginiz yerde biz yardim ederiz.

...::LorD::...

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
124
cookie ile de yapabilirsin post ettikten sonra cookie oluşur cookie de saklanır istediğin sayfada cookieyi çağırırsın

TheScorpion

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
27
post yöntemiyle form ve php kullanarak bir örneğim var ama ajax hakkında bilgim sıfıra yakın :( benzer bir örnek ya da demo verebilirseniz ondan değiştirerek yapmaya çalışıyorum. google da da arıyorum ama bir sonuç çıkmadı. Nasıl aramam gerektiğini bulamadım.

Saklayacağım veri 10-20 kb lık veriler olacak.

webyazilim

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
116
http://www.aybim.com.tr/progs/jstxt15.html

post, php, session kullanmadan JS ile veriyi saklayıp sonra çağırabilirsin. Ama kullanıcı tarafından yaptığın işleme yine kullanıcı bir etkileşimle eğer sunucuya gönderilecekse cevap vermeli. yukardaki linkte JS cookie komutları anlatılmış.

iyinet

Root
Root
İyinet Ekibi
Onaylı Üye
Açılan Konu
485
post yöntemiyle form ve php kullanarak bir örneğim var ama ajax hakkında bilgim sıfıra yakın :( benzer bir örnek ya da demo verebilirseniz ondan değiştirerek yapmaya çalışıyorum. google da da arıyorum ama bir sonuç çıkmadı. Nasıl aramam gerektiğini bulamadım.

Saklayacağım veri 10-20 kb lık veriler olacak.

Yaa zamaninda biz de sizin gibi bilmiyorduk bu isleri ama arastirdik, nedense kimse arastirma zahmetine girmiyor. Armut pis agzima dus.

Buyrun, burada jquery kullanarak cok kolay bir sekilde yapilan form ajax postama ornekleri var:

http://malsup.com/jquery/form/#code-samples

TheScorpion

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
27
1 hafta kadar online olamadığım için konuya bakamadım, dolayısıyla çalışmalarada bakamadım. Benim istediğimde kaynaktı zaten. Birçok kaynak vermişsiniz teşekkür ederim. Birşeyler çıkarabilirim sanırım, takıldığım yerde yardım isterim.