Yeni actigim bir sitemde tiklama oranlarli cok yuksek (%10-15 arasinda). ziyaretcilerim hepsi google kaynakli ve cogul tiklama yok. yine de kafamda soru isaretleri olusuyor. bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yazarsa sevinirim.
Yeni actigim bir sitemde tiklama oranlarli cok yuksek (%10-15 arasinda). ziyaretcilerim hepsi google kaynakli ve cogul tiklama yok. yine de kafamda soru isaretleri olusuyor. bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yazarsa sevinirim.
Bırakın %20'yi yabancı sitelerimde uzun süre %50 gördüm. Hiçde bir problem yaşamadım. Hitiniz temiz, yerleşiminiz temiz, tıklamalar temiz ise hiç huzursuz olmayın.
Kanalımdan bir bilgi ;
Bir gerçeklik var ki, internet kullacısı bir we sitesini gezerken sayfayı kapatmayı sevmez.Tek sayfa açıp tüm işini o pencere halletmek ister.Eğer çıkış linkiniz yoksa ve sadece google reklamı varsa tıklama oranıda çok artar..
Benim korkum gunluk $3-5 getiren bir site yuzunden ban yemem. Sebebine gelince uzun yillar adsense kullanmama ragmen %7`in uzerine cikamadim hic bir sitemde. O yuzden sizlerin fikirlerini almaya ihtiyac duydum.
Tekil tiklama olayina gelince...bunu garanti etmenin yollari var, ozel yazilim veya en populer olani( joomla icin) clicksafe.
Yazmiya baslamisken sizlerle bir tecrubemi paylasayim.
Shared hosting`de barindirilan sayfalar ile vps/dedi`de barindirilan sayfalara google kesinlikle farkli yaklasiyor. Bu google aramadaki yeriniz ve tiklama fiatlari icin de gecerli. Peki neden?
Bunun cevabini hala verebilmis degilim...belki de serverde bulunan diger sitelerin yaptiklari adsense/google uyanikliklari bir etken, bilemiyorum(Google`i kim cozebilmis ki?).
Onun icin ben her yeni sitemi reseller hesabinda kurar,scripti deneyip 100 tekil ziyaretciye ulasir ulasmaz dedi`me tasirim. Inanin her seferinde muthis fark gordum.
Google algoritma olarak, IP üzerinden gider.Bunun en iyi örneği whois.sc bile ipide barındırılan siteleri, v.s. bilgileri halka açık halde tutar.Ancak google zekidir ve hostingi alıp almadığınızı, o makinenin sizin olup olmadığını bilemeyeceği için, hosting durumuna önem vermez.
Bu gorusunuze katilamiyacagim, benim gorusum oldukca fazla onem verdigi yonunde. Bir ornek verecek olursam:
Gazi Mahallesi denince cogumuz onyargili yaklasiriz, siteniz de boyle bir mahalledeyse (ip) google`in onyargili yaklasmasi dogal degil mi sizce?
Bunlari soylerken kati olarak dogrudur diyemiyorum; ama gordugum farklar(200`lerden ilk 10`a, 500`den ilk 20..vb) site hiziyla aciklanabilecek gibi degil.
Selamlarimla