anlaşılıdı, sen osmanlı tarihinide bilmiyosun. Osmanlının parçalanış sebebi o zamanki mikro milliyetçiliğe direnmesinden kaynaklanır, uyanık davranıp baskın çıkacak hamleleri yapsaydı osmanlı ayaktaydı hemde taş gibi, ateş gibi... Bak gavura, örnek al... ingiliz denyoları mesela.. adamlar alttan verip üstten alıyo... neden iskoçya, galler vs. birarada sence?? amerikan denyolarına bak... bir sürü eyalet, bir sürü ırk, bir sürü dil, bir sürü din.. neden birarada hiç düşündünmü... adamlar bu yönde bir kültür yaratmış, ispanyoluda sonuçta ben amerikalıyım diyor, fransızıda.. Bizim bir üst seviyeye geçip türkiyeliyim dememiz lazım... Hani salak amerikan filmlerinde hep bir slogan vardır " Ben Amerikaya İnanıyorum" diye.. bizimde sloganımız Türkiye'liyim olmalı... laz çerkez vs. değil.. anlatmak istediğim bu.. ne solcuyum ne sağcı.. ben Türkiye'liyim kardeşim var mı ötesi... Ama ayrım yaparsan ben lazım... o orda kalır... bi gün gelir orda kalanlar böyle kendi ülkelerini ister, senin gibilerde aval aval bakar..
Ben senden daha milliyetçiyim, ülkemin çıkarları için kafa yoruyorum, fikirlerimi geliştiriyorum en azından, sabit ırk saplantılarım yok. Ben senden önce bu vatan için savaşır, senden önce ölürüm merak etme,
Bu vatanı kolay kurmadık, kolayda kaybetmeyiz.. Gerekirse bunun için yukarıda söylenen gibi kafa bile kesebiliriz ama bu en en son çare hatta çare bile olmamalı bu devirde...