İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tukticaret.Net Allah akıl fikir versin sana

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Arkadaşlar nedir benim bu türk ticaretten çektiğim ?
Daha önceden forumda açmıştım bir adhood mudur nedir reklam olayı vardı. İzinsiz kendi kafalarına göri siteye reklam yaymışlardı. Hadi onu panele girdik düzelttik iptal ettik sineye çektik peki şimdi yaptıklarını nasıl sineye çekmeli.

Bir müşterimin yine turkticaret.net te hesabı bulunmakta. Zamanında yerli firma yaklaşımıyla burdan üç beş tane isim almışlar. Bu müşterimde internet ile içli dışlı ve az çok neyin ne olduğunu bilen birisi.

Her neyse dün akşam ofisten çıktım eve gider gitmez eve telefon geldi isimlerin çalındığı ve başka bir siteye yönlendiği belirtilti. Müşterime domainlerin panelde durup durmadığını ve düştüyse başkasının almış olabileceğini söledim, oda kesinlikle hayır panelimde domainleri görüyorum bitiş sürelerine daha var fakat benim yönlendirdiğim site değil tamamiyle bağımsız bir site çıkıyor. ve tüm adreslerde aynı site çıkıyor. Olağan üstü garip bir durum arkadaşlar. Şimdi bu olayın aslı ne olabilir. Müşterim haklarını aramak için firmayı mahkemeye vermek istiyor o nedenle destek kısmına ticket felan açmadım telefonlada arayıp sormadım işi etraflıca bir araştırmak istedim

domainleri veriyorum şimdi

sesmuhendisi.com
sudenpamir.com
galatasarayakademi.com

adresler bunlar arkadaşlar bütün adresler aynı yere çıkıyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
TM mühendislik ile iltetişime geçtiniz mi ?

Açılan siteye de whois çektiğimizde aynı ns yönlendirmesi görünüyor. arkadaşın ns yönlendirmesi ile bu sitenin aynı sunucu da olduğu varsayımından gidersek, acaba sunucu kaynaklı bir problem olmuş olabilir mi ?

Google'dan domainleri arattığımızda da hep tm -com-tr ön sırada çıkıyor !

Birde müşterinizin yaptığı ns'ler
ns3.turkticaret.net
ns2.turkticaret.net
ns1.turkticaret.net
şeklinde mi ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
ns ler

ns1 turk
ns2 turk
ns3 turk diye gitmekte, fakat yönlendirme sayfasından tüm domainlerimiz bir adrese yönlenmiş durumda gözüküyor.

Domainlerin yönlenmesini istediğimiz adres www.galatasarayitm.com.tr

ve daha önceden buraya yönlenmiş durumdaydı.

Ayrıca bizim domainlerin hostingleri mevcut değil sadece domain olarak tutuluyor herhangi bir sunucuda site karışması vs olacağını sanmıyorum. Türkticaret in büyük terbiyesizliği ve yine büyük bir ayıbıdır. Sen nasıl olurda bir müşterinin domainini başka bir müşterinin domainine yönlendirirsin, hata bile olsa nasıl böyle hatalara fırsat verirsin anlamıyorum. Şimdi müşterim turkticareti kesinlikle mahkemeye verecek çünkü büyük bir ticari kaybı söz konusu, o domainlerden akademiye katılacak bir öğreni bile okul için bir çok şey ifade etmekte.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Madem durum anlattığınız gibi, sorun türkticaretten kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çünkü daha önce düzgün birşekilde çalışıyormuş. Herhangi bir değişiklik yapılmadan sorun çıkmış.

Türkticaret'de domain yönlendirme ücretli bir hizmet mi ? Eğer böyle ise bu süresi dolmuş olabilir mi ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Madem durum anlattığınız gibi, sorun türkticaretten kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çünkü daha önce düzgün birşekilde çalışıyormuş. Herhangi bir değişiklik yapılmadan sorun çıkmış.

Türkticaret'de domain yönlendirme ücretli bir hizmet mi ? Eğer böyle ise bu süresi dolmuş olabilir mi ?

herhangi bir ücret alınmıyor diye biliyorum. + süresi dolsa ben yönlendirme kısmına girdiğim zaman galatasarayitm.com.tr adresinden domainin yönlendirmesini kaldırmak istiyormusunuz sorusunu sormamalı.

sistemde halen bizim kendi sitemize yönlenmiş gibi duruyor ama hiçte öyle değil.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Türkticaret-te çalışan bir kişinin hit toplamak amaçlı ufak bir yönlendirme yapmış olması mümkün mü ?

Şu anda belirttiğin site açılıyor çünkü..

Türkticaret ile çalışmak ayrı bir kabiliyet , sabır vb. davranışlar ister.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Türkticaret-te çalışan bir kişinin hit toplamak amaçlı ufak bir yönlendirme yapmış olması mümkün mü ?

Şu anda belirttiğin site açılıyor çünkü..

Türkticaret ile çalışmak ayrı bir kabiliyet , sabır vb. davranışlar ister.

müşterim daha fazla madur olmasın diye kendi sunucuma yönlendirdim domainleri.

Kendisinede durumu belirttim, kesinlikle dava açacağını belirtti.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
müşterim daha fazla madur olmasın diye kendi sunucuma yönlendirdim domainleri.

Kendisinede durumu belirttim, kesinlikle dava açacağını belirtti.

Bence uğraşmaya değmez. Dava sürer gider.. Sözleşmesini okuyun önce Türkticaret-in. Sonra açmaya kalksın derim.

Dava açma yerine tüm alan adlarını taşıması en mantıklısı.

Mohti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Senelerdir Yüzlerce dava açıldı Türkticaret'e.
Sonuç ?

Hala o işyeri açıksa, diyecek birşey yok..

Berk Uçar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
Bursa ofisi arap şükrünün sonunda... Altıparmak a çıkacak varsa gidip bi konussun derim...

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Davayı ben açmıycam arkadaşlar müşterim açmak istiyor ve sölediğinide yapar açacağından eminim, açıldıda ne oldu gibisinden konuşmayacağım.

Savcılığa dilekçeyi vermekle olay bitmiyor devamınıda getirmek lazım, savcılığa dilekçe verip takip edilmediği zaman savcılar, hakimler ne anlar bilişim olaylarından, elbette sümen altı olup gidiyor. Ama bu müşterim çok dişlidir ve kolay kolay peşini bırakmaz ne gerekiyorsa fazlasını yapacağından eminim.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Davayı ben açmıycam arkadaşlar müşterim açmak istiyor ve sölediğinide yapar açacağından eminim, açıldıda ne oldu gibisinden konuşmayacağım.

Savcılığa dilekçeyi vermekle olay bitmiyor devamınıda getirmek lazım, savcılığa dilekçe verip takip edilmediği zaman savcılar, hakimler ne anlar bilişim olaylarından, elbette sümen altı olup gidiyor. Ama bu müşterim çok dişlidir ve kolay kolay peşini bırakmaz ne gerekiyorsa fazlasını yapacağından eminim.

Üstadım yapıldığını söylediğiniz yanlışlığın belgelenmesi mümkün mü?
İki kişi sokakta kavga etse 3-5 kişiyi şahit tutarsın olur biter.
peki bu uğradığınızı söylediğiniz durumun şahitleri var mı?
eğer durum şu anda değişti ve loglama (tarafız yerler tarafından) yapılmadıysa

olayı bir de şöyle düşünün;
turkticarete çamur atmak isteyenden farkınız ne olacak (dava açıldığında)

kesinlikle bu ismi geçen hosting ve domain firmasını savunmuyorum içine düşülmesi muhtemel bir durumdan bahsediyorum

avukat değilim hakim savcı da değilim ama delil nerede???

önemli olan kısım bu
eğer durumu buradan 3-5 güvendiğinizle paylaşım panel şifresini verip olaya şahit olacakları şekle getirseydiniz hemend urmayın açın davayı derdim. (delil var demek olurdu)

Lütfen delil varsa kusura bakmayın cahilliğimin

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hosting türkticarettemiydi ? ayrıca türkticarette değilse (dnsler farklıysa) böyle yapma imkanları varmı ?

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bir webmaster türkticaret.net ile çalışmaması gerektiğini bilmeli.Bu firmaları aşın artık.Başka bir başlıktada demiştim.Siz işinizin derdine düşmelisiniz.Böyle yanar döner firmaların size verdiği zararları değil.Reklam falan değil amacım ama örnek vereyim.ben domain ve hostlarımı sadecehostingden, serverlarımı labinadan hallediyorum.neredeyse 5 senedir çalışıyorum.Şimdiye kadar hiçbir sorunla sıkıntıyla kesintiyle saçmalıkla karşılaşmadım.Türkticaret gibi firmalar cahil kesimi çekmeye çalışan firmalar.Yoksa hangi mantıkla izinsiz adhood reklamı koyarlarki sitene.Onlarda biliyor müşteri profilini.Sadecehosting radore kalitesindeki ciddi firmaların böyle birşey yaptığını düşünebiliyormusunuz? Akıllarının ucundan bile geçmez.

edit: cahil diye demek istediğim piyasaya cahil profesyonel olmayan kişiler.Aramızdan avlananlarsa hep dili yanan cahillik dönemlerinde yakalanmış kişiler.yanlış anlaşılma olmasın

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.