İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tükenmişlik Sendromu’na yakalanmış olabilirsiniz

narcicegim

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ağustos 2012
Mesajlar
12
Reaction score
0
Tükenmişlik sendromu, özellikle son yıllarda ülkemizde çok fazla kişide görülen psikolojik bir rahatsızlıktır.

Tükenmişlik sendromu yaşayan kişilerde, öncelikle ciddi bir yoğunluk ve enerji düşüklüğü gözlenmektedir. Hayatta her şeyi yapmaya karşı belirgin bir isteksizlik ortaya çıkar. Aşırı stresli ve yorucu işler yapan kişiler de belirgin olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir. Tükenmişlik sendromu yaşayan kişiler de kimi zaman uyuyamayacak derecede yorgunluk ve huzursuzluk da gözlenir. Fakat bu belirtilerin aşırı olma dozu kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir.

tukenmislik-sendromu.jpg


Tükenmişlik sendromu yaşayan kişiler kendilerini mutsuz ve umutsuz hissederler. Çoğu zaman aşırı derecede gergindirler. Düşünmeye dahi güçleri olmadığını düşünürler. Karar vermek ve insiyatif almak istemezler. Tükenmişlik sendromu yaşayan kişiler de fiziksel rahatsızlık olarak; mide, bağırsak şikâyetleri ve baş ağrıları sıklıkla görülmektedir. Çoğu iştahsız olduğunu söyler, bazıları da çok fazla yemek yer. Çoğu kez de kendilerini değersiz hissederler.

Peki, tükenmişlik sendromu bitkisel olarak nasıl tedavi edilebilir? Genel olarak mutluluk hormonu salgılayan yiyeceklerin tüketilmesi iyi gelmektedir. Bunların başında da çikolata ve dondurma gelmektedir. Ayrıca meyve olarak da; muz, portakal, yorgunluğu alan üzün, bol su ve domates tükenmişlik sendromunun geçmesinde olumlu katkılar sağlamaktadır. Ayrıca insanların kendilerine hoşlanacakları bir hobi edinmesi de kişileri biraz da olsa rahatlatmaktadır. Bunun yanı sıra ilgi alanında göre; film izlemek, kitap okumak, seyahat etmek de kişilere iyi gelmektedir.

Tükenmişlik Sendromu’na yakalanmış olabilirsiniz
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst