İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

The Prestige (Prestij) 'i izleyen var mı?

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
12b4e2a1b374345be93438fdd0903cf5.jpg

Dün gece izledim. İlk izleyişimde filmin yarısını anlayabildim. ek$i sözlük sağolsun, biraz daha anlayarak tekrar izledim. %85'ini anladım.

Ancak izleyenlere ve tamamiyle anlayanlara bir şey sormak istiyorum:

Angier makineyi ilk denediği anda kendisi mi klonu öldürüyor, yoksa klon mu gerçek Angier'ı öldürüyor?

Angier yeni numarasını (hani son gösterisi, 100 kere yapacaktı ya) tiyatro sahibine tanıtırken kayboluyor ya. O anda daha düzenek tam olarak kurulmuş muydu da Angier su haznesine düştü, klonu arka merdivenlerden indi? O halde gerçek Angier (ya da klon Angier) orda öldü. Yani makinenin ordaki Angier'a ne oldu?

Bunları cevaplar mısınız?

Veya bu sorulara bağımlı kalmadan filmi baştan sona da anlatabilirsiniz. 22 saattir düşündüğüm tek şey nerdeyse bu.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Konusunu vs.. hatırlamıyorum.
Ama aklımda bu film çok güzeldi diye bir ibare var.. :D

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Ahh ahh... Sorularıma cevap vermeyip, aptal kaldığım dakikaları çoğaltın siz...

İnternetten izlemedim draga, CD'sini aldım.

Filmin konusu şu:

İki sihirbaz var. Angier ve Borden. Bunlar iyi bir ikiliyken Borden Angier'ın karısını bir hata sonucu sahnede öldürüyor. Ve Angier ile Borden arasında büyük bir rekabet, daha sonra savaş başlıyor. Angier hırslı, Borden zeki.

Tabi bu kısa bir tanıtım.

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
izleyeli uzun zaman oldu ama aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım.

Angier kendisi klonlayan bi makina keşfediyor. bunu sihirbazlık numarası için kullanıyor.
bu makina klonu başka biyere ışınlıyor. gerçek Angier ıda alttaki bi delikten sahnenin altına düşürüyor. her seferinde bi klon oluştuğundan sahnenin altına bi havuz gibi bişey yaptırıyor. ve düşeni öldürüyor. yani her seferinde gerçek Angier ölüyor. klon hayata devam ediyor.

o sahnede de borden aşağıya inip bakıyor numarı çözmek için. o sırada havuzda ölen gerçek Angier ı görüyor. kurtarmaya çalışıyor o sırada polisler filan geliyor. Angier da ölüyor. borden ı hapse atıyolar. klon Angier da ortaya çıkmıyor.

dedim gibi izliyeli baya oldu o yüzden eksik yada yanlış hatırladım kısımlar olabilir. umarım yardımcı olmuşumdur.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
webrlis teşekkürler ama sorduğum şey makinenin nasıl çalıştığı değil.

Henüz daha sahneyi hazırlarken tiyatro sahibine tanıtıyor ve gerçek Angier ortadan kayboluyor. E sahne hazırlanmadığına göre altta su haznesi de olmaması lazım. İşte sorum bu. Makineden kaybolan Angier alta düşmediğine göre nereye gitti?

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
cdsi yanımda olsa bi bakıp söylerdimde hatırlamıyorum şimdi, orda tam ne olduğunu

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
webrlis teşekkürler ama sorduğum şey makinenin nasıl çalıştığı değil.

Henüz daha sahneyi hazırlarken tiyatro sahibine tanıtıyor ve gerçek Angier ortadan kayboluyor. E sahne hazırlanmadığına göre altta su haznesi de olmaması lazım. İşte sorum bu. Makineden kaybolan Angier alta düşmediğine göre nereye gitti?

filmde mantıken herhangi bir yere gitmesi mümkün değil ya alttaki düzenek hazırlanmıştı zaten yada kurgu hatası diyebiliriz o sahneye

ayrıca benim hayran kaldığım konu bahsi geçen makineyi icatlarıyla insaların hayallarini zorlayan ve ismiyle yaşadığı dönemde büyük tartışma çıkaran TESLA nın buluşu olması filmde bence en dikkat çekici bölüm.

teslanın hayatı filmden daha çekici geldi bana bknz : nikola tesla

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Ne yani o kadar düşündüm bu nedir diye, senaryodan kaynaklanan mantıksızlık mı? Ah be Nolan kardeşler...

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
ya mantıksıksızlık yada izleyicinin hayal gücüne bırakılmış bir bölüm. (yani, oranın altına zaten düzenek koyulmuştu.)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.