İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Trafiği Nasıl Düşürebilirim

X

Xman

Misafir
Günlük 2k tekil hitim var ve ortalama sitede kalınan süre 2.30 dakika ancak aylık 20gb civarı trafik harcıyorum, günlük 5k olupta 15 gb trafik harcayanlar var ben bu 20gb trafiği hitim düşmeden nasıl azaltabilirim.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
hocam sitenin içeriği neydi benimde 2k sitem var :) 2gb anca oluyor

X

Xman

Misafir
Peki ozaman günde 5k hitle ayda 15gb trafik harcayanlar nasıl başarıyor bunu.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Peki ozaman günde 5k hitle ayda 15k trafik harcayanlar nasıl başarıyor bunu.
valla hocam site iyi :) resimlerinde boyutları en fazla 50kb şu etiket sistemindende olacağını sanmıyorum zaten bayanlar giriyordur siteye sanırım senin sitenin normali olabilir. Tabi sayfayı yazdır filan dedikleri zaman tarifi almak için sitenin bw sini kullanmaz heralde mantıklı düşünürsek. eğer hosting pahalı geliyorsa godaddy den alabilirsin aylık 6$ a 15gb alan 150gb bw veriyor. 2k hitlede adsense reklamları ile 5-10$ kazanırsın günlük bu siteden.

X

Xman

Misafir
Hostingde sıkıntı yok şu an için 20 gb başabaş yetiyor paketim, ama ramazan ayında falan gb başına 2 ytl kota aşım ödüyorum, günlük tekilim 5k civarına gelirse ayda 50gb anca yeter bana şu an içinde böyle bir paket yok yani günlük 5k olursam ayda fazladan 30gb x 2 ytl den her ay 60 ytl geçer bana.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
valla ben 2 tane deluxe plan kullanıyorum şimdiye kadar hiç bir sorun hiç bir yavaşlama ile karşılaşmadım hatta ilk test etmek için rss çeken bir site vardı tüm serverlardan süspend yiyordu onu kurdum hiç tık bile demedi web sitesi günlük 5 bin konu açıyordu rss ile :) tabiki test için. http://www.godaddy.com/gdshop/hosting/shared.asp?ci=9009 burdan satın alıp deneye bilirsin bir ay yıllık alırsan tabi daha ucuza geliyor. Takıldığın yerlerde yardımcı olabilirim. paneli kendine ait sadece o kadar biraz ingilizce bilginle kolayca çözebilirsin.

150 GB Space | 1,500 GB Transfer

istediğin kadar site ekliyebiliyorsun ama 25 adet veri tabanı var. Ek verdikleride aşağıda birde mail kullanıyorsan tüm sitelerine 100 bm alan veriyor.

Plan Features
• 500 Email Accounts
• Unlimited Web sites
• FREE! Software
• 25 MySQL Databases
• Unlimited Email Forwards
• Forums, Blogging, Photo Galleries
• Go Daddy Hosting Connection
• $25 Google® AdWords® Credit1
• $50 Microsoft® adCenter Credit†
• $50 Facebook® Credit††
• FREE! Google Webmaster Tools

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
sitedeki resimlerin varsa flash dosyaların boyutunu filan küçültmeyi dene veya başka bir sunucuda host ettir (imageshack, kucukresim vs)

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
webalizer, awstats gibi bir sunucu tabanlı log tutucu yok mu. ordan en çok trafik harcayan dosyaları görebilir, müdahele edebilirsin

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
helal olsun ben o senin site konusunda ümitsizdim. şimdi bakıyorum ki iyice aşmışsın olayı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.