İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tiklama oranlarim cok yuksek

adresim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni actigim bir sitemde tiklama oranlarli cok yuksek (%10-15 arasinda). ziyaretcilerim hepsi google kaynakli ve cogul tiklama yok. yine de kafamda soru isaretleri olusuyor. bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yazarsa sevinirim.

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
işini sağlama almak istersen tekil kullanıcı/click oranını %10 un altında tut.
içerik ve yerleşim ne olursa olsun yüksek oranlı tıklamalardan haz almıyorlar.

adresim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
En iyisi yerlesimlerle oynayip %6-7 lere cekmek. Tesekkurler iyi calismalar sverdlow

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
google panelinde yardım bölümünde tıklamalarınızdan süphe duyuyorsanır form doldurun deirm adamalra barı yükseka rtışı süphem var diye bildirimin bulunsunki ban olayın olmasınd erim

+ sitenin içerik nedir peki

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Yeni actigim bir sitemde tiklama oranlarli cok yuksek (%10-15 arasinda). ziyaretcilerim hepsi google kaynakli ve cogul tiklama yok. yine de kafamda soru isaretleri olusuyor. bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yazarsa sevinirim.

Tıklama oranında başırı % 20 ' dir ve bu oran bile düşüktür.Yani çok tıklaman var diye ceza alacağını bence hiç düşünme bile.Ayrıca tekil tıklama olduğunu nasıl saptyabildiniz ? Yardımcı program filanmı kullanıyorsunuz ? Google bu tarz programlara hiç sıcak bakmamktadır. Sitenizdeki optimizasyon başarısı yüksekse tıklama oranı yükselebilir.Bence bunu sorun etmeyin ve boşuna kazançlarınızı düşürmeyin derim. Başarılar.

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Herkesin yapmak istediğini başarmışsınız, şimdide şüphe duyuyorsunuz..

Eğer kurallara uygunsa herşey, bol kazançlar dert etmeyin..

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bırakın %20'yi yabancı sitelerimde uzun süre %50 gördüm. Hiçde bir problem yaşamadım. Hitiniz temiz, yerleşiminiz temiz, tıklamalar temiz ise hiç huzursuz olmayın.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Bırakın %20'yi yabancı sitelerimde uzun süre %50 gördüm. Hiçde bir problem yaşamadım. Hitiniz temiz, yerleşiminiz temiz, tıklamalar temiz ise hiç huzursuz olmayın.

Kanalımdan bir bilgi ;

Gösterim; 245
Tıklama ; 119

Çünkü optmizasyon çok sağlam.

Otel Adı
Otel Bilgisi ( 3 satırı geçmiyor )
Adsense Reklamları

Otelin sitesi yada kullanıcının tıklyabilceği başka link yok.Yanda menülerde yok.
Bir gerçeklik var ki, internet kullacısı bir we sitesini gezerken sayfayı kapatmayı sevmez.Tek sayfa açıp tüm işini o pencere halletmek ister.Eğer çıkış linkiniz yoksa ve sadece google reklamı varsa tıklama oranıda çok artar..

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kanalımdan bir bilgi ;
Bir gerçeklik var ki, internet kullacısı bir we sitesini gezerken sayfayı kapatmayı sevmez.Tek sayfa açıp tüm işini o pencere halletmek ister.Eğer çıkış linkiniz yoksa ve sadece google reklamı varsa tıklama oranıda çok artar..

Müthiş bir ipucu ;)

RauL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
içerin lazer epilasyon diyelim.
reklamlarda lazer epilasyonla ilgili.
ve çok dikkat çeker illaki tıklanır.
bunda % 10 % 20 diye ayırmak yanlış.
eğer içeriğin reklamlarla alakasızsa zaten % 5 i zor geçersin.
yani hiç korkmana gerek yok.
hitin doğal hilede yapmıyorsun.

adresim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim korkum gunluk $3-5 getiren bir site yuzunden ban yemem. Sebebine gelince uzun yillar adsense kullanmama ragmen %7`in uzerine cikamadim hic bir sitemde. O yuzden sizlerin fikirlerini almaya ihtiyac duydum.

Tekil tiklama olayina gelince...bunu garanti etmenin yollari var, ozel yazilim veya en populer olani( joomla icin) clicksafe.

Yazmiya baslamisken sizlerle bir tecrubemi paylasayim.

Shared hosting`de barindirilan sayfalar ile vps/dedi`de barindirilan sayfalara google kesinlikle farkli yaklasiyor. Bu google aramadaki yeriniz ve tiklama fiatlari icin de gecerli. Peki neden?

Bunun cevabini hala verebilmis degilim...belki de serverde bulunan diger sitelerin yaptiklari adsense/google uyanikliklari bir etken, bilemiyorum(Google`i kim cozebilmis ki?).

Onun icin ben her yeni sitemi reseller hesabinda kurar,scripti deneyip 100 tekil ziyaretciye ulasir ulasmaz dedi`me tasirim. Inanin her seferinde muthis fark gordum.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Benim korkum gunluk $3-5 getiren bir site yuzunden ban yemem. Sebebine gelince uzun yillar adsense kullanmama ragmen %7`in uzerine cikamadim hic bir sitemde. O yuzden sizlerin fikirlerini almaya ihtiyac duydum.

Tekil tiklama olayina gelince...bunu garanti etmenin yollari var, ozel yazilim veya en populer olani( joomla icin) clicksafe.

Yazmiya baslamisken sizlerle bir tecrubemi paylasayim.

Shared hosting`de barindirilan sayfalar ile vps/dedi`de barindirilan sayfalara google kesinlikle farkli yaklasiyor. Bu google aramadaki yeriniz ve tiklama fiatlari icin de gecerli. Peki neden?

Bunun cevabini hala verebilmis degilim...belki de serverde bulunan diger sitelerin yaptiklari adsense/google uyanikliklari bir etken, bilemiyorum(Google`i kim cozebilmis ki?).

Onun icin ben her yeni sitemi reseller hesabinda kurar,scripti deneyip 100 tekil ziyaretciye ulasir ulasmaz dedi`me tasirim. Inanin her seferinde muthis fark gordum.

Birincisi; o tarz programları adsense TOS kabul etmiyor, tavsiye etmiyor.Ama için rahatsada, bilgi topluyorsan da tabiki kullanman da çok doğaldır.Google algoritma olarak, IP üzerinden gider.Bunun en iyi örneği whois.sc bile ipide barındırılan siteleri, v.s. bilgileri halka açık halde tutar.Ancak google zekidir ve hostingi alıp almadığınızı, o makinenin sizin olup olmadığını bilemeyeceği için, hosting durumuna önem vermez.Ama hız çok önemlidir.Belkide VPS ' lerde sayfa load süresi ve ping süresi Dedicated server ine göre düşüktür ve bunun geri dönüşümünü yaşamış olabilirsin.

Ben kendi deneyimeme göre; VPS yada Dedicated ayrımı asla yapamadım.Çünkü vps de olan domainimde daha çok kazandığımda oluyor.Ama daima load time lerinizi düşük tutmanızı öneririm.Hızlı sayfalar cidden bir adım önde.

adresim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google algoritma olarak, IP üzerinden gider.Bunun en iyi örneği whois.sc bile ipide barındırılan siteleri, v.s. bilgileri halka açık halde tutar.Ancak google zekidir ve hostingi alıp almadığınızı, o makinenin sizin olup olmadığını bilemeyeceği için, hosting durumuna önem vermez.

Bu gorusunuze katilamiyacagim, benim gorusum oldukca fazla onem verdigi yonunde. Bir ornek verecek olursam:

Gazi Mahallesi denince cogumuz onyargili yaklasiriz, siteniz de boyle bir mahalledeyse (ip) google`in onyargili yaklasmasi dogal degil mi sizce?

Bunlari soylerken kati olarak dogrudur diyemiyorum; ama gordugum farklar(200`lerden ilk 10`a, 500`den ilk 20..vb) site hiziyla aciklanabilecek gibi degil.

Selamlarimla

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Bu gorusunuze katilamiyacagim, benim gorusum oldukca fazla onem verdigi yonunde. Bir ornek verecek olursam:

Gazi Mahallesi denince cogumuz onyargili yaklasiriz, siteniz de boyle bir mahalledeyse (ip) google`in onyargili yaklasmasi dogal degil mi sizce?

Bunlari soylerken kati olarak dogrudur diyemiyorum; ama gordugum farklar(200`lerden ilk 10`a, 500`den ilk 20..vb) site hiziyla aciklanabilecek gibi degil.

Selamlarimla

Öncelikle; özlemişim böyle tartışmalar yapıp, yeni şeyler öğrenmeyi bunun için çok teşekkür ederim :)

Dediğiniz olay sanırım global bir firmanın yapacağı en son şeydir.Bu dediğin olayı bende çok düşündüm.Ama sonra gereksiz olduğunu gördüm.Çünkü büyük bir sitem VPS sunucuda ve o sunucuda maalesef absürt sitelerde bulunmaktadır.Şimdi düşünün.Siz ço büyük bir firmasınız ve çok özgün bir site yaptınız.Yaptğınız sitede dört dörtlük ama host firmanız sizi dediğiniz gibi iyi sayılmayacak tarzda bir makinede host ediyor.Google bunu cezalandırırmı ? Bence hayır.Google ipilerden link değişimlerini, in ve out linkleri bulur, açılma hızını saptar.Sitenizin açılma hızı düşükse, geri sıralarda kalacaksınız anlamınada gelmez.Sadece geç açılan siteleri google sevmez.Çabuk indexleyemediği için sürekli ziyaret etmez. Dikkat ederseniz, bugün bir çok mp3 sitesi, marez site ve absürt site, FDC gibi bunlara izin veren dc lerdedir.Sizin mantığınızla gitcek olsaydık, FDC de barındırılan bir çok site arama sonuçlarında altlarda kalmalıydı.Oysaki FDC deki VPS lerimden yüksek verim alıyorum.

adresim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Medeni insanlarin tartismalarindaki hedef dogruyu bulmak degilmidir hocam :)

Vps ve dedicated`a birsey demiyorum zaten. Sonucta size ozel ip`niz var ve sizi diger sitelerden ayirmaya yeter de artar bile. Benim dedigim shared/reseller hesaplari icin, ekstra ip alinmadigi surece shared ip uzerinden yayin yapiliyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.